Skocz do zawartości

Ankieta - Tematy polityczne na forum

Camis

Czy jesteś za tym aby na forum pozostały tematy polityczne?  

89 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby na forum pozostały tematy polityczne?

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 2024.11.12 o 08:13

Rekomendowane odpowiedzi

@kubikolos w sensie kodeksowym to jedynie jakbyś publicznie podał jego dane osobowe i zwymyślał, a do tego moderacja by tego natychmiast nie usunęła. Wtedy by się udało :) Ale jakbyś dotarł do jego danych osobowych to odpowiadałbyś i tak z "grubszych" paragrafów jak np. nieuprawniony dostęp do informacji objętej ochroną danych osobowych itp :D

Samego nicku zgodnie z przyjętą doktryną i orzecznictwem nie da się obrazić. Jeśli się mylę, bo sprawdzałem to jakieś 2 lata temu, a wszystko się zmienia z chęcią bym poznał jakąś wygraną sprawę czy to karną czy cywilną gdzie była jedynie obraza nicku.

Edytowane przez hubio

18 minut temu, TheMr. napisał(a):

Biednys bo ci konfe atakują :rotfl2:

Racja, bardzo mnie boli śmieszkujący atak na partię na którą nie głosuje. A tylko niech spróbuję wrzucić coś o PO to zaraz się sępy zlecą z wyzywaniem od ruskich onuc.:E

14 minut temu, hubio napisał(a):

Samego nicku zgodnie z przyjętą doktryną i orzecznictwem nie da się obrazić.

Akurat tak to nie działa i nie ma to znaczenia, czy z nicku, czy z imienia i nazwiska. Pozwać możesz każdego. Z kolei odpowiedzialność administracji jest z praktycznego punktu widzenia praktycznie nie do udowodnienia. Tzn, musiaby być dowody, że dostali pismo z potwierdzeniem odbioru od prawnika / z urzędu z prośbą o usunięcie posta, a oni by to zignorowali.

Edytowane przez Fatality

13 minut temu, Fatality napisał(a):

Tzn, musiaby być dowody, że dostali pismo z potwierdzeniem odbioru od prawnika / z urzędu z prośbą o usunięcie posta

Z tego co pamiętam, przepisy mówią że zwykły mail od osoby zgłaszającej jest prawnie wiążący. W sensie jak czujesz się poszkodowany to wysyłasz maila na [email protected] i dziękuję :)

Moderka z laba wie doskonale jakie odlepy mogą się trafić w tematach kontrowersyjnych i do czego to może doprowadzić, grubo po za ramy forum.
Nie wiesz co takiemu odbije i do czego się posunie. JA nie bez powodu nie mam zamiaru nawet moderować żadnych "politycznych" przepychanek, z doświadczenia i nie mam tam zamiaru tez wchodzić.

Dlatego jestem na NIE, albo zrobić to tak żeby użytkownicy tego tematu byli "odpowiedzialni" w pełni za to co tam wypisują łącznie z groźbami i innymi ciekawostkami.

Szczerze to dopóki nie siadłem na moderke na labie to nawet do głowy by mi nie przyszło jak bardzo ludzie mogą mieć nasrane we łbie tylko dlatego ze ktoś coś na internecie napisał albo zrobił.

1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

Ktoś już wziął przykład z tego wątku. Założył nowe konto i pierwszy post o kolaboracji konfy z Putinem :E

Myślę że ten typ ludzi nie potrzebuje przykładu, on to robi bo lubi, lub bo mu płacą takie czasy nastały, wpada troll pisze brednie o kolaboracji konfy z Putinem, wtedy wpada jakiś troll z konfy oskarży wszystkich innych o kolaborację z zachodem, EU i lewusami i jest pięknie. Dziwne czasy nastały, można być tylko turbo prawicowym patriotą narodowcem, albo lewicowcem komunistom, i jedni i drudzy nie uznają niczego innego poza nimi samymi i ktoś w centrum dostaje kijem raz z lewej raz z prawej :niegrzeczny: 

Czytałem jakiś czas temu dobry artykuł na ten temat w the atlantic, jak kogos temat interesuje polecam

https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2022/05/social-media-democracy-trust-babel/629369/

Edytowane przez Maciek.

54 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Szczerze to dopóki nie siadłem na moderke na labie to nawet do głowy by mi nie przyszło jak bardzo ludzie mogą mieć nasrane we łbie tylko dlatego ze ktoś coś na internecie napisał albo zrobił.

Może założylibyście osobny temat pt. Największe odpały z PClaba :D Myślę, że wiele osób jest ciekawych co takiego ludzie odwalają.

2 godziny temu, hubio napisał(a):

Samego nicku zgodnie z przyjętą doktryną i orzecznictwem nie da się obrazić. Jeśli się mylę, bo sprawdzałem to jakieś 2 lata temu, a wszystko się zmienia z chęcią bym poznał jakąś wygraną sprawę czy to karną czy cywilną gdzie była jedynie obraza nicku.

Czyli @PiPoLiNiO na marne straszy prokuraturą za wyzywanie go :niegrzeczny: