System kaucyjny
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez lokiju · Opublikowano
Ktoś poleciał 870 zł za 8GB CL36 https://www.vinted.pl/items/8009751833-ram-ddr5-nowynew-pamiec-kingston-fury-beast-ddr5-8-gb-6000mhz-cl36-kf560c36bbe-8 -
Przez mikejike777 · Opublikowano
Cześć, złożyłem już tego peceta: Procesor: AMD Ryzen 7 7700 Płyta Głowna: Gigabyte B850 Gaming X WIFI6E Karta Graficzna: Gigabyte RX 9070XT Gaming OC RAM: Goodram IRDM DDR5 6400MHz CL32 2x16GB Dysk M2 NVME: Goodram PX700 1TB Drugi Dysk SSD 2.5": Crucial MX500 500GB Zasilacz: Endorfy Supremo FM6 750W Chłodzenie CPU: Endorfy Fera 5 Dual Fan Obudowa: Endorfy arx 700 air Wszystko działa, poinstalowałem i poaktualizowałem wszystkie sterowniki, i odpaliłem pierwszy raz gierke CS2. Po włączeniu wszystkie wentylatory zaczeły szumieć tak, że mój laptop pod obciążeniem działał ciszej... wykorzystanie CPU było około 50% temperatura też 65-70 stopni, GPU ponad 90% a temperatura jakies 40 stopni. Sprawdzałem profile wentylatorów w Gigabyte Control Center próbowałem i Silent i Normal, ale w grze dźwięk jak odrzutowiec cały czas... Wiesz może co przestawić jak te krzywe poustawiać żeby było ciszej a temperatury w normie? Na przodzie są wentylatory 3x140 Endorfy Stratus, Góra 3x120 Endorfy Stratus i tył też 1x Endorfy Stratus 120. Jak używam przeglądarki czy cokolwiek innego mniej obciążającego to jest ok cichutko i 40-45 stopni CPU, ale odpalając właśnie grę, to jest takie skakanie raz się odpalają wenty wszystkie na fulla na chwilę przestają i z powrotem, strasznie męczące. Zdaję sobie sprawę że nie jest to górna półka części ale chyba nie powinno być to wszystko głośniejsze od mojego starego lapka ASUSA TUF F15 z 3050 co jak się odpaliło jakiś tytuł to dosłownie próbował odlecieć. Możliwe, że napisałem bez składu i ładu, ale późno już, próbowałem to ogarnąć przez kilka godzin... -
Przez leven · Opublikowano
No to nie wiem. Mam reworkera w modach i te pliki, które podałem muszą być poprawne. -
Przez Totek · Opublikowano
Na mnie ta kaucja i związany z nią "efekt żebractwa" podziałał. Faktycznie zacząłem unikać kupowania w butelkach czy puszkach. Od nowego roku nazbierałem tylko 4 opakowania -
Przez radzio_z · Opublikowano
Ja, gdy w 2018 zmieniałem platformę na AM4, umyślnie wybrałem może i ostatnią płytę która miała jeszcze gniazda PCI, aby móc dalej używać swojego X-Fi Fatal1ty. Jak on gra w porównaniu do dzisiejszych integr? Testów próżno szukać, dźwiękówek nikt już praktycznie nie testuje. Wiadomo że na kompie to nie wiadomo czego się nie słucha, do słuchania muzyki czy filmów to ja mam zestaw w salonie podłączony do TV. Ale w parze z Creative Inspire P5800 X-Fi gra ładnie, czysto, z całą pewnością lepiej niż ALC887 obecny na płycie. Póki będę korzystał z tej płyty, a na wymianę się nie zanosi, to będzie w niej siedział X-Fi .
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi