Sawyer1916 27 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Temat się już przewijał, więc zapraszam oficjalnie do dyskusji. Podsumujmy nasze “dokonania” w tym zbliżającym się ku końcowi roku. Proponuję kilka kategorii, ale każdy może po swojemu przedstawić swój gamingowy rok. Jako autor tematu pozwolę sobie zacząć. Gry, które ukończyłem: GTA V, Ghost of Tsushima, Red Dead Redemption 2, Until Dawn RDR2 to było drugie podejście. Until Dawn zaskoczył mnie bardzo pozytywnie, wciągnęło mnie całkowicie. GTA V było przyjemnym doświadczeniem, zaś GoT to z pewnością bardzo mocna pozycja i nie żałuję nawet minuty poświęconej na tę grę. Świetny klimat i widoki. Gry, które zacząłem, ale porzuciłem: AC Valhalla, Spiderman Miles Morales Na Valhallę poświęciłem kilka godzin i zwyczajnie nie czułem chemii. Miles Morales to może godzina gry. Sprawdziłem gameplay i poleciało z dysku. Inne gry zaciekawiły mnie bardziej, być może wrócę do tego w przyszłym roku. Gry, które chcę ograć w 2025: The last of us, Detroit become human, Hogwart's Legacy Byłoby tego więcej, gdyby nie moje zamiłowanie do gier sportowych, które zabierają mi większość czasu na granie. Przede wszystkim NBA 2K, F1, UFC 4, a okazyjnie również Madden NFL i NHL. No i codziennie też kilka meczów w BFV.
Jaycob 103 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Jeszcze się rok nie skończył, więc pewnie z kilka gierek wpadnie, ale do tej pory w tym roku przeszedłem: Sonic Frontiers (PC) 7/10 The Legend of Zelda: Breath of The Wild (Switch) 8/10 Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch) 9/10 Super Mario Bros. Wonder (Switch) 8/10 Final Fantasy VII Rebirth (PS5) 8/10 Rise of the Ronin (PS5) 7/10 Dragon's Dogma 2 (PC) 7/10 Stellar Blade (PS5) 8/10 Space Marine 2 (PC) 6/10 Immortals of Aveum (PC) 3/10 Black Myth: Wukong (PC) 8/10 AstroBot 2024 (PS5) 8/10 Like a Dragon: Infinite Wealth (PC) 8/10 Armored Core VI: Fires of Rubicon (PC) 9/10 Metaphor: ReFantazio (PC) 8/10 Octopath Travel 2 (PC) 9/10 Z czego 8 gier to były gry na 100+h. Jakoś nie mogę trafić na krótkie gry. Porzucone: SIFU - bardzo podoba mi się, ale jednocześnie nie dla mnie. Okazała się zbyt trudna dla mnie. Nie ogarniam sterownia. Z najbliższych premier: STALKER 2, MFS i Indiana. Z gier na 2025 pisałem w innym wątku także nie będę powielał. Obecnie jestem w trakcie kończenia Blasphemous 2. Polecam dla fanów soulslike i metroidvani. Edytowane 1 godzinę temu przez Jaycob 1
ODIN85 272 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Póki co 15 gierek 1. Suicide Squad: Kill the Justice League 2. Banishers: Ghosts of New Eden 3. Alone in the Dark 4. Rise of the Ronin 5. Nobody Wants to Die 6. Senua's Saga: Hellblade 2 7. RDR 8. Black Myth: Wukong 9. Star Wars Outlaws 10. The Casting of Frank Stone 11. Silent Hill 2 12. Diablo 4: Vessel of Hatred 13. Call of Duty: Black Ops 6 14. Dragon Age: The Veilguard 15. Astro Bot Wleci jeszcze Stalker 2 i Indiana. A potem chyba Elden albo Dragons Dogma 2 1 1
Jaycob 103 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Przecież Hellblade 2 to nie gra. Trzymanie lewego analogu do przodu to nie granie. Bierz Eldena zamiast DD2. 1 1
