Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

image.thumb.png.a5271cc0899459639547254d00b756d9.png

Po przesiadce na 5080 będę robił na bieżąco testy tak jak wcześniej dla 7900XT.

Najnowszych jeszcze nie testowałem. Trochę za mało zmian, żeby je instalować IMO :E

Pod kątem wydajności na pewno 595.79 są warte zainstalowania. Sporo przyrostów w benchmarkach i grach.

Edytowane przez MadDog
Opublikowano

Mało kogo interesują przyrosty rzędu 2%;) Pomijając fakt, że non stop to się waha się w zależności od wersji na poziomie jednego brancha.

Poza tym w części gier i tak coraz nowsze sterowniki degradują wydajność w grach na UE4.x czy w takim DL Beast. A co by było gdybym sprawdził ze 30 gier ;)

W ogóle ciężko pisać o przyrostach skoro w jednych spada w drugich rośnie ;) 595.89 to są najlepsze stery pod DL Beast od premiery Blackwella.

NV niestety partaczy i nie ma jednego uniwersalnego dobrego sterownika.

• Upvote 3
Opublikowano
6 godzin temu, MadDog napisał(a):

image.thumb.png.a5271cc0899459639547254d00b756d9.png

Po przesiadce na 5080 będę robił na bieżąco testy tak jak wcześniej dla 7900XT.

Najnowszych jeszcze nie testowałem. Trochę za mało zmian, żeby je instalować IMO :E

Pod kątem wydajności na pewno 595.79 są warte zainstalowania. Sporo przyrostów w benchmarkach i grach.

Tylko rób te testy po DDU, bo inaczej to sensu nie ma :P i w takich samych warunkach typu gsync off itp. 

zrób 596.02 vs 595..97, ale dołóż gry typu RDR2 lub Doom. zamiast tych benchmarkow. itp

Opublikowano

@maxmaster027 Zawsze tak robię testy jak piszesz. RDR2 i Doom'a niestety nie mam. Poza tym nie mam też aż tyle czasu, żeby robić testy w jakiejś większej ilości gier.

Testy maja charakter poglądowy czy dane sterowniki są w ogóle warte instalowania. Pomimo, że przyrosty nie są zazwyczaj duże to te parę klatek na sekundę czasami może komuś zrobić różnicę. Wiadomo, ze z wersji na wersję te przyrosty nigdy nie są wielkie ale w ogólnym rozrachunku na przestrzeni lat sterowniki potrafią przynieść spory zastrzyk fpsów w niektórych grach.

Opublikowano

@Fenrir_14

Pamiętaj sterowniki, które są poprawione od strony wydajności zarazem mogą wymagać korekty ustawień jeżeli masz ustawioną kartę na styk ;)

Obecnie ogrywam i tak starsze gierki to stery i tak są mało istotne.

O ile jeżeli sterownik psuje wydajność ~2% to i tak tego nie zauważysz, ale potrafi być 10% i więcej to już robi różnicę. 

Jak gram w coś nowego to obecnie już sprawdzam 2-3 sterowniki czy NV czegoś nie spartaczyła tym bardziej, że gram w 2160p z DLAA/DLSS Q.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Fenrir_14 napisał(a):

@sideband rotujesz sterowniki wg potrzeb czy aktualizujesz na bieżąco ? W ogóle polecasz jakąś konkretną wersję z tego roku która będzie stabilna pod kątem OC/UV/zegara i nie bije po wydajności ? 

Side rotuje wokół spania, jedzenia, pielęgniarki i wkurzania ludzi na forum :hihot:

Wyjdą nowe sterowniki i znowu napisze, że nvidia to patyki.

• Upvote 1
Opublikowano

Napisał to dziadek grający ciągle w dwie gry na krzyż.

Przeciwieństwie do tego co ty klepiesz ta moja krytyka ma chociaż wartość merytoryczną.

Nie będę wspominał jakim jesteś zapatrzonym fanbojem NV, któremu gotuje się krew jak się krytykuje NV.

Może mam wkleić posty z różnych for jak jechałeś jak krytykowałem stery NV od strony CPU gdzie jeszcze robiłem testy i teksty. Mistrzu to wszystko co przełożyło się po czasie na lepsze sterowniki tylko ty tego nie ogarniasz.

Także zejdź ze mnie bo sobie nie życzę by jakiś tuman nie mający pojęcia w temacie wypowiadał się na mój temat w odniesieniu do sterowników.

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
15 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nvidia chyba nigdy nie miała premiery w weekend.

Czasy się zmieniają... 

AI obojętne w jaki dzień doda film i tekst 😁😁😁😁 

• Haha 1