Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Back in action (2025). 3/10. Mam wrażenie, że Jamie Foxx z każdą kolejną produkcją zmieża ku dnu ; )

Uczciwie przyznam-zaśmiałem się raz, kiedy białorusin zagadał po polsku 😂

Edytowane przez Akuki
  • Thanks 2
Opublikowano

Kobieta z kabiny dziesiątej (2025) 4/10

W 30 minucie znamy całą intrygę i motyw sprawcy. Pozostałą godzinę czekam na finał, a oczekiwanie nam się dłuży, bo brak jest napięcia. Takie rzeczy przechodzą w serialu Colombo, gdzie poznajemy sprawcę i motyw, a następnie oglądamy błyskotliwego porucznika w akcji. Tutaj oczywiście plan był inny, tylko scenariusz jest tak kiepski, że wszystkiego się łatwo można domyślić.

• Thanks 1
Opublikowano

Sinners (2025) 4,5/10

Nie jest tragiczny ale po ocenach oczekiwałem czegoś innego. Chyba zadziałał mechanizm "Czarnej Pantery". 80% aktorów jest czarnych więc jest zachwyt. Film to taki musical o rasizmie z wampirami. Na plus kostiumy, scenografia, muzyka i gra aktorska Michael B. Jordana. Sama historia banalna i film trochę się dłuży. Zamiast folkowych wampirów wolę tych z "30 Days of Night".

• Confused 2
  • Upvote 2
Opublikowano

Dla mnie to największe rozczarowanie roku zaraz po nowym Supermanie.Oczekiwalem horroru a dostałem słaby musical.

Dziś obejrzałem kolejny film którego nie warto oglądać Dom pełen dynamitu.Film bez zakończenia,trzyma w napięciu a w najważniejszym momencie się urywa.

Opublikowano
18 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Zniknięcia - zastanawiałem się gdzie to dodać, ale no nie, nie podobało mi się. Miało być strasznie, wyszło groteskowo i śmiesznie, do tego dubbing jak ze Smerfów. 

Panie.. po cholerę oglądasz takie filmy z dubbingiem który właśnie psuje klimat sam sobie popsułeś odbiór na starcie ;) weapons był bdb :thumbup:

11 godzin temu, ghostdog napisał(a):

Sinners (2025) 4,5/10

Nie jest tragiczny ale po ocenach oczekiwałem czegoś innego. Chyba zadziałał mechanizm "Czarnej Pantery". 80% aktorów jest czarnych więc jest zachwyt. Film to taki musical o rasizmie z wampirami. Na plus kostiumy, scenografia, muzyka i gra aktorska Michael B. Jordana. Sama historia banalna i film trochę się dłuży. Zamiast folkowych wampirów wolę tych z "30 Days of Night".

Do połowy był spoko od momentu pojawienia się wampirów dno... :/ mógł wyjść w sumie całkiem niezły film gdyby nie zrobili z niego horroru w połowie :E 

Opublikowano (edytowane)

swego czasu jak pisałem tutaj że sinners to ówno, to się znafcy na mnie podnieśli, że niemozliwe, tyle wspaniałych ocen na imdb i pomidorach mówi samo za siebie... musi mi się podobać i koniec, bo się nie znam...

jak widac nie tylko ja, sztuczne nadmuchany czarny balonik

6 godzin temu, Send1N napisał(a):

po cholerę oglądasz takie filmy z dubbingiem

obecność 4 też wyszła u nas z dubb,, i wielkie halo niektórzy, bo musza czytać

prawda jest taka że największe grono odbiorców takich horrorów to dzieciaki ktorym się nei chce czytać, i takie fekty

mój młodzy ( 11lat ) cały czas teraz na tapecie horrory w szkole, od terrifiera, obecności, annabele, teraz im się zaczłą ten serial z pennywise...

Edytowane przez miro
  • Upvote 1
Opublikowano
19 godzin temu, ghostdog napisał(a):

Sinners (2025) 4,5/10

Akurat mi się Sinners podobało - ale mojej połowicy już zdecydowanie nie :E marudziła cały seans. Lubię Cooglera i łykam wszystko bez popity co wyprodukuje. Nawet mizerny scenariusz z pierwszej Pantery czy Creeda ogarnął zupełnie dobrze, co było w dalszych częściach tych franczyz widać z kilometra :E Sinners po prostu rozpędza się taaaaak powooooli, że do czasu kiedy zaczyna się jatka to większość ludzi już ma opinię o filmie wyrobioną :/ 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, Dimazz napisał(a):

podobnie z Oddaj ją Bring Her Back 2025

uważany za najlepszy horror tego roku a ja uważam go za nudny film psychologiczny.

Film nie głupi w dobrym klimacie ale ani razu mnie nie przestraszył ;) jak już chce obejrzeć horror to wole jednak coś odklejonego co pozwoli podskoczyć na krześle :E 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.10.2025 o 16:21, dan254 napisał(a):

Dom pełen dynamitu.Film bez zakończenia,trzyma w napięciu a w najważniejszym momencie się urywa.

o to własnie chodzi zeby sie urywał

W dniu 26.10.2025 o 15:10, ghostdog napisał(a):

Sinners (2025) 4,5/10

sinners do połowy jest całkiem zjadliwe ale im więcej akcji tym film słabszy z kazdą kolejną minutą 

W dniu 25.10.2025 o 14:47, ghostdog napisał(a):

Kobieta z kabiny dziesiątej (2025) 4/10

W 30 minucie znamy całą intrygę i motyw sprawcy. Pozostałą godzinę czekam na finał, a oczekiwanie nam się dłuży, bo brak jest napięcia. Takie rzeczy przechodzą w serialu Colombo, gdzie poznajemy sprawcę i motyw, a następnie oglądamy błyskotliwego porucznika w akcji. Tutaj oczywiście plan był inny, tylko scenariusz jest tak kiepski, że wszystkiego się łatwo można domyślić.

ten niedawno oglądalem i niestety przyznaje ze ten film jest bardzo kiepski pod wieloma względami.

Edytowane przez Oldman
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 26.10.2025 o 16:21, dan254 napisał(a):

Dziś obejrzałem kolejny film którego nie warto oglądać Dom pełen dynamitu.Film bez zakończenia,trzyma w napięciu a w najważniejszym momencie się urywa.

Tak jak pisałem, wiele osób będzie rozczarowanych. Zwłaszcza tych, którzy chcieli efektowne "boom" na końcu. Co byłoby chyba jeszcze gorsze od zaproponowanego rozwiązania. Czy to znaczy, że filmu nie warto oglądać? Nie zgodzę się.

• Thanks 1
Opublikowano

Kruk (2024) 2,5/10

Wczoraj na C+ obejrzałem tego nowego Kruka. Chyba tylko z ciekawości chciałem sprawdzić jak bardzo jest zły. Mamy parę bohaterów. Ona trochę przypomina Predatora z twarzy, on wygląda jak typowy amerykański użytkownik fentanylu, ewentualnie raper z pobazgraną gębą. W oryginale była para zakochanych, tu mamy parę ćpaluchów. Czarny charakter też mało udany, jakiś krawaciarz, co sprzedał duszę diabłu. Film jedynie ocieka brutalnością, reszta to nudny schemat. Muzyka oczywiście słaba, jakieś tam stękanie. Nie ma porównania do klasycznego soundtracku z 1994.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, ghostdog napisał(a):

Kruk (2024) 2,5/10

Wczoraj na C+ obejrzałem tego nowego Kruka. Chyba tylko z ciekawości chciałem sprawdzić jak bardzo jest zły. Mamy parę bohaterów. Ona trochę przypomina Predatora z twarzy, on wygląda jak typowy amerykański użytkownik fentanylu, ewentualnie raper z pobazgraną gębą. W oryginale była para zakochanych, tu mamy parę ćpaluchów. Czarny charakter też mało udany, jakiś krawaciarz, co sprzedał duszę diabłu. Film jedynie ocieka brutalnością, reszta to nudny schemat. Muzyka oczywiście słaba, jakieś tam stękanie. Nie ma porównania do klasycznego soundtracku z 1994.

Moim zdaniem to najlepszy Kruk, zaraz po pierwszym, oryginalnym. 5/10. A ponieważ oglądałem każdą kolejną odsłonę, więc wiem, że poprzeczka była ustawiona baaardzo nisko 😉

Edytowane przez Akuki
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Hellboy: The Crooked Man (2024) 3,5/10

Widziałem trailer i nie spodziewałem się, że to jest produkcja jak do kanału SCI-FI, gdzie puszczają filmy o gigantycznych mrówkach lub latających rekinach. Czuć niski budżet, efekty są bardzo słabe. Do tego reżyser aby ukryć różne mankamenty bawi się prostackimi efektami jak rozmywanie obrazu, trzęsąca się kamera lub dziwne zbliżenia i ujęcia. Obsada, nie znam tych ludzi. Grają bardzo sztywnie. Sam pomysł ciekawy, nawiedzona osada wśród lasu. Choć osada to za dużo powiedziane, 3-4 budynki/domy na krzyż. Nie wiem jakim cudem ktoś z takim budżetem dostał prawa do marki.

• Upvote 3
Opublikowano

Pszczelarz (2024) 3,5/10

To chyba miała być parodia Pana J. Wicka. Te same schematy, jednoosobowa armia, zły bogaty synalek, zamiast ruskiej mafii jest FBI,CIA, najemnicy itd. Najbardziej mnie zdziwiło, ze ten film zrobił David Ayer. Przecież on umie robić męski filmy np." Królowie ulicy" lub "Bogowie ulicy", napisał też scenariusz do "Dnia próby". Wick przynajmniej miał klimat i ciekawych bohaterów, tutaj mamy standardowego Stathama a reszta robi za statystów, najgorzej wypada córka ofiary, która jest lekko otyłą agentką FBI, strasznie denerwująca postać.

Opublikowano (edytowane)

Ostatni dobry film ze stathamem to Jeden gniewny człowiek 2021 ;) ogólnie bardzo lubiłem jego filmy ale to co się dzieje od 5 lat to jest konkretny zjazd... MEG 2 to też jakaś parodia a jedynka zła nie była ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano

Najnowszego Predatora badlands. Momentami komedia niż film SF.

Spoiler

Motyw z androidem kobietą bez sensu, już mogli go zastąpić jakimś humano Rambo, Schwarzeneggerem czy inny tam Chuckiem Norrisem

Sceny z potworkiem małpiopodobnym komedia. Pół metrowy stwór rozrywa od byle pstryknięcia ludzi niczym potworek z czerwoną czachą geralta.

Jedyne co mi się podobało w tym filmie to sceny z Predatorami - jak starszy brat szkolił tego młodszego i stanął w jego obronie jak ojciec kazał tego młodego go zabić. I końcówka jak ten mały zabił starego.

• Confused 1