Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, wallec napisał(a):

To dopracowany produkt

A to z czym miałeś problem u siebie jeżeli chodzi o TV i odświeżanie bodajże to ogarnęli? nie pamiętam dokładnie jak to było ale na poprzedniej B580 z tego co pamiętam pisałeś coś takiego że oddajesz bo nie da się ustawić jakiegoś tam odświeżania na twoim ekranie :hmm:

Opublikowano
19 minut temu, Send1N napisał(a):

A to z czym miałeś problem u siebie jeżeli chodzi o TV i odświeżanie bodajże to ogarnęli? nie pamiętam dokładnie jak to było ale na poprzedniej B580 z tego co pamiętam pisałeś coś takiego że oddajesz bo nie da się ustawić jakiegoś tam odświeżania na twoim ekranie :hmm:

Tak było, ogarnęli i działa u mnie 120hz@4k po hdmi

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Na 99,99% karcioszka jutro będzie. Po pracy uninstall NV, czyszczenie DDU i jazda z Arkiem (+odkurzanie komputera po pół roku %-)). Gram aktualnie w Divinity Original Sin 2 i Baldura 3 z ziomkami i czasami jakiś Battlefield czy jakiś indyk.

Ciekawe czy w 1440p na średnich da radę odpalić to co mnie interesi :hmm: 

Szczerze wiedząc jak słaba to jest karta w porównaniu do choćby mojego aktualnego sprzętu jakoś dziwnie jaram się czymś nowym %-)

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No i jak op'ie. Jest kozak i sprzedajesz swojego rtx bo bez sensu skoro b580 starcza do wszystkiego, czy lipa i zwrot do sprzedawcy instant jak zupka knora?

Fajnie się pudełko otwiera, nie? Widziałeś wcześniej coś takiego żeby otwieranie pudełka było grą?

Edytowane przez wallec
Opublikowano
58 minut temu, wallec napisał(a):

Widziałeś wcześniej coś takiego żeby otwieranie pudełka było grą?

Co masz dokładnie na myśli? podlinkuj jakiś filmik jak możesz bo nie widziałem nic nadzwyczajnego w tych pudełkach :faja:

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, janek25 napisał(a):

Nie,wcale...

Jak włączyć?

45 minut temu, Send1N napisał(a):

Co masz dokładnie na myśli? podlinkuj jakiś filmik jak możesz bo nie widziałem nic nadzwyczajnego w tych pudełkach :faja:

Mówi do ciebie let's Play i każdy krok otwierania jest zaprojektowany przez firmę Intel, nawet taka podstawowa czynnosc jak urwanie plomby zabezpieczającej.

GPU się samo podnosi jak otwierasz pudełko itp.

Pierwsza liga.

Edytowane przez wallec
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, wallec napisał(a):

Jak włączyć

Pierwsza liga.

https://www.tomshardware.com/pc-components/gpu-drivers/intel-enables-xess-3-multi-frame-generation-in-latest-drivers-expanding-frame-generation-across-arc-gpus-and-core-ultra-igpus-mfg-can-be-enabled-across-any-title-with-xess-2-support.                                                                    Wallec w tobie jedyna nadzieja

Edytowane przez janek25
Opublikowano (edytowane)

Oki dobra, pierwsze wrażenia:

- karta mała i lekka, bdb wykonana, bardzo ładna optycznie
- pudełko jak pudełko, tak samo się otwierają Foundersy od NV, podobna jakość, fajna szmatka w środku ale nie stanął mi od tego (powinien? :hmm:
- cicha
- XeSS jakiś cholernie rozmywający obraz w grach w które gram (KCD2, BG3)

- wydajność w 1440p - gry się włączają %-)

- OC daje 5-10% wzrostu braku wydajności %-)

- cewki wydają z siebie czasami dziwne dźwięki %-)

- Bellwright nie grywalny, zacięcia co sekundę jak w zegarku jakby co 1000ms coś się odświeżało i zapisywało %-)

Jako zamiennik na czarną godzinę mimo wszystko fajna karta.
Posiedzę z nią troszkę w budzie a później może kobicie jakiś drugi build zrobię na niej do 1080p @60fps.

EDIT:

- BF6 w 1440 ze skalowaniem Jakość XeSS i włączonym generatorem klatek jest w średnich detalach całkowicie grywalne (80fps+ w jatce) i nie czuć laga jak przy generatorze AMD czy NV
- starsze Residenty (7 i Village) całkowicie grywalne w 1440p + skalowanie 1,2x

- STALKER 2 - na upartego średnie detale 1440p XeSS na Jakość i ma się te 60-80fps ale nie jest to płynne 60-80fps, że tak to ujmę, frametime chyba wysoki, ale można grać

- Outlast Trials - wszystko na High albo Ultra, cap na 100fps i jest 100fps i płynnie jak w maśle bez skalerów
- Dying Light 2 - 1440p, XeSS jakość, Wysokie - 100fps+

Edytowane przez MJRegul
  • Haha 1