Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale beka. Na starych też wywaliło. Kartę wrzuciłem do fabrycznych i przestało. Musze przeprosić Nvidię za mój błąd.

edit: sprawdzone, na najnowszych działa bez zarzutu.

Edytowane przez Grolshek
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Co do stabilnosci na blackwellu(5080 astral) - marvel rivals dalej się kraszuje, pionieers of pagonia też, hogwarta skraszowało przy alttabie a to tylko wczoraj wieczorem...

New worlda też wywaliło po 2 min...

Edytowane przez Puzoniusz
  • Sad 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Karty się wywalają nawet na stocku. Ostatnie dobre, pewne sterowniki dla RTX 4xxx to 566.36

U mnie na stocku jak ręką odjął. Wszystko co mam w bibliotece steama przejechałem, wszystko działa.

• Upvote 1
Opublikowano

OC zegara karty graficznej w przypadku 4080s daje niezbyt wiele jak dla mnie, ale za to kręcenie pamięci spoko. Moja w stocku ma boost do 2775-2800 przy 1075mV. Setkę można spokojnie zdjąć i jest stabilnie. Na starszych sterownikach +1000 na pamięci też luźno, a teraz czasem coś wywali, więc w jakiś sposób sterowniki na pewno wpływają na możliwości OC, ale raczej kosmetyka. 

Opublikowano
35 minut temu, Adikon napisał(a):

OC zegara karty graficznej w przypadku 4080s daje niezbyt wiele jak dla mnie, ale za to kręcenie pamięci spoko. Moja w stocku ma boost do 2775-2800 przy 1075mV. Setkę można spokojnie zdjąć i jest stabilnie. Na starszych sterownikach +1000 na pamięci też luźno, a teraz czasem coś wywali, więc w jakiś sposób sterowniki na pewno wpływają na możliwości OC, ale raczej kosmetyka. 

Ja dojechałem do 2850/12500 ale zysk z tego w porównaniu do hałasu żaden niestety.

Opublikowano
1 minutę temu, Grolshek napisał(a):

Ja dojechałem do 2850/12500 ale zysk z tego w porównaniu do hałasu żaden niestety.

Ja akurat robiłem te 2820 z UV -100mV, czyli 975mV, ale to tak z palca na test i obecnie mam chyba nawet 2715 jak dobrze pamiętam plus pamięć +500. Temperatury akurat na kfa2 są spoko, bo w grach mam około 60 stopni (70 hotspot) i może czasem więcej chwilowo. W niektórych grach poniżej 45 ;p

Opublikowano
59 minut temu, Adikon napisał(a):

Ja akurat robiłem te 2820 z UV -100mV, czyli 975mV, ale to tak z palca na test i obecnie mam chyba nawet 2715 jak dobrze pamiętam plus pamięć +500. Temperatury akurat na kfa2 są spoko, bo w grach mam około 60 stopni (70 hotspot) i może czasem więcej chwilowo. W niektórych grach poniżej 45 ;p

Aktualnie testuję 2400/12000 na 0,900. Wydajności aż nadto a wentylki na 1200 obrotów fajne.

• Upvote 1