Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Ale Idris gra:lovin:

Babka z Białorusi wjeżdża sobie radziecką ciężarówką do Polski, z otwartą paką wypełnioną owcami. Za łapówkę zresztą też służy owca...  W Warszawie monitory kineskopowe z lat 90, nory zamiast mieszkań i stare tramwaje. Tak nas widzi USA. A takich głupot i cringu jest tam 10x więcej.

Edytowane przez bourne2008
Opublikowano

Ice Road Vengeance https://www.filmweb.pl/film/Ice+Road%3A+Vengeance-2025-10087075 - Chryste panie co za gniot :E gorszego filmu to już dawno nie widziałem, efekty generowane komputerowo jeszcze bardziej walą po oczach niż w czwartej części niezniszczalnych LOL którzy to swoją drogą przy tym filmie byli arcydziełem... oglądałem 4 lata temu jedynkę https://www.filmweb.pl/film/Lodowy+szlak-2021-864180 i był całkiem całkiem.

Opublikowano

The Exorcist: Believer (2023) 3,5/10

Wczoraj opiłem sie rumu i obejrzałem w tv te wielkie dzieło. Film jest marny, może ma kilka dobrych momentów ale jako całość wypada słabo. Te dwie dziewczynki były dość komiczne, szczególnie ta ciemniejsza. Wyglądała jakby miała wodogłowie. Aż sprawdziłem kto porwał się na ten kultowy tytuł. Typ zrobił ostatnie wersje Halloween, które były mocno średnie. Trochę mnie zdziwiło, że zrobił Pineapple Express i Your Highness. Widać, że lepiej czuje się w luźnych filmach o ćpaluchach.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ja piłem pifko,Trybunała i obejrzałem Vampires vs the Bronx. Kalka kopii historyjek jakie mogliście widzieć dziesiątki razy, tyle że tu poziom sztampy jest żenujący. Historia młodego aktywisty, jego kolorowych kolegów kontra nijakich wąpierzy nudzi a na finałową rozwałkę brakło czasu, pomysłu i pewnie ktoś z naczalstwa zorientował się co tu się wyprawia i zakrecił kurek z kasą. Ocena 2/10.

Edytowane przez Akuki
  • Haha 1
Opublikowano

Vampires vs the Bronx nie widziałem, ale ostatnio zmęczyłem coś podobnego: The Blackening. Slasher z obsadą czarnoskórą. Miała to być odpowiedź na horrory z jednym murzynem, co zawsze ginie w pierwszych minutach filmu. Film miał być slasherem z humorem i żartami o czarnej społeczności, wyszło bardzo słabo. Obsada była do kitu a żarty dość przeciętne.

Opublikowano
3 minuty temu, ghostdog napisał(a):

Vampires vs the Bronx nie widziałem, ale ostatnio zmęczyłem coś podobnego: The Blackening. Slasher z obsadą czarnoskórą.

Zacząłem i przerwałem. Jak widać, słusznie.

Opublikowano

Wirus Elit - cholera wie o co w tym chodzi. Wygląda to trochę jak lewacka propaganda jakby za całe zło świata odpowiedzialni byli bogaci ludzie. Później jeszcze pokazano los biednych murzynów jak próbują dostać się do UE a wszyscy im utrudniają. Jedyny plus tego filmu to Mary Elizabeth Winstead.

• Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.07.2025 o 06:55, Pentium D napisał(a):

Wirus Elit - cholera wie o co w tym chodzi. Wygląda to trochę jak lewacka propaganda jakby za całe zło świata odpowiedzialni byli bogaci ludzie. Później jeszcze pokazano los biednych murzynów jak próbują dostać się do UE a wszyscy im utrudniają. Jedyny plus tego filmu to Mary Elizabeth Winstead.

poyebany film, sprawia momentami wrazenie jakiegos przemyslanego filmu artystycznego ale tak naprawde dla mnie to był bełkot, początkowy pomysł sam w sobie okej ale realizacja w zakresie rozwiniecia pomysłu słaba, aktorsko jako tako, reszta sie dłuży, jest nudna  i w sumie nieciekawa

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Większość mówi co innego

no.no, miało być objawienie, cuda na kiju, noty 9,99

ale co tam dziadek Neeson, co tam kulawy Sandler.... myślałem że nic mnie juz nie zaskoczy

ale Estończycy z Łotyszami zrobili taka perełkę 

Niewidzialna walka 2023, 

Komedia kung-fu, której akcja rozgrywa się w prawosławnym klasztorze w Związku Radzieckim w latach 70. XX wieku. Pozornie przeciwstawne rzeczy mogą współistnieć. Humor i świętość.

P_11939847.thumb.webp.637ce652581ce247dda2e567ae2748f3.webp

• Haha 3
Opublikowano

film ryje beret, wszystko w rytm Black Sabath, radzieckie kung fu, rzucanie pierogami, jazda zaporożcem... 

nie wiem czy go polecać, czy nie, właśnie jak ktoś dużo widział, to na to też niech chociaż rzuci okiem, chyba że musi zapłacić...  zawsze jest FF

" nie pozwól wódce się rozlać "

:rudolf:

Opublikowano
1 godzinę temu, miro napisał(a):

no.no, miało być objawienie, cuda na kiju, noty 9,99

ale co tam dziadek Neeson, co tam kulawy Sandler.... myślałem że nic mnie juz nie zaskoczy

ale Estończycy z Łotyszami zrobili taka perełkę 

Niewidzialna walka 2023, 

Komedia kung-fu, której akcja rozgrywa się w prawosławnym klasztorze w Związku Radzieckim w latach 70. XX wieku. Pozornie przeciwstawne rzeczy mogą współistnieć. Humor i świętość.

P_11939847.thumb.webp.637ce652581ce247dda2e567ae2748f3.webp

To jest coś ala Wściekłe Pięści Węża czy bardziej "profesjonalnie" nakręcone?, choć patrząc po okładce to chyba ten sam poziom :)

12 godzin temu, bourne2008 napisał(a):

Untitled.jpg.adfcb336986807459bbad71bacec62e9.jpg

Jestem wielkim fanem Nagiej broni ale ten film jest cienki jak dupa węża.

Kiedyś gdzieś będzie, to zobaczę, ale od początku byłem sceptycznie nastawiony, i patrząc co oglądałeś i polecałeś to wiem że będę podobnego zdania po seansie :) 

Opublikowano
12 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

To jest coś ala Wściekłe Pięści Węża czy bardziej "profesjonalnie" nakręcone?

moim zdaniem, choć węża oglądałem 20lat temu, jest to bardziej profesjonalnie nakręcone, ale poziom absurdu też sięga szczytu...

poczytaj komentarze, bo niektóre dokładnie oddają, sciągnij i obadaj

https://www.filmweb.pl/film/Niewidzialna+walka-2023-10038835/opinie#/community/popular

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, miro napisał(a):

moim zdaniem, choć węża oglądałem 20lat temu, jest to bardziej profesjonalnie nakręcone, ale poziom absurdu też sięga szczytu...

poczytaj komentarze, bo niektóre dokładnie oddają, sciągnij i obadaj

https://www.filmweb.pl/film/Niewidzialna+walka-2023-10038835/opinie#/community/popular

Ooo widzę że na cinemax2 leci, a chyba Ojciec nawet ma, więc się na seans za półtorej tygodnia przygotuję :D 

Opublikowano

https://www.imdb.com/title/tt29262075/ o jezu, o boże co to było, "dżizas krajst" xD  czytając opis zachęciła mnie dżungla, myślałem że może będzie to coś typu pierwszej części predatora  ale to co zobaczyłem tego już nie odzobaczę LOL mimo wszystko dotrwałem do końca, nie wiem co brał koleś odpowiedzialny za produkcję tego filmu ale nie polecam! :E 

• Haha 2
Opublikowano

Until Dawn 3/10

Gra była świetna, szczególnie że miała dobrą historię i ciekawych bohaterów. Tylko jak inwektywny film przełożyć na zwykłe filmidło. Wiadomo, że najlepsze zakończenie w grze to jak wszyscy przeżyją, natomiast w filmowym horrorze to raczej nie przejdzie. Widzowie muszą zobaczyć sceny śmierci. Filmowcy podumali i wymyślili, że Until Dawn to będzie taki "Dzień świstaka". Wrzucili kilka motywów z gry, opowiedzieli inną historię i wyszła z tego kupa. Nawet jeśli spojrzymy na film, bez wspominania gry to i tak jest marny. Jest chaotyczny, bohaterowie są nijacy, a ich zachowanie nawet jak na film klasy B bardzo głupie. Mam nadzieję, że filmowcy odpuszczą sobie ten projekt i nie będą robić kontynuacji.

• Haha 1