Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam tak samo, nawet jak się wszystkim nie podoba to i tak muszę sam sprawdzić, są gusta i guściki

tutaj też, na pewno są tacy którym ten film się podoba i uważają go za objawienie, nawet musicalowo, ale kurcze nie znam nikogo takiego.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

7.8/10 na IMDb przy prawie 150 tysiącach ocen, nota A na Cinemascore (najwyższa dla horroru w historii), nawet na filmwebie ma bardzo przyzwoite 7.3/10. I 272 mln dolców zostawionych przez Amerykanów w kinach daje mu trzecie miejsce wśród najbardziej kasowych horrorów w historii amerykańskiego rynku - za It i Jaws.

Jakbym swoją wiedzę o świecie miałbym opierać tylko na osobach, które znam, to miałbym bardzo skrzywiony obraz świata. Przykładowo, osobiście nie znam żadnej osoby, której podobały się Gwiezdne Wojny, a nawet problem jest z tymi, co w ogóle oglądali.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 2
Opublikowano

Predator Pogromca zabójców. 

Koszmarna animacja. Ten styl jest dziwny. Udaje poklatkową i wychodzą  rwane ruszające się obrazki.

Same sceny walki gdyby zmienić animacje byłby fajne.

Film nie ma zakończenia. Jest urwany. Jednym słowem nie polecam.

Opublikowano

Nikt o tym nie wiedział i w sumie nie jest to potwierdzone, ale dużo elementów układa się w całość. Zbuntowany predator i android robią rozróbę planecie predatorów, brak domknięcia wątków pilota i ninjy, pokazanie Naru w ostatniej scenie. Taki będzie plot twist Badlands.

Opublikowano

Obie franczyzy należą do Disneya, więc kwestą czasu jest jakiś konkretny crossover.

Aż tak się nie wsłuchiwałem, ale podobno w trailerze Alien: Earth słychać klikanie predatora.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Demon Wind (1990)

Typowy horror z vhs. Twórcy inspirowali się Evil Dead. Zamiast lasu i chatki, mamy odludzie i stare gospodarstwo. Są demony, zaczarowane sztylety, księga czarów i mgła. I tutaj widać, dlaczego Evil Dead stało się kultowe, nawet przy małym budżecie. Demon Wind też miał skromny budżet (0,5 mln dolków) ale reżyser nie podołał, a aktorzy byli tak kiepscy, że chyba to byli amatorzy. Charakteryzacja marna, film kiczowaty i to w tym złym znaczeniu.

• Upvote 1
Opublikowano

2RUb579.png

Zapowiedzi były ciekawe ale wyszedł bardzo przeciętny film. W dodatku Remi Malek gra tu tą samą rolę co w serialu "Mr. Robot". Znowu genialny introwertyk i oczywiście haker co wie wszystko i wszystko zaplanuje. Pełno tu też absurdalnych głupot ala seriale CSI. Stary dobry Bourne z Mattem Damonem jest 100x lepszy.

Opublikowano

nawet mój młodszy syn, zaledwie 11lat, nie jest już w stanie oglądać tego.

A podchodził właściwie bezkrytycznie..

ja przebolałem na przewijaniu, bo "muszę" zaliczyć każdego marvela, ale kurde... aż boli

• Upvote 1
Opublikowano

Mój młody 10 lat to samo, jak zobaczył czerwonego Hulka to wstał i wyszedł do swojego pokoju pograć w robloxa  8:E

1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

I tak lepsze od Minecrafta:E

Minecrafta całkiem nieźle ze znajomymi i dzieciakami się oglądało 8:E

24 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Liczę na Fantastyczną 4ę:E

To się przeliczysz, tak coś czuję :E

Opublikowano
8 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Obejrzeliśmy z młodym nowego Kapitana Amerykę i żadnego nowego Marvela oglądać już nie będę. Avengersi skończyli się na End Game.

No zgadza się, nawet sami dali to do zrozumienia przecież, w końcu "end game" :E Nie wiem czy ktoś widział Czarną Panterę - Wakanda w moim sercu (2022) przy tym to ten nowy Ameryka jest wybitny xD 

Opublikowano
2 minuty temu, Send1N napisał(a):

No zgadza się, nawet sami dali to do zrozumienia przecież, w końcu "end game" :E Nie wiem czy ktoś widział Czarną Panterę - Wakanda w moim sercu (2022) przy tym to ten nowy Ameryka jest wybitny xD 

Starałem się to wymazać z pamięci, znowu mi przypomniałeś :sciana:

• Haha 1