Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Nie zagrałem jeszcze, ale planuję. Słyszałem jednak, że (Kiszak), że drastyczne zwiększenie obrony odbywa się niewspółmiernie niskim spadkiem dps. Waszym zdaniem to jest dobry balans? Ze semitank to w każdym przypadku najlepszy build w grze?

Weź zagraj sam zamiast słuchać gadajacych glow co to bzdury plotą.

1 minutę temu, userKAMIL napisał(a):

Kusi aby kupić :) Świetnie te skiny wyglądają!

obraz_2024-12-09_213916859.png

Mam ten skin, kozak jest 

Opublikowano
7 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Weź zagraj sam zamiast słuchać gadajacych glow co to bzdury plotą.

Tylko te gadajace glowy robia w grze wielokrotnie wiecej niz przeintelektualizowane Maciusie ęą z forum. Jak czlowiek chce poznac gre rozebrana na czynniki pierwsze, to u nich, nie u Ciebie.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

W którym momencie pomyliłem?

Napisałeś wydajności. Ja jasno zaznaczyłem stabilności, no chyba, że to dla Ciebie to samo.

6 minut temu, ryba napisał(a):

Tylko te gadajace glowy robia w grze wielokrotnie wiecej niz przeintelektualizowane Maciusie ęą z forum. Jak czlowiek chce poznac gre rozebrana na czynniki pierwsze, to u nich, nie u Ciebie.

To raczej nie u takich, szczególnie rodzimych YT. Jeśli już to prędzej u streamerów typu Ziz, Carn i innych tego typów ludków, którzy żyją PoE od samego początku istnienia tej gry.

Edytowane przez Imm
Opublikowano

Gdybym miał opierać jakikolwiek zakup czy opinię na zdaniu kogoś o ksywie "Kiszak", to poważnie bym się zastanowił nad swoją egzystencją, i pewnie sam bym się zutylizował :lol2: Dzisiejsi gracze mnie rozbrajają, potrzebują kogoś żeby ich za rączkę prowadził, bo sami nie mają ochoty eksperymentować ani czegokolwiek na własną rękę odkrywać, smh.

Opublikowano
33 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

co to bzdury plotą.

To sa fakty a nie bzdury ;)

2 minuty temu, DITMD napisał(a):

Gdybym miał opierać jakikolwiek zakup czy opinię na zdaniu kogoś o ksywie "Kiszak", to poważnie bym się zastanowił nad swoją egzystencją, i pewnie sam bym się zutylizował :lol2: Dzisiejsi gracze mnie rozbrajają, potrzebują kogoś żeby ich za rączkę prowadził, bo sami nie mają ochoty eksperymentować ani czegokolwiek na własną rękę odkrywać, smh.

Ale to zwykla opinia tak jak ty bys np ja sam tu wyrazil i ktos by to przeczytal wiec w czym problem, ze ktos zapytal o to co slyszal u kogos?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DITMD napisał(a):

W tym kontekście nigdy nie rozumiałem ludzi, którzy korzystają z gotowych buildów. Dla mnie odkrywanie tego samemu to esencja tej zabawy.

Prawie 5h za mną i jestem zachwycony rozmachem tego wszystkiego!

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 1
Opublikowano

Pierwsze przejscie - ok, fajnie zrobic samemu i sie pomeczyc. Chcesz minmaxowac endgame, to ktos broni zrobic podglad jak topka wyjasnia mechanike gry? To nie Diablo 4, ze kazdy lata w dokladnie tym samym, bo tu jednak RNG dziala i ubierasz co masz i z tego rzezbisz. Ale lepiej wiedziec jakie sa synergie miedzy opcjami wyboru.

Opublikowano (edytowane)

Ja piszę jako osoba, która gra w to tylko jak w singla. Jakieś sezony\endgame to nie moja bajka. Pogram pewnie ze znajomkami bo co-op chyba do 6 osób? 

P.S. Po tym zmianie na Vulcana jest git zero zawieszania czy wywalania do pulpitu. Mam nadzieje, że tak już zostanie. Wygląda naprawdę świetnie!

Opublikowano
17 minut temu, Phoenix. napisał(a):

To sa fakty a nie bzdury ;)

Ale to zwykla opinia tak jak ty bys np ja sam tu wyrazil i ktos by to przeczytal wiec w czym problem, ze ktos zapytal o to co slyszal u kogos?

Po prostu uważam że każdy powinien mieć swoje własne zdanie, a nie sugerować się cudzymi, to co jest dla ciebie dobre niekoniecznie jest dobre dla mnie czy kogoś innego.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
44 minuty temu, ryba napisał(a):

Jak ktoś chce opierać się na buildach z sieci to jest masa dużo lepszych build kreatorów jak Goratha, BalorMage (według mnie przebił Ghazzy w minion buildach), Jungroan i wielu, wielu innych, Zizaran robi głównie pod HC więc Kiszak na pewno nie jest dobrym pickiem. On w ogóle robi jakieś buildy? 

Opublikowano
5 minut temu, DITMD napisał(a):

Po prostu uważam że każdy powinien mieć swoje własne zdanie, a nie sugerować się cudzymi, to co jest dla ciebie dobre niekoniecznie jest dobre dla mnie czy kogoś innego.

Ale Ty jestes w dziale diety i kulinaria czy w dyskusji o grze i mechanice? Matematyka gry w danej mecie jest stala i ma w glebokim powazaniu Twoja opinie. Cos dziala lub nie dziala, skill x jest lepszy od y jak zrobisz to i to. Ale widac, ze mamy tu samych mistrzow osiedla w gry, bo zrobili cos sami :E Ktos chce wiedziec wiecej i nie tracic 1000h na to zeby bladzic jak debil - nie, nie mozesz, grzeszysz.

