Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak rozmawiacie Panowie o kablach to polecam kable firmy Delock, kupiłem taki dp jakoś w 2015r i do tej pory działa i znakomicie wykonany, gruby ponad 3m. Jeszcze na śp. pclabie mi polecali i podobno można było trafić na podróbki. 

Opublikowano
2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Takze sam sobie odpowiedz czy to 2.1 :)

Nie muszę, sednem sprawy jest to, że na nowym kablu nic się na razie nie dzieje z ekranem. Mogłoby być i DP 9.1, najważniejszy jest niemrugający obraz. :lol2:

2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No i skoro koledze ginie obraz, to raczej by potwierdzało, że to udawane 2.1. Na moim też unitek 2.1 tylko innej wersji, HDR przestaje być HDR'em. Łapie HDR raz na 20 przełączeń.

Jeśli to się odnosi do mnie, to polecam czytać ze zrozumieniem.

DP dołączony do monitora robił problemy (przeszło cztery lata używania), przynajmniej mam nadzieję, ponieważ testy muszą chwilę potrwać.

Opublikowano

Zawsze jest taka zasada, że tego typu kable muszą być najkrótsze jak to możliwe. W simracingu czy na forum audio można się bardzo dużo o tym dowiedzieć. Na przykład u mnie w symulatorze kable muszą być dobrze ekranowane plus porobiłem uziemienia,bo taka baza kierownicy potrafiła przykładowo "włączać" sprzęgło 😛

Przy okazji zapytam czy jest ktoś tutaj z rtx 4080s i testował najnowsze dostępne sterowniki? U mnie nadal 572.60. 

Opublikowano (edytowane)

Ktoś w temacie pisał, czy instalowane były sterowniki "studio" No od paru dni mam wgrane studio 572.83 po liftingu w NVslimerze i jak na razie zero czarnych ekranów w grach :) WIN11 Insider Preview + 3060ti. Wcześniej na próbę były 572.42 i po paru godzinach wywaliło mi sterownik.

Jak by ktoś chciał sterownik 572.83 studio potraktowany Slimerem, to daje link do sterownika, z którego aktualnie korzystam. sterownik z mojego dysku: zaraz będzie rar :P

572.83 studio .rar: https://drive.google.com/file/d/1WDEij_R10-s8H15zLbyUT15MpYyO-HIG/view?usp=sharing

Edytowane przez leven
Opublikowano
W dniu 12.04.2025 o 11:10, Adikon napisał(a):

Zawsze jest taka zasada, że tego typu kable muszą być najkrótsze jak to możliwe. W simracingu czy na forum audio można się bardzo dużo o tym dowiedzieć. Na przykład u mnie w symulatorze kable muszą być dobrze ekranowane plus porobiłem uziemienia,bo taka baza kierownicy potrafiła przykładowo "włączać" sprzęgło 😛

Przy okazji zapytam czy jest ktoś tutaj z rtx 4080s i testował najnowsze dostępne sterowniki? U mnie nadal 572.60. 

Mam zainstalowane najnowsze od jakiegoś czasu i zero problemów.

• Thanks 2
Opublikowano

Dzisiaj zrobiłem update 572.42 do 572.83 i wsio działa na RtX 4070.

Testowane w wieśku 3, Hogwarts, the last of us 2, world of warships i stalker 2.

Standardowo była jazda z afterburnerem ale poszła wyjebka profili i zrobienie nowych w 5 sekund. Mam stabilny nastaw działający zawsze (2580mhz przy 0.935mv)

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, elfuegoxxx napisał(a):

Panowie jakie stery do rtx2080. siedze na 552.44. jest sens zmiana na nowe dla tego dziadka. jakies kiedys nowsze próbowalem ale przycinki waliło że hej. Pozdrawiam

55x.xx to są najlepsze stery od NV.

57x.xx mają tylko sens przy wykorzystywaniu DLSS4 dają ładnego kopa(mniejszy spadek wydajności) przynajmniej na Ampere/ADA ;)

• Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, krzysiek_1990 napisał(a):

Dzisiaj zrobiłem update 572.42 do 572.83 i wsio działa na RtX 4070.

Testowane w wieśku 3, Hogwarts, the last of us 2, world of warships i stalker 2.

Standardowo była jazda z afterburnerem ale poszła wyjebka profili i zrobienie nowych w 5 sekund. Mam stabilny nastaw działający zawsze (2580mhz przy 0.935mv)

U mnie bez problemów, trzyma nastawy takie jak ustawiłem, nic nie muszę poprawiać.

Opublikowano
10 godzin temu, sideband napisał(a):

55x.xx to są najlepsze stery od NV.

57x.xx mają tylko sens przy wykorzystywaniu DLSS4 dają ładnego kopa(mniejszy spadek wydajności) przynajmniej na Ampere/ADA ;)

Jak czytam zagraniczne fora to do serii 4090 i niżej ponoć najlepiej 566.36 nadal. Ja niestety z inspectora nie korzystam przez antycheat przez którego można wyłapać bana. Obecnie 572.60 mam na 4080s, ale nie wiem czy nie wrócę do starszych choć faktycznie wydajność w grach z DLSS zauważyłem poprawę w płynności.