Skocz do zawartości

PlayStation 6 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Geble napisał(a):

Kiedyś się próbowałem z Cloudowym graniem w ramach Game Pass Ultimate i podziwiam ludzi, którzy są w stanie grać z takim Input Lagiem. No chyba, że przez te kilka lat coś się pozmieniało, a może też sam GeForce Now nie cierpi na tę przypadłość.

Ja próbowałem tylko grać z cloudem od playstation i tam był duży input lag z tego co pamiętam. :(

Opublikowano
3 godziny temu, Geble napisał(a):

Kiedyś się próbowałem z Cloudowym graniem w ramach Game Pass Ultimate i podziwiam ludzi, którzy są w stanie grać z takim Input Lagiem. No chyba, że przez te kilka lat coś się pozmieniało, a może też sam GeForce Now nie cierpi na tę przypadłość.

Jest trochę lepiej, ale nadal o komforcie tutaj mówić nie można. I pewnie jeszcze przez długi czas nic się nie zmieni. Zwłaszcza dla mnie, bo jestem mega wyczulony w kwestii input laga i jakiekolwiek opóźnienia to dla mnie automatyczna dyskwalifikacja.

Opublikowano
18 godzin temu, lukadd napisał(a):

większość graczy to mniejsi lub więksi casuale. Granie bez wydawania $1k+ na sprzęt będzie coraz bardziej kusiło tych co mają dobrego neta.

No pewnie więc "Cloud Streaming is an add-on bundle costs $5.99 for 25hrs".

Sony to podrabiacze, podrobili osiągnięcia, podrobili golda i gry, podrobili "wyprzedaże" 80-95%. Nie jest to złe, ale idą śladem Microsoftu. Niektóre sprawy ocierają się o zmowy prezesów (np. że XO nie walczył ceną itp). Plany Game Pass i podróbki Sony też mają bardzo podobne ceny (pierwsze 2, tylko najdroższy z EA Ubi i nowościami dużo droższy u MS).

Dodam, że tacy casuale grając 100x mniej niż ja potrafią płacić 4x więcej. Więc ich cena 5,99$ za 25h nie wystraszy. To są zbrodnicze mikropłatności.

7 godzin temu, Geble napisał(a):

podziwiam ludzi, którzy są w stanie grać z takim Input Lagiem

Zwą się casuale i nie zauważą różnicy. Ja też nie za bardzo zauważam. Bardziej widzę fatalną jakość obrazu (bitrate), a ja olewam grafikę, gram często w 8-bit czy 16-bit. Choć to kwestia przyzwyczajenia, ta fatalna jakość jest tuż po wypadzie gry z SSD więc pamiętam jak wyglądała. Nie raz schodziłem do starszych wersji gier (np. Saints Row 3 na SR2 itd. i da się przyzwyczaić). Do morderczej ceny 5,99$ za 25h nigdy! A także brak QR i bardzo długie uruchamianie.

Opublikowano

Nie dość, że Sony samo kopie pod sobą dołki ostatnimi decyzjami to mieliby wypuścić konsolę, która na starcie aż tak bardzo odstaje od głównego konkurenta? 

Skoro między PS5 Pro, a PS5 różnica w wydajności i grafice jest wyraźnie zauważalna to co dopiero przy całkiem nowej architekturze i tak wyraźnej różnicy w czystej mocy obliczeniowej.

Opublikowano
51 minut temu, Geble napisał(a):

Nie dość, że Sony samo kopie pod sobą dołki ostatnimi decyzjami to mieliby wypuścić konsolę, która na starcie aż tak bardzo odstaje od głównego konkurenta? 

Skoro między PS5 Pro, a PS5 różnica w wydajności i grafice jest wyraźnie zauważalna to co dopiero przy całkiem nowej architekturze i tak wyraźnej różnicy w czystej mocy obliczeniowej.

Nie pierwszy raz Microsoft będzie miał mocniejszy sprzęt tylko co z tego wyniknie?

• Upvote 1
Opublikowano

Przecież ostatnio ogłaszali że linie już zostały wygaszone a fabryka przechodzi na produkcję mikro soczewek. Tyle te ich ogłoszenia są warte. Zrobił się dym to teraz będą ściemniać że jednak płyt nie wygaszają. Jasne. Korpo bajeczki to mogą sobie darować. 

Zmienić zdanie a mydlić oczy słowami to są dwie różne rzeczy. Oni już odkryli swoje karty.