2 minuty temu, Asag napisał(a):

Jak ktoś chce opierać się na buildach z sieci to jest masa dużo lepszych build kreatorów jak Goratha, BalorMage (według mnie przebił Ghazzy w minion buildach), Jungroan i wielu, wielu innych, Zizaran robi głównie pod HC więc Kiszak na pewno nie jest dobrym pickiem. On w ogóle robi jakieś buildy? 

Tu nie poszlo o Kiszaka, tylko o to, ze kazdy na YT to "gadajaca glowa" i nie wolno, zle patrzec na innych.

• Like 1
Opublikowano

Ah źle to odczytałem. Ale mi się wydaje że w jego wypowiedzi i tak konkretnie chodziło o Kiszaka a nie typowych build creatorów. A w tym wypadku zgadzam się że nie ma co się sugerować opiniami youtuberów. 

Opublikowano

Nie chcesz tracić 1000h to po chusteczkę sięgasz po grę typu Path of Exile :lol2: Niewolnicy meta i cyferek grający buildami z YT. Ol' Bron boże żeby moja postać miała mniejszy dps niż to co jest obecnie na topie, jak ja to przeżyje ass mf :lol2:

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Asag napisał(a):

Ah źle to odczytałem. Ale mi się wydaje że w jego wypowiedzi i tak konkretnie chodziło o Kiszaka a nie typowych build creatorów. A w tym wypadku zgadzam się że nie ma co się sugerować opiniami youtuberów. 

Dam Tobie dobry przyklad. @userKAMIL Ma wypasny sprzet, duzo gra, siedzi na forum czyli pewnie duzo czyta i interesuje sie tematami, jednak widac ze w gierkach na pierdolach potrafi sie wywalic i do tego potrzebuje google translate. To lepiej zeby sobie wlaczyl Kiszaka/Maciejczaka i podpatrzyl jak moze efektywniej grac jak bedzie mial taka ochote, czy bic glowa w sciane bo tak napisali na forum? Bo zakladam, ze od build creatorow ktorych wymieniles, to sie odbije jak od sciany i to z predkoscia swiatla. I czy ktos tutaj lub sami PL tworcy mowia o sobie jako build creatorzy i sa najlepsi na swiecie? No nie, ale za to graja o wiele wiecej niz przecietny Kowalski w PL, ktory jak bedzie chcial, to we wlasnym jezyku do obiadku moze sobie poogladac lepszych od siebie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

jednak widac ze w gierkach na pierdolach potrafi sie wywalic i do tego potrzebuje google translate.

O czym Ty piszesz? XD Zwyczajnie przyjemniej się gra jak są napisy PL mimo, że eng znam w miarę dobrze to są zwroty, których nie rozumiem i tu taki translator się sprawdza. 

To lepiej zeby sobie wlaczyl Kiszaka/Maciejczaka i podpatrzyl jak moze efektywniej grac

Dla mnie taka gra traci kompletnie sens... Wolę o tą ścianę sam się rozbijać może i powoli ale z czasem dojdę co i jak.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Dla mnie taka gra traci kompletnie sens... Wolę o tą ścianę się sam się rozbijać może i powoli ale z czasem dojdę co i jak.

Granie pod kogoś dyktando, według czyichś instrukcji, nie sprawia mi to frajdy, ludzie używają GPS na drzewku ze skillami, na rozwidleniu skręć w lewo, pojedź dwadzieścia metrów do przodu i kliknij takie czerwone kółeczko z pluskiem w środku :E:lol2:

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Właśnie odkrywanie samemu tych wszystkich umiejętności/mechanik... Testowanie i popełnianie błędów a następnie wyciąganie z nich wniosków to jest dla mnie cała esencja czy to Diablo czy teraz POE2. Czymś niewyobrażalnym jest abym jakiś gotowy build z neta sobie wziął i leciał jak przecinak do przodu. XD

Opublikowano
4 minuty temu, DITMD napisał(a):

Granie pod kogoś dyktando, według czyichś instrukcji, nie sprawia mi to frajdy

Hipokryzja wieje na kilometry przez kable ethernetu :) Rob jak chcesz, ale nie mow innym, ze robia zle ogladajac innych dla poszerzenia horyzontu. Recenzje sprzetu? Wywalmy wsio do kosza i skasujmy ITH, bo przeciez ten portal sugeruje co jest lepsze, a co gorsze. Jak rozumiem, zawsze idziesz do sklepu i kupujesz procka Intel/AMD lub gpu nVidia/AMD i sam decydujesz co jest lepsze, a nie opierasz sie o testy w sieci, zeby dokonac wyboru.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, ryba napisał(a):

Jak rozumiem, zawsze idziesz do sklepu i kupujesz procka Intel/AMD lub gpu nVidia/AMD i sam decydujesz co jest lepsze, a nie opierasz sie o testy w sieci, zeby dokonac wyboru.

Przecież to jest tak absurdalny przykład, że naprawdę nie widzisz różnicy między gotowym buildem a informacjami o samej grze?

Opublikowano (edytowane)

Ale to Ty pytasz na forum panow ęą czy sie da minimapke przesunac xD ja wiem nie majac gry. Absurdalne to sa posty ludzi na forum mowiace, ze majac grac wylacznie sami, bo sluchanie youtuberow jest passe.

Edytowane przez ryba
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, ryba napisał(a):

Ale to Ty pytasz na forum panow ęą czy sie da minimapke przesunac

No i widzisz w tym jakiś problem? XD Doszedłem już, że robisz to strzałkami na klawiaturze. Zdradzę Ci pewnie sekret:

Po to są takie miejsca i społeczność aby takie pytania zadawać.

• Upvote 1