sideband 2 276 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Akurat Pascal wbił się w czasy kiedy rozwój graficzny mocno zwolnił. Stricte bardziej długowieczną kartą był 8800GTX w czasach gdzie to nadal szybko szło. 1
VRman 3 198 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) GPU może nie, ale było takie zombie: S3 od Trio32, przez Trio64, Virge'e i wszystkie pochodne. Jak na tamto tempo postępu, to było niezatapialne zombie Segment do 2D był prawie bez zmian pomiędzy gdzieś 1994 a.. no jeszcze w latach 2005 było to w sklepach No a przynajmniej w cennikach widywałem. Nie sprawdzałem, bo nigdy by mi nie przyszło do głowy kupowanie takiego złomu (choć na początku, w 1994-1996, to były świetne karty, z dobrą akceleracją 2D) Akceleracja 2D. Jak to dzisiaj brzmi Pozdro dla pamiętających testy tych kart w Bajtku. Edytowane 20 godzin temu przez VRman
Pentium D 1 592 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Patrzcie opis https://www.vinted.pl/items/8223225118-karta-gtx-960-2bg Edytowane 2 godziny temu przez Pentium D 2
leven 777 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jak karta działa, to do "fizyki" jak znalazł
Pentium D 1 592 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Przecież napisał, że artefakty ma.
Send1N 5 554 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Żeby jeszcze ta fizyka gdzieś była we współczesnych grach a w tych których była nvidia już zdążyła przywrócić obsługę physx na blackwell'u także zakup dodatkowej karty i pakowanie jej w slot niżej jest bez sensu Edytowane 1 godzinę temu przez Send1N 1
leven 777 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jak GPU za ciepły, to mogą być artefakty. No chyba, że uceglił kartę. Cena 50zł + wysyłka ? Opis nie zachwyca 1 minutę temu, Send1N napisał(a): Żeby jeszcze ta fizyka gdzieś była we współczesnych grach a w tych których była nvidia już zdążyła przywrócić obsługę physx na blackwell'u Osobna karta do fizyki potrafi dać głównej karcie więcej miejsca do pracy. Mafia 2 mi się przypomina. Nie pamiętam karty, którą miałem, ale wtedy było głośno o fizyce. Dołożyłem drugą, jakąś malutką kartę nvidii i FPS poleciał do góry, no i minimalny FPS zrobił się stabilniejszy. Na jednej karcie FPS minimalny sobie jeździł, jak chciał, bo fizyka zabierała wydajność GPU głównego. Tak, zieloni coś robią w kierunku przywrócenia fizyki dla kart 5xxx, pytanie ? dla czego GPU-Z tego nie widzi ? EDIT !!! o kurdę, jednak jest 1
Rekomendowane odpowiedzi