tuhmunud 43 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Mi pewnie jeszcze jedna, góra dwie pozycje wlecą, póki co: Elden Ring 9/10 Dragon's Dogma 2 5/10 Helldivers 2 (ciężko to ocenić bo co-op) Stray Gods: The Roleplaying Musical 6.5/10 Greedfall 7.5/10 Fallout: New Vegas 8.5/10 Hogwart's Legacy 7/10 Przerwę zrobiłem sobie z Nioh 2, Metal: Hellsinger i Against the Storm, ciężko powiedzieć dlaczego Odbiłem się drugi raz od Disco Elysium, nie ukrywam gierka świetna, ale mnie przynajmniej przygnębiała i ciężko mi było role-playować protagonistą. Z porzuconych to tylko Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning, dawno tak mdłego RPGa nie ogrywałem Edytowane 3 godziny temu przez tuhmunud 1 1
dan254 13 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1.Space Marine 2 2.Black Myth. 3.Shadow od Erdtree. 4.Stellar Blade. 5.Final Fantasy 6.No Rest For The Wicked. W przyszłym roku POE 2,może Dragon Age jak będzie w jakiejś fajnej promocji i Titan Quest 2. 1
Qrdello 72 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Dobry temat ale u mnie to jest generalnie ból doopska z grami, bo tych które zacząłem i nie skończyłem są dziesiątki: 1.SH2 2.DSRemake 3.RE4Remake 4.SM-2 5. Space Marine 2 6. HW 7. i jeszcze z 10 innych cały czas ten sam syndrom, zaczynam, dojeżdżam do połowy wooolno wooolno bo czasu w życiu mało, a potem wychodzi następna fajna - do sprawdzenia Tylko sportówki jestem w stanie skończyć w rozsądnym terminie Skończone w 2024 to na palcach kiepskiego drwala mogę policzyć: Callisto Protocol z dodatkiem, fabuła MK11 , S-M Miles Morales. Edytowane 2 godziny temu przez Qrdello 1
skunRace 115 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Bardzo mało w tym roku, niektóre to były kolejne przejścia jak Metro Exodus tym razem EE, czy Mafia Remake. Przeszedłem w końcu Cebrpunka wraz z dodatkiem, The Last of Us, Hellblade: Senuas Sacrifice, A Plague Tale - Requiem, The Calisto Protocol. Planuje ograć jeszcze kilka gier z mojej "kupy wstydu" jak nie do końca roku to przynajmniej tej zimy, aktualnie zacząłem Alan Wake 2. Edytowane 1 godzinę temu przez skunRace 2
Sawyer1916 27 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @Qrdello No to u mnie dosyć podobnie. Zagrać 2-3 mecze czy 2 waleczki to jest chęć, ale popchnąć fabułę do przodu? Nie Edytowane 2 godziny temu przez Sawyer1916 1 1
Akuki 1 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1. Quantum break 2. Quake 1 Enhanced Rozgrzebane: 1. Dead Cels 2. Yet another zombies 3. Fight n Rage 4. Turbokid 5. Warhammer 4k Bultgun 6. Last faith 7. Pipper grinder i masa innych...
Qrdello 72 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, Sawyer1916 napisał(a): @Qrdello No to u mnie dosyć podobnie. Zagrać 2-3 mecze czy 2 waleczki to jest chęć, ale popchnąć fabułę do przodu? Nie Jest szansa, że w jakiś tydzień - o zgrozo - skończę Spider-Mana 2, bo złapałem bakcyla ostatnio i grindowałem chyba z 10h żeby sobie pająki poprawić, bo oklep mi zwykłe młotki spuszczały A że jestem na 70% fabuły, to szanse są i to spore :> A tak to bida
Jaycob 103 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 16 minut temu, dan254 napisał(a): 1.Space Marine 2 Zapominałem o tym, a przeszedłem kilka msc. temu. To w sumie dowód jak słaba była to dla mnie gra. 11 minut temu, Qrdello napisał(a): cały czas ten sam syndrom, zaczynam, dojeżdżam do połowy wooolno wooolno bo czasu w życiu mało, a potem wychodzi następna fajna - do sprawdzenia Dla mnie już bez sensu najpierw