Skocz do zawartości

Jaki pad preferujecie do grania?  

73 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki pad preferujecie do grania PC/konsola?

• XBOX Wireless Controller
    • DualSense Controller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

vadera 5 jeszcze nie ma, ja wczesniej blednie pisalem o apexie 5
sam myslalem ze to ten sam pad (z dwoma nazwami).

vader - budget friendly (i to moze byc blizej tych 300 pln o ktorych piszesz)
apex - premium (500+ za apexa 5)

Sam mam zagwostke co teraz robic prawde mowiac i chyba sam przeczekam do q1 2026 zeby zobaczyc czy cos nowego / ulepszonego sie nie pojawi.

Opublikowano

Co się oni uwzięli na te łączone krzyżaki... do bijatyk to się na wuj godzi, no chyba że ktoś gra na zasadzie "ponaciskam byle co i wyjdzie". Ja tam wiem że bijatyk służą arcade sticki czy pady od sony, no ale chyba nikt oprócz DSów nie posiada dzielonego krzyżaka, ciekawe dlaczego? 

Opublikowano

Pewnie podnosi koszty a do innych gatunków gier wcale nie jest takie dobre rozwiązanie.

Do mnie też na fali dobrych recenzji przyjechał przed świętami Vader 4. Pierwsze wrażenie całkiem dobre, może plastik odrobinę mniej premium niż standardowy pad xbox, ale kształt podobny i większość rzeczy na plus. Jedynie do triggerów i umiejscowienia przycisku Select mógłbym się trochę przyczepić.

Opublikowano (edytowane)

W innych gatunkach rzadko się tego używa. 😀

@Kadajo mógłbyś zmierzyć średnicę guzika guzików A, B... i odległość między nimi? Nie dowiem się od tego, jak mi leży, ale może będę miał jakiś podgląd. Miałeś jeszcze jakiegoś innego pada nie? Jakbyś mógł zmierz i tego. 

Edytowane przez j4z

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• No o czymś takim myślałem np. https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-dell-alienware-aw3425dw-34-2-3440x1440-240hz-0-03-ms-gtg-curved?gad_source=1&gad_campaignid=20291594387&gbraid=0AAAAADoIO68CtydAmjOIr5AFIcf6lPfiA&gclid=EAIaIQobChMI8cPJ16zUkQMVOyCiAx3ZZhQwEAQYAiABEgLktPD_BwE
    • Ta "retencja" to raczej w uszkodzonych (wada fabryczna) LCD (miałem coś takiego w NEC 20WGX2PRO - takie 20" na IPS). W sprawnych LCD (nie ważne czy IPS, VA czy TN) ona praktycznie nie występuje. Dawno już nie widziałem takowej wady w LCD.   W monitorach (i TV) LCD wypala się tylko podświetlenie.
    • Mnie nie interesuje mityczna "większość graczy". Komentuję jakość projektu, argumentując poprzez przedstawianie faktów i jak współgrają założenia twórców remake oraz oryginału. Zdecydowana większość gra we Fortnite, COD, Fify, LOLe lub nową dopaminową sraczkę którą akurat wymyślą, więc nie jest to dobry wskaźnik.   Nie mam nostalgii, ponieważ nadrabiam całą serię od 2023r i staram się dyskutować nad projektem, a nie tylko emocjami i co lubię, a czego nie. Właśnie Ci udowadniam, że wiele było na minus i trudno znaleźć plusy poza grafiką, po trzeźwym spojrzeniu na sprawę.  Samo spotkanie z Luisem udowadnia że jest odwrotnie, dlatego od niego zacząłem... Ashley dostała więcej uwagi ze względu na fanserwis.  "Realistyczna", ma dużo jakości, ale mniej przywiązania do detali... Część to czepianie się, jak wyloty pieców niebędące w ścianach na zewnątrz jak w oryginale, inne to nielogiczny rozkład mapy np. drzewo blokujące drogę samochodu, a później i tak jest zwężenie oraz brak dojazdu. W oryginale tubylcy spychają radiowóz policji swoim autem, który zatrzymał się przed laskiem, przed mostem. Przebieg wydarzeń również jest nierealistyczny i postacie rozmawiają ze sobą w niespójny / dziwny sposób.   Postacie są gorsze w Remake, spójność narracji, lokacji oraz wydarzeń również..., a czwarta część wręcz zdefiniowała gatunek, swoją przemyślaną akcją, która dalej bywała napięta... RE4R jest "napięty" / trudny w sztuczny sposób, poprzez mechaniki niewspółgrające ze sobą oraz projektem.  Horroru nie brakowało mi, choć było czuć odskocznie, ponieważ gramy wyszkolonym agentem, bo akcjach z B.O.W. Regenerador, jaskinie z "owadami", niewidzialne coś, stwór do zamrożenia, wielkoludy, "labirynt" z psami, Mendaz dalej były pełne napięcia w oryginale. Nic dziwnego, ponieważ jej rola jest budowana od oryginalnego RE2... W Remake jest to spłycone do fanserwisu i kompletnego braku głębi. Resident Evil to były w dużej części intrygi, Ada bierze w tym dość znaczny udział.  Może zagraj w oryginał, długi nie jest, a gra się naprawdę przyjemnie i angażująco. Do zamku trafili, ponieważ zmierzając do punktu zbiorki byli w coraz gorszej sytuacji... Helikopter został w końcu zestrzelony, mieli ogromne starcie w jakimś budyneczku u boku Luisa, a potem zagoniono ich do zamku, po czym przejęto ich łączność. Jak wyżej, zostali tam zagonieni, niedługo po walce u boku Luisa, a sam miałem niewiele amunicji po tym starciu w oryginale, co wzmaga klimat desperacji i postawienie na nieznane. Saddler prawdopodobnie chciał ich tam ściągnąć po nieudanym schwytaniu, zagłuszyć komunikację, zainfekować Ashley oraz wydać ją za okup, ale już z pasożytem. Na dodatek zdawali sobie sprawę z trzeciej, nieznanej strony konfliktu, jaką była wtedy Ada i fragment logiki masz w drugim linku. Grać i zapomnieć może każdy, ale warto mieć punk odniesienia oraz spojrzeć na projekt trzeźwym okiem...
    • Hynix w grach 78/82 to maks , Furmark nie przekracza 84
    • Kupiłem ostatnio dysk  i cały czas miałem w panelu "anuluj zakup" gdy kliknąłem pieniądze wróciły  (żadne "zwróc zakup" po prostu anuluj zakup i powód)   Jeśli morele chce anulować ależ proszę niech to zrobią  sami a nie piszą    Co to jest za tekst "rozważenie anulowania" w ogóle?  to ja mam anulować zakup - Sam od siebie kupiłem czy co - mam stwierdzić nie chcę towaru dajcie kasę o nie tak nie będzie    To zgniłe owoce mają napisać oficjalne stanowisko "Nie mamy możliwości realizacji  z naszej winy - zwracamy środki  przepraszamy za zmarnowany czas   
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...