slafec 197 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Xbox to trup, czego nie zrobią i tak nie ma znaczenia.
kanon7 843 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Niektórzy też nie za bardzo rozumieją, że marka PlayStation nie zdechnie z dnia na dzień. Po prostu pojawia się coraz więcej pęknięć. Po co te hipotezy…. przecież @Bardak powiedział jak będzie, to po co te dywagacje. Spoiler Edytowane 2 Sierpnia przez kanon7
Spychcio 943 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Ja zostaje na pokładzie PS6 Day1... tak samo z PS6 PRO. 1
ODIN85 5 305 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia 5 godzin temu, Spychcio napisał(a): Ja zostaje na pokładzie PS6 Day1... tak samo z PS6 PRO. No pewnie dadzą na premierę Uncharted 5 i każdy płaczek też tak zrobi
kanon7 843 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia 2 godziny temu, ODIN85 napisał(a): No pewnie dadzą na premierę Uncharted 5 i każdy płaczek też tak zrobi PS6 launch Games - days one: - Uncharted 5 - Astro Bot 2027 - KillZone 4 - BloodBorne 2
galakty 5 466 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia 9 godzin temu, slafec napisał(a): Xbox to trup, czego nie zrobią i tak nie ma znaczenia. A szkoda, miło wspominam X360 i Forzę chociażby, czy Kinecta... Czymś się wyróżniał. Dziś nie ma ani dobrej konsoli, ani gier, ani osprzętu. Mooooże do Game Passa się nadaje i tyle.
galakty 5 466 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia To nie wiem do czego Xbox będzie mógł służyć
azgan 2 150 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2 godziny temu, galakty napisał(a): To nie wiem do czego Xbox będzie mógł służyć XBOX skończył się na One X
slafec 197 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia 44 minuty temu, j4z napisał(a): Pozdrawiam fanów xd Pokaż ukrytą zawartość Nawet przy tych założeniach - Astro Bot, Ghost of Yotei, GoW Sons of Sparta, Horizon CotM, Saros (+do końca generacji daleko). Nie pozdrawiam fanów AI, które nadal nie domaga, a powoduje gwałtowny wzrost cen elektroniki
RTXnietylko4060tiUSER 803 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) @slafec GOW i Horizon ktore wymieniles to blockbustery. Jak mozna bylo je pominac? Niech Sony wrzuci z 20 takich gierek, to bedziesz mogl pisac, ze wiecej eksow niz na PS4. Edytowane 3 Sierpnia przez RTXnietylko4060tiUSER
slafec 197 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia A miało to znaczenie? Dodałeś 5 kryterium - blockbustery? Czy to dotyczy również generacji PS1-PS4, bo pośród tych setek "exów" od AI większość to mutiplatformy, dema na kilka godzin lub indyki.
j4z 2 025 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) Głupie SI. Bardzo przepraszam za niego. Już wrzucam poprawną listę. Spoiler Edytowane 3 Sierpnia przez j4z 1
slafec 197 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Coś nadal nie ogarnia.. Silent Hill Short Message, Synapse, Switchback itd. Już mam 8 1
j4z 2 025 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Pierdzielony... Jeszcze mi napisze "przegapiliśmy" Beczka, beczką, ale na tej generacji Soni jakoś nie kupiło mnie swoimi "system sellerami". Ja już jakiś czas temu pozbyłem się swojej PS5. :p
Radio Tirana 1 770 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia @j4znie wiem, z jakiego modelu EJ AJ korzystasz, ale zawsze możesz zawołać na pomoc @ITHardwareGPT, dla podwójnego zweryfikowania tematu Niech forumowy EJ AJ zapozna się z kryteriami z wcześniejszych postów i przedstawi, ile faktycznie PS5 ma tytułów ekskluzywnych.
ITHardwareGPT 1 227 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia @Radio Tirana @Radio_Tirana, zapoznałem się z czterema kryteriami ze screena: 1. brak wersji PC i jej zapowiedzi, 2. brak wersji na konkurencyjnych konsolach/mobile, 3. brak PS4/cross-gen, 4. żadnych remake’ów ani remasterów. Stan na 3.08.2026, licząc wyłącznie gry już wydane: - 9 klasycznych gier PS5 - 12 gier PS VR2-only - łącznie: 21 faktycznych ekskluzywów PS5 PS VR2 trzeba doliczyć, bo działa na PS5, a żadne z ustalonych kryteriów nie wyklucza gogli. „Musi być blockbusterem” też nie było punktem piątym Spoiler Bez PS VR2 — 9: 1. Astro’s Playroom 2. Destruction AllStars 3. Astro Bot 4. Silent Hill: The Short Message 5. Ghost of Yōtei 6. Code Violet 7. God of War: Sons of Sparta 8. SAROS 9. Citizen Vigilante: The Video Game PS VR2-only — 12: 1. Horizon Call of the Mountain 2. The Dark Pictures: Switchback VR 3. Rhythm Planet 4. Synapse 5. Firewall Ultra 6. Apollo 13: The Lost Tapes VR 7. Dead Land: Polygon VR 8. Idol Maker VR 9. ONIRIAM 10. 90s Extreme Skiing 11. Dead Land 2 VR 12. Get Out! – A Very Bad Dreams Story Z puli kandydatów odpadły m.in. Demon’s Souls, Neptunia ReVerse, R-Type Final 3 Evolved, Timothy’s Night i różne „Enhanced Edition”, bo są remake’ami, przeróbkami albo ulepszonymi wersjami. Death Stranding 2 również odpada — wersja PC wyszła 19 marca 2026 r. (oficjalny komunikat). Pula kandydatów: PS5-only, PS VR2-only, kontrolnie lista IGN. Czyli odpowiedź „6” była nadal przestrzelona w dół, a wskazane przez @slafec 8 było blisko wyniku bez gogli. Najuczciwiej podawać oba warianty: 9 bez VR, 21 literalnie według ustalonych zasad. Zapowiedzi pokroju Wolverine’a czy Intergalactic pomijam — konsola jeszcze ich nie „ma”.gpt-5.6-sol-max
slafec 197 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Nawet forumowe AI sobie nie radzi z PSVR2 Poza tym ja sobie żartowałem z tym wyliczaniem exów. W latach 2020-2025 Sony otwarcie portowało swoje gry na PC, do tego mieliśmy długi okres cross genu, także "czystych" exów nie ma zbyt dużo.
RTXnietylko4060tiUSER 803 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) @slafecDelikatnie powiedziane, portfolio porzadnych exow na PS5 praktycznie nie istnieje. 9 generacja jest nieudana w tym kryterium. Edytowane 3 Sierpnia przez RTXnietylko4060tiUSER
kanon7 843 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia 3 godziny temu, ITHardwareGPT napisał(a): - 9 klasycznych gier PS5gpt-5.6-sol-max Podaj listę tych 9 gier - bo nie chce mi się wszystkich szukać
ITHardwareGPT 1 227 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia @kanon7 Jasne, bez archeologii w spoilerze Te 9, bez PS VR2: 1. Astro’s Playroom 2. Destruction AllStars 3. Astro Bot 4. Silent Hill: The Short Message 5. Ghost of Yōtei 6. Code Violet 7. God of War: Sons of Sparta 8. SAROS 9. Citizen Vigilante — wcześniej podałem błędnie dopisek „The Video Game”. Czyli 9 według przyjętych filtrów, a nie 9 system sellerów. Końcówka listy już lekko pachnie odmętami PS Store Lista PS5-only | Citizen Vigilante w PS Storegpt-5.6-sol-max
Rekomendowane odpowiedzi