Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymiana dla wymianki aby wymienić.

~5000zł trzeba dać za normalny model 5070Ti obecnie ale to się mija z celem, lepiej przeczekać do RTX 6xxx bo wydajność 4070/4070Ti wystarcza do wszystkiego w rozsądnej rozdzielczości.

• Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a):

No tak 5070 i 4070Ti obie maja 12GB vram. I raczej polki co daja sobie rade. Chyba nikomu na tych kartach w Crimsonie vramu nie brakuje xD 

5070Ti !!

Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Wymiana dla wymianki aby wymienić.

~5000zł trzeba dać za normalny model 5070Ti obecnie ale to się mija z celem, lepiej przeczekać do RTX 6xxx bo wydajność 4070/4070Ti wystarcza do wszystkiego w rozsądnej rozdzielczości.

Tak, szczególnie, gdy czytamy info odnośnie serii 6xxx, że ma być uboga w Vram.

Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Jedyne gry na które czekam w tym roku to FH6 i MGS LC Vol 2, do tego nie potrzebuje nowej karty wiec nigdzie mi się nie spieszy z wymiana.

Poza tym większość nowych gier i tak mnie nie interesuje.

Nie przejmuj się nic na siłę ;) Największy przynajmniej dla mnie to, że singlowe FPS totalnie umierają.

Edytowane przez sideband
Opublikowano
17 godzin temu, Kadajo napisał(a):

U mnie przestało całkowicie działać. Fucking Nvidia crap :wariat:

To samo miałem w Crimsonie, ale winą było wrzucenie ręcznie nowego streamline, wtedy mimo, że miałem wybrany FG to nie działało. Myślałem, że to coś poprawi, niestety nie, musiałem wrócić do starych plików i nagle wszystko wróciło.

Opublikowano

No to beda dobre stery. Bo reszta jest w zasadzie na podobnym poziomie co 595.97 (a te stery sa na prawde niezle) wiec jak wyjdzie jakis numerek wyzej gdzie tak samo starfield bedzie mial wiecej FPS to beda dobre sterowniki. Z tym, ze to nie wiadomo. Pisales ze na jakies wersji .84 poprawili jakas tam gierke a juz nastepny numerek to byl powrot do normalnosci i tam FPS spadl

Opublikowano

Kurła, napisać muszę bo się uduszę...

Słynny poniekąd błąd nvidia 153 - odłączenie karty, wywalenie sterownika - ilu z użytkowników spotkało się z tym?

Wcześniej, tj. co najmniej parę sterowników w dół nie widziałem błędu na oczy, ale dopadł i mnie, co bym nie robił, jakbym nie zmieniał sterowników, afterburnerów, oc, uv itp itd nic to nie daje wywalają się gierki z błędem 153 z podglądzie zdarzeń.

Wczoraj już nawet kabel zasilania odpinałem i sprawdzałem z obu stron (5080)

Co jest do jasnej anielki grane, ktoś ma jakiś pomysł?

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 2.04.2026 o 00:38, leven napisał(a):

gdy czytamy info odnośnie serii 6xxx, że ma być uboga w Vram.

W sumie można to połączyć z Neural Texture Compression od Nvidii. Więc wcale się nie zdziwię, że zbiegnie się to z premierą serii 6xxxx. Pytanie jakie fikołki zrobi Nvidia by "zachęcić" do zakupu tej nowej serii patrząc właśnie pod kątem ilości pamięci ?

Edytowane przez skypan
Opublikowano
2 godziny temu, szafir00 napisał(a):

Słynny poniekąd błąd nvidia 153 - odłączenie karty, wywalenie sterownika - ilu z użytkowników spotkało się z tym?

Wcześniej, tj. co najmniej parę sterowników w dół nie widziałem błędu na oczy, ale dopadł i mnie, co bym nie robił, jakbym nie zmieniał sterowników, afterburnerów, oc, uv itp itd nic to nie daje wywalają się gierki z błędem 153 z podglądzie zdarzeń.

To możesz przybić pionę z @Reddzik, ze mną i resztą brygady z oficjalnego forum Nvidii. Dzisiaj widziałem post kolejnej osoby na guru3d, która ma ten problem.

Sterownik jest zesrany od iluś tam wersji do tyłu i nikt z Nvidii z tym nic nie robi. Osobiście miałem losowo dzikie akcje podczas wychodzenia z pełnego ekranu kiedy kończyłem oglądać film/serial na Canal+ online. Inni miewają to nawet podczas korzystania z Discorda.

Ogólnie wszystko to co używa akceleracji sprzętowej jest narażone na ten problem.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.04.2026 o 10:48, szafir00 napisał(a):

Mam to samo. Albo to sterowniki albo któryś update Win11 znów coś miesza. Chroma nie używam więc to nie to.

Update:

Wydaje się, że powrót do 591.86 poprawia sytuację ale muszę to dłużej potestować.

Edytowane przez bourne2008
  • Upvote 1