cReane 14 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca Warto w ogóle instalować te najnowsze sterowniki przy 3060Ti? Cały czas jadę na starych 552.22 i od ponad roku zero problemów, zero jakichkolwiek crashy w grach. Jednak lada moment zamierzam przejść the last of us part 2 i się zastanawiam nad instalacją najnowszych 576.80 i czy cokolwiek to da?
Mizu 102 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca 9 minut temu, cReane napisał(a): się zastanawiam nad instalacją najnowszych 576.80 i czy cokolwiek to da? Musisz samemu sprawdzić. Zawsze możesz przecież wrócić do swojego 552.22, od tego jest niezastąpione DDU. Z 552.22 to ja bym przeskoczył na coś nowszego chociażby ze względu na dużo poprawek bezpieczeństwa od tamtego czasu BTW Nvidia App w końcu zaczęła mi się w miarę podobać. Ale wyłączam nagrywanie i overlay żeby nie było stutterów itd. Ta szybkość zmiany ustawień w porównaniu do starego NVCP, override DLSS w grach online bez ryzyka bana. Jest coraz lepiej. Nawet przestałem dawno używać Nvidia Inspectora 1 1
Kakarotto 727 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca 3 godziny temu, Alek_M napisał(a): Ale macie problemów z tą nieudaną serią 50xx, dobrze że się nie skosiłem na wymianę To mój pierwszy problem ze sterami, który realnie na coś wpływa. Drugim było to, że w MB "zacięło się" mierzenie temperatury karty. W internetach nie znalazłem informacji o takich błędach z tą wersją stera. To może być błąd samej gry, ale też związany z sterownikami karty. Poza tym, z 5090 nie mam żadnych problemów. 🙈
sideband 1 770 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca https://www.guru3d.com/story/nvidia-gpu-driver-changes-maxwell-pascal-and-volta-unsupported-after-release-580-series/ Początek końca serii GTX
leven 537 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Na razie działają. Gram w FP (fishingpplanet) + oglądam film i przeglądam fora
leven 537 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Przed chwilą zablokowało mi ekran i BSOD. po uruchomieniu komputera informacja od strony Denuvo z gry FP na steamie. Na razie niczego nie zmieniam, jak błędy się powtórzą, to mnie rozj...e. 1 1
sideband 1 770 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Gdyby nie 5050 to tych sterów i tak dzisiaj by nie było. Większe zmiany/poprawki pojawią przy 580. 1
leven 537 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca CPU ? Jest na UV 1.21Vcor + wyłączone HT. Masz pomysły
Kadajo 7 398 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Denuvo chyba by się przez sterowniki od GPU nie wywaliło. Moze to był zwykły przypadek...
caleb59 1 621 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Zainstalowane i działa, oczywiście jak to u mnie za każdym razem najpierw leci DDU i nie instaluję śmieciowej Nvidia App. 1
leven 537 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Ja identycznie: DDU i żadnych apek. A Denuvo pierwszy raz w życiu mnie przywitało po BSOD
Kadajo 7 398 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Macie ADHD z tym DDU "DDU should be used when having a problem uninstalling/installing a driver or when switching GPU brand." "DDU should not be used every time you install a new driver unless you know what you are doing." 1
galakty 3 306 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Nigdy DDU nie robiłem (poza zmianą karty) i działa perfekcyjnie... DDU nic nie daje! 1 2
sideband 1 770 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Instalator nie usuwa wszystkich plików i wpisów w rejestrze, a DDU tak. 1 2
SebastianFM 344 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca @sideband, i jakie to ma znaczenie? Ja nawet nie wiem jak wygląda DDU, nigdy nie korzystałem z tego, nawet przy zmianie GPU.
PaVLo 916 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Kiedyś użyłem tak zachwalany DDU i to dziadostwo usunęło mi jakies wpisy z rejestru przez co GPU przestało być wykrywane przez jakiekolwiek sterowniki. Nawet próba ręcznej instalacji z menedżera czy przypisywanie domyślmego sterownika nic nie dawały. Skończyło się na reinstalacji systemu 🫤
caleb59 1 621 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Zaczynają się gadki jak w temacie o antywirusach. Róbta jak chceta ale faktem jest, że DDU jest lepszym wyborem w tego typu sytuacjach jeśli ktoś chce mieć pewność, że instaluje rzeczywiście na czysto. Ostrzeżenie autor DDU dał zachowawczo aby jakiś karakan nie miał pretensji w razie jak coś źle kliknie. 1
Kadajo 7 398 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Wiadomo. Ja najwięcej problemów zawsze miałem ze sterownikami które były modowane w jakiś sposób, po takich zawsze używałem DDU aby wyzerować wszytko. A tak to lecę na standardzie i zazwyczaj zero problemów. I tutaj autor dobrze pisze, DDU powinno się użyć jak się ma jakieś problemy. Sterowniki Nvidii tez maja opcje zerowania ale pewnie nie jest ona taka dokładna jak DDU. Ale jak już to częściej jej używam niż DDU. DDU ostatnio użyłem aby odinstalować sterowniki bo miałem wyższy numer niż oficjalne wiec oficjalny sterownik krzyczał ze nie będzie się instalował bo mam nowsze 1 1
SebastianFM 344 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca 2 godziny temu, caleb59 napisał(a): Zainstalowane i działa, oczywiście jak to u mnie za każdym razem najpierw leci DDU i nie instaluję śmieciowej Nvidia App. 51 minut temu, caleb59 napisał(a): Zaczynają się gadki jak w temacie o antywirusach. Róbta jak chceta ale faktem jest, że DDU jest lepszym wyborem w tego typu sytuacjach jeśli ktoś chce mieć pewność, że instaluje rzeczywiście na czysto. Ostrzeżenie autor DDU dał zachowawczo aby jakiś karakan nie miał pretensji w razie jak coś źle kliknie. To jeszcze raz się zapytam, co ci daje ta pewność, że instalujesz na czysto? Zrób eksperyment, następnym razem zainstaluj bez korzystania z DDU, też będzie działać. 1
caleb59 1 621 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca Ano to mi daje, że w razie "W" mam pewność, że to nie moja wina bo wszystko zrobiłem po swojej stronie poprawnie, bez żadnych nakładek i pozostałości.
Rekomendowane odpowiedzi