Grolshek 518 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) Ale beka. Na starych też wywaliło. Kartę wrzuciłem do fabrycznych i przestało. Musze przeprosić Nvidię za mój błąd. edit: sprawdzone, na najnowszych działa bez zarzutu. Edytowane 5 Czerwca przez Grolshek 1
Kadajo 7 414 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Kuzyn sprawdził sterowniki 566 i napisał mi ze Transformer jest normalnie dostępny na nich w CP2077 wiec DLSS4 wcale nie potrzebuje nowych sterowników.
sideband 1 780 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca A kto twierdzi, że trzeba nowych? Dopiero pisałem, że na starszych wydajność sporo do tyłu przy DLSS v4. 2
sideband 1 780 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca To był w błędzie nawet na 560 normalnie działa DLSS v4. Tylko przy takim spadku wydajności to nie ma sensu. 1
PaVLo 920 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Czyli proponujecie instalację najnowszy dla serii 40xx? 🤔
Grolshek 518 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 3 godziny temu, PaVLo napisał(a): Czyli proponujecie instalację najnowszy dla serii 40xx? 🤔 Nie widzę przeszkód.
galakty 3 332 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Ja mam najnowsze i działają, sprawdź. Będą crashe to cofniesz. 2 1
caleb59 1 628 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Zawsze wszystko najnowsze. Jak zaczną się problemy to wtedy będzie się rozkminiało. 1 2
PaVLo 920 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 572.83 powodowały u mnie wywalanie co kilka sekund w Horizon FW, z nowszymi nadal się wstrzymuję, bo hotfixy mnie nie interesują.
skypan 1 753 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca A u osób co wywalają sterowniki to kręcicie swoje karty ?
Grolshek 518 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 33 minuty temu, skypan napisał(a): A u osób co wywalają sterowniki to kręcicie swoje karty ? Jeszcze jak!!! I jak się okazało dlatego się wywalały
Kadajo 7 414 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Karty się wywalają nawet na stocku. Ostatnie dobre, pewne sterowniki dla RTX 4xxx to 566.36 1
sideband 1 780 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 1 godzinę temu, Kadajo napisał(a): Karty się wywalają nawet na stocku. Ostatnie dobre, pewne sterowniki dla RTX 4xxx to 566.36 Musisz pisać za siebie 1
Puzoniusz 89 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) Co do stabilnosci na blackwellu(5080 astral) - marvel rivals dalej się kraszuje, pionieers of pagonia też, hogwarta skraszowało przy alttabie a to tylko wczoraj wieczorem... New worlda też wywaliło po 2 min... Edytowane 6 Czerwca przez Puzoniusz 1
Grolshek 518 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 3 godziny temu, Kadajo napisał(a): Karty się wywalają nawet na stocku. Ostatnie dobre, pewne sterowniki dla RTX 4xxx to 566.36 U mnie na stocku jak ręką odjął. Wszystko co mam w bibliotece steama przejechałem, wszystko działa. 1
Reddzik 2 776 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Ja mam win11 i nie mam problemów ze sterownikami. To nie musi być win10
Adikon 140 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca OC zegara karty graficznej w przypadku 4080s daje niezbyt wiele jak dla mnie, ale za to kręcenie pamięci spoko. Moja w stocku ma boost do 2775-2800 przy 1075mV. Setkę można spokojnie zdjąć i jest stabilnie. Na starszych sterownikach +1000 na pamięci też luźno, a teraz czasem coś wywali, więc w jakiś sposób sterowniki na pewno wpływają na możliwości OC, ale raczej kosmetyka.
Grolshek 518 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 35 minut temu, Adikon napisał(a): OC zegara karty graficznej w przypadku 4080s daje niezbyt wiele jak dla mnie, ale za to kręcenie pamięci spoko. Moja w stocku ma boost do 2775-2800 przy 1075mV. Setkę można spokojnie zdjąć i jest stabilnie. Na starszych sterownikach +1000 na pamięci też luźno, a teraz czasem coś wywali, więc w jakiś sposób sterowniki na pewno wpływają na możliwości OC, ale raczej kosmetyka. Ja dojechałem do 2850/12500 ale zysk z tego w porównaniu do hałasu żaden niestety.
Adikon 140 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 1 minutę temu, Grolshek napisał(a): Ja dojechałem do 2850/12500 ale zysk z tego w porównaniu do hałasu żaden niestety. Ja akurat robiłem te 2820 z UV -100mV, czyli 975mV, ale to tak z palca na test i obecnie mam chyba nawet 2715 jak dobrze pamiętam plus pamięć +500. Temperatury akurat na kfa2 są spoko, bo w grach mam około 60 stopni (70 hotspot) i może czasem więcej chwilowo. W niektórych grach poniżej 45 ;p
Grolshek 518 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 59 minut temu, Adikon napisał(a): Ja akurat robiłem te 2820 z UV -100mV, czyli 975mV, ale to tak z palca na test i obecnie mam chyba nawet 2715 jak dobrze pamiętam plus pamięć +500. Temperatury akurat na kfa2 są spoko, bo w grach mam około 60 stopni (70 hotspot) i może czasem więcej chwilowo. W niektórych grach poniżej 45 ;p Aktualnie testuję 2400/12000 na 0,900. Wydajności aż nadto a wentylki na 1200 obrotów fajne. 1
Rekomendowane odpowiedzi