Wu70 1 076 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Źle się dzieje, wszyscy sprzedają. @VRman szybko, ratuj VR! 2
Wu70 1 076 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Valve preparing free Half-Life: Alyx offer for Steam Frame, just like for Index 6 years ago https://videocardz.com/newz/steam-frame-appears-set-to-include-half-life-alyx-for-free Trochę śmieszne że nie mają nic nowszego/lepszego i dorzucają ten sam tytuł co do starego headsetu To wiele mówi o naszym społeczeństwie rynku VR. 1
slafec 194 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września I ludzie będą jeszcze klaskali, że "najlepsza gra vr" działa na sprzęcie typu standalone Czeka nas pierwsza jesień/zima bez żadnej dużej gry VR (i na horyzoncie niczego nie widać, poza portami od Flat2VR).
DżonyBi 2 333 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września (edytowane) Mi juz entuzjazm opadl. Dwa miesiace temu bylem sklonny brac na premiere, ale ostyglem i chyba dobrze. Edytowane 2 Września przez DżonyBi
some1 739 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Linus za wcześnie pokazał unboxing, premiera prawdopodobnie jutro. Video zdjęli, ale w komentarzach linki.
slafec 194 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Steam Frame 256GB Kit 4539 zł Kolejny sprzęt premium od Valve
Dresiq 108 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września 8 godzin temu, slafec napisał(a): I kolejne studio do piachu. Moss to świetne gry. Nie wiem jak oni to zrobili, ale final bossowie obu gier to taki efekt WOW dla gier VR. Nie pamiętam z gier nic, poza tymi bossami. Grasz parę godzin w gierkę, dochodzisz do finału i masz wrażenie że ta grafika VR jest jakoś inaczej renderowana, jest bardziej żywa.
some1 739 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Obejrzałem kilka recenzji Steam Frame. Sprzęt sam w sobie fajny, działa zgodnie z oczekiwaniami, komunikacja z PC bezproblemowa, gierki śmigają. Ale cena wysoka a do tego akcesoria poprawiające komfort są sprzedawane osobno. Kurczącego się rynku VR raczej nie wybawi. Jezus dobrze jedzie po Meta i ich braku prywatności
galakty 5 465 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Nie chce mi się sprawdzać, ale lepsze/gorsze od Quest 3? Daliby rozsądną cenę to by się sprzedało.
slafec 194 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września @galakty Podobne (na plus większy FoV), ale 2 razy droższe
galakty 5 465 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Czyli standard, to samo co z SM. Jak Q3 kosztuje powiedzmy 2000 zł, to daliby 2500 zł i by się sprzedało na pniu. A tak mało kto kupi, powiedzą że nie ma zainteresowania i ubiją produkt. Zresztą i tak nie ma w co grać na VR, a jak ktoś jest zapaleńcem to ma sprzęt dużo lepszy od tego.
slafec 194 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Wydawanie sprzętu z 6 letnią grą jest żenujące i jak oglądam content creatorów, którzy po raz setny ogrywają to samo (i jeszcze zachowują się jakby pierwszy raz na oczy widzieli grę VR) to aż mnie skręca.
galakty 5 465 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września LCD za 4500 zł XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
some1 739 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 50 minut temu, galakty napisał(a): Nie chce mi się sprawdzać, ale lepsze/gorsze od Quest 3 Jakość obrazu porównywalna, audio trochę lepsze, czas pracy na baterii podobnie albo gorzej, komfort lepszy ale i tak zalecany comfort kit. Bezproblemowy streaming. No i Quest kolekcjonuje wszystko co się da i wysyła na serwery Mety. Jak to GN podsumował, "Like you thought LG was bad? Jesus Fuck". 55 minut temu, galakty napisał(a): Jak Q3 kosztuje powiedzmy 2000 zł Żyjesz w 2025 Aktualnie najtańszy Q3 w normalnym sklepie jest za 2700 (ok, wersja 512GB).
galakty 5 465 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 2 minuty temu, some1 napisał(a): Jakość obrazu porównywalna, audio trochę lepsze, czas pracy na baterii podobnie albo gorzej, komfort lepszy ale i tak zalecany comfort kit. Bezproblemowy streaming. No i Quest kolekcjonuje wszystko co się da i wysyła na serwery Mety. Jak to GN podsumował, "Like you thought LG was bad? Jesus Fuck". Żyjesz w 2025 Aktualnie najtańszy Q3 w normalnym sklepie jest za 2700 (ok, wersja 512GB). Dałem 1900 zł chyba w 2024 jakoś Czyli nie jest lepiej, ale jest drożej. Typowy Valve...
Wu70 1 076 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Tak z ciekawości- są też testy trybu standalone? Co tam działa i jak? W końcu 16GB premium ramu musi być dobrze wykorzystane
slafec 194 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Jak na razie mało konkretów. W trybie standalone działa podobnie jak Quest, albo nawet gorzej (problemy z kompatybilnością). Na start jest 70 zweryfikowanych gier (w tym Alyx - 36 FPS). Do tego tylko godzinka na baterii. Ratunkiem może być Eye-Tracked Foveated Rendering, ale mało która gra to wspiera.
galakty 5 465 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Tu akurat zaletą pewnie będzie system i możliwości wsparcia, O ILE Valve o to zadba i wykorzysta, ale czemu mam wręcz pewność że tak nie będzie? Choć z drugiej strony na SteamOS jest pełno pluginów.
slafec 194 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Mało który content creator dostał sprzęt do testów, także zainteresowanie jest spore. Możesz kupić i pobawić się w scalpera.
Radio Tirana 1 770 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września W skalpera? Ten steamowy wynalazek nie jest lepszy w żadnym aspekcie od produktów konkurencji. Nikt tego nie weźmie ze skalperską przebitką. 1
slafec 194 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Też tak myślałem, ale sprawdziłem OLX, a tam ceny 6-7k. Materiały na yt same się nie zrobią
Shad 14 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września 7 godzin temu, huudyy napisał(a): Kurde, ale mnie prowokują U mnie to samo i najgorzej, że teraz nie wiem co robić jak dostanę kolejnego maila o możliwości zakupu. Chyba lepiej jakbym nie był wylosowany 1 1
huudyy 3 510 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września 7 godzin temu, slafec napisał(a): Też tak myślałem, ale sprawdziłem OLX, a tam ceny 6-7k. Materiały na yt same się nie zrobią tylko czy ktoś to kupuje za taką kasę? 1 godzinę temu, Shad napisał(a): U mnie to samo i najgorzej, że teraz nie wiem co robić jak dostanę kolejnego maila o możliwości zakupu. Chyba lepiej jakbym nie był wylosowany mam to samo uczucie
Rekomendowane odpowiedzi