Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znalazłem, albo nie szukałem skutecznie.

Temat o poszukiwanych grach.

Ja zacznę... uwielbiam Dead Space, Callisto Protocol, Alien Isolation... kosmiczne Sci Fi z domieszką  horroru. Zacząłem szukać gier podobnych... w kosmosie z tajemnicą w tle. Przeszedłem Fort Solaris... nawet niezły symulator chodzenia i QTE. Potrzebuje czegoś nowego w co nie grałem i o czym nie słyszałem. Raczej z grafiką współczesną TPP lub FPP.

I druga gra szukana... seria Resident Evil ograna, Evil Within ograne... baa nawet teraz trzaskam Daymare 1998 i prawdopodobnie jak trochę stanieje Daymare 1994: Sandcastle... są jeszcze takie Residentowe gry? Czyli Metroidovania z zarządzaniem zasobami i mutantami/zombiakami?

Opublikowano

Jeśli nie odstraszają Cię symulatory chodzenia, zdecydowanie warto sięgnąć po Niezwyciężonego na podstawie książki Lema o tym samym tytule. Niezwykła gra. Świetnie wykonana, z dobrymi dialogami, a przede wszystkim - oddająca ducha oryginału. Prey to też kosmos, trochę horroru i tajemnicy i elementy metroidvanii.

Z gier w stylu Residentów masz oczywiście obie części Alana Wake'a, czyli właśnie horror tajemnice i zarządzanie zasobami. Plus wydany niedawno Silent Hill 2 Remake.