lamparcicho 697 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca (edytowane) @sideband Widział Widział też gry, co wyglądają jak gó... i działają jak gó... więc jak na obecne "standardy" istniało całkiem spore prawdopodobieństwo, że mogli w przypadku Atomfalla też spartolić czego na szczęście nie zrobili Edytowane 23 Marca przez lamparcicho 1
Fatality 656 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca W dniu 21.03.2025 o 17:48, lamparcicho napisał(a): "All in all, Atomfall is one of the most optimized PC games of 2025. The game can run on a huge range of GPUs, and it does look great." Można? Można! Gra wygląda jak battlefield z 2016 roku ale zachwyty pamięć złotej rybki. Nie wygląda żeby gra była nadzwyczaj dobrze zoptymalizowana, ot co - jest akceptowalnie. Niesamowite, jaki jest zastój grafiki w rasterze od 10 lat ale wymagania cały czas w górę.
tomcug 2 440 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 11 godzin temu, sideband napisał(a): A widział jak ta gra wygląda? Jak na 2025 to bida to i wymagania niskie. Lepiej tak niż np. Starfield, który ani nie wyglądał, ani nie działał.
Vulc 2 191 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Ani nie "grał". 🤭 Za tydzień ma być w GP, to się sprawdzi.
sideband 1 772 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 3 godziny temu, lamparcicho napisał(a): @sideband Widział Widział też gry, co wyglądają jak gó... i działają jak gó... więc jak na obecne "standardy" istniało całkiem spore prawdopodobieństwo, że mogli w przypadku Atomfalla też spartolić czego na szczęście nie zrobili Wystarczy wybrać UE5.x Godzinę temu, tomcug napisał(a): Lepiej tak niż np. Starfield, który ani nie wyglądał, ani nie działał. Jak z wiekowego silnika próbuje się więcej wycisnąć to później to tak wygląda. Nowy Assassin to kolejny przykład. 1
Fenrir_14 825 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca (edytowane) @ODIN85 Strafield jest na Creation Engine 2 - ulepszony Skyrim generalnie Ja tam czekam na Atomfall, lubię takie klimaty i chętnie pozwiedzam. Edytowane 23 Marca przez Fenrir_14 1
Zas 287 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca (edytowane) Obejrzałem waśnie te pierwsze minuty gameplay'u i chociaż, tak jak wspominałem, teoretycznie to nie moje klimaty, może być podobnie jak z The Outer Worlds - że kiedyś zagram i będę się dobrze bawił Oby tylko walka wręcz traciła wraz z rozwojem postaci na znaczeniu (zawsze będzie dla mnie pokraczna w grach FPP). Zamknięta zona, katastrofa w eksperymentalnej elektrowni - pokręcony, brytyjski Stalker jak się patrzy Bardzo, bardzo ładnie zaprojektowane otoczenie, widoczki dają radę pomimo "grafiki sprzed 10 lat" - i przynajmniej zagra każdy, nie tylko posiadacze 4070Ti+. Fajnie wypada voice-acting i projekty postaci, choć wiadomo, rozmowy mocno statyczne, ale i tak jakby wygląda to lepiej niż w Starfieldzie Do tego zapowiada się na dużą swobodę, masę ciekawych miejscówek do eksploracji... byłem sceptyczny, ale coraz bardziej się przekonuję. Edytowane 23 Marca przez Zas
Lypton 953 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca (edytowane) 6 godzin temu, ODIN85 napisał(a): A co to za silnik? Własny Rebellionu, znany głównie z serii Sniper Elite - Asura Engine. Za każdym razem wyglądał przyzwoicie i miał śmieszne wymagania. Edytowane 23 Marca przez Lypton 1 1
samsung70 210 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca 19 minut temu, lamparcicho napisał(a): Jedziemy z Atomfall(usem) jak to juz grasz? W dniu 23.03.2025 o 12:38, sideband napisał(a): Wystarczy wybrać UE5.x Jak z wiekowego silnika próbuje się więcej wycisnąć to później to tak wygląda. Nowy Assassin to kolejny przykład. chcesz powiedziec, ze nowy asasin wyglada zle?
ODIN85 3 501 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca 42 minuty temu, lamparcicho napisał(a): Jedziemy z Atomfall(usem) Jak grać
Vulc 2 191 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca 20 godzin temu, Zas napisał(a): Obejrzałem waśnie te pierwsze minuty gameplay'u i chociaż, tak jak wspominałem, teoretycznie to nie moje klimaty, może być podobnie jak z The Outer Worlds - że kiedyś zagram i będę się dobrze bawił Też zerknąłem na filmiki i jakieś pierwsze wrażenia. Backtracking jest ponoć męczący, a same mechaniki wykonane tak sobie. Pozytywy takie jak piszesz. Dobrze, że będzie w GP. 22 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Jak grać Musisz mieć Deluxe Edition. Posiadacze zaczynają 3 dni wcześniej.
tomcug 2 440 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca Godzinę temu, lamparcicho napisał(a): Jedziemy z Atomfall(usem) Ja tam miałem skojarzenie raczej z Atomfailem (ewentualnym), ale widać głodnemu chleb na myśli 1
userKAMIL 856 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca Godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Jak grać 30 euro na Plati wersja Deluxe i możesz grać 3 dni wcześniej.
ket_rab 227 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca (edytowane) Właśnie też już pobieram A miałem już nic przed premierą i testami nie kupować. Edytowane 24 Marca przez ket_rab
ODIN85 3 501 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca 5 minut temu, userKAMIL napisał(a): 30 euro na Plati wersja Deluxe i możesz grać 3 dni wcześniej. Chodziło mi o pozycję w menu gry 2
ket_rab 227 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca Jest płynna i przez te kilkanaście minut gry nie zauważyłem ścinek itp. Jeszcze później zobaczę. 1
Zas 287 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca 4 godziny temu, Vulc napisał(a): Backtracking jest ponoć męczący No przecież pisałem, że to chyba taki pokręcony, brytyjski STALKER
Vulc 2 191 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca Ta, tylko ponoć bez fast travela. W S2 później go dodali, tutaj będzie kopytkowanie. Oby przynajmniej coś się działo po drodze, bo Stalker 2 to miejscami przypominał walking sima.
lamparcicho 697 Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca (edytowane) 21 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Jak grać Sekcja z poradami dla noobów 21 godzin temu, tomcug napisał(a): Ja tam miałem skojarzenie raczej z Atomfailem (ewentualnym), ale widać głodnemu chleb na myśli A co do optymalizacji to jest bdb. i trzyma na najwyższych 120fps w 1440p na 3090tce Widoczki fajne, klimacik też a grafa moim zdaniem w oczy nie kłuje Edytowane 25 Marca przez lamparcicho 2
tomcug 2 440 Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca Jak patrzę na ten zrzut parę postów wyżej, to jednak trochę kłuje, ale przy tych wymaganiach można przebaczyć.
lamparcicho 697 Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca Grafa jak ze sniperów, taka powiedziałbym "typowa" dla tego studia i ich silnika Pewnie w końcu i oni dodadzą w kolejnych grach RT, fpsy spadną o połowę ale będzie ładniej Nie zapominajmy o rzeczy ważnej: Atomfall powinien śmigać na Series S a na PS5 Pro wręcz błyszczeć
Rekomendowane odpowiedzi