Handheldy PC (SteamDeck/RogAlly/LegionGO i inne) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez wallec · Opublikowano
@tomcug nastawy, które podałem, to stock intela i jest to punkt startowy do zrobienia uv pl1 służy do tego, żeby dobrać sobie waty pod długotrwałe obciążenie w odniesieniu do chłodzenia. np ja mam aio 240 i mogę sobie dać pl1 na 190w i nie będzie mi nigdy wpadać w throtling a 253 służy tylko temu, żeby podbić wyniki w benchmarkach bo na długotrwałym przekroczy mi 90 stopni (jakbym miał aio 360 to mógłbym mieć np 220w) -> widać, że jest to superancki zabieg intela, bo wam gula skacze od razu, a sam od kąd kupiłeś / dostałeś 9800x3d wymyślasz jakieś farmazony o PL1=PL2 125W a wcześniej robiłeś jak człowiek na 253 125. idźcie sobie do tematu o amd, a ja pomogę op'owi ustawić procesor i będzie zadowolony - czemu służą takie print screeny z zakładki, która jest wygodna do pokazania i chyba służy tylko zbieraniu plusików, bo ju-rek dobrze wie, że ma prawie +300mhz all core względem stock i prawie ~10% all core wynik względem stock dzięki pozostałym ustawieniom i o to chodzi, żeby się zmieścił jak chłodzenie ogarnia Samolot też jak startuje z lotniska to odpala silniki na pełny ciąg i jak już nie potrzebuje to zmniejsza moc i sobie leci. PS. I znowu post op'a i mój był o zrobieniu uv 14900k a zlatujecie się spamować ze spamami nie na temat zamiast dać nam zrobić uv Wystarczyło dodać op'owi na zachętę, że zrobi sobie procka co pokonuje konkurencje (~1800 za 14900k vs ~3000 za 9950x3d) i już stado rycerzy amd w temacie intela. -
Przez serwal4 · Opublikowano
Jak wejdzie obowiązek to Ci najbardziej 'obrotni' wsadzą najtańszą wielosezonówkę / zimówkę jaką znajdą w rozmiarze do auta (i/lub niewiele odstającą od fabrycznego rozmiaru); W kwestiach biznesowych jasna sprawa - mając x-naście/dziesiąt aut oszczędność solidna. Tak, zawsze to bezpieczniej od letniej w górach w zimę, ale...
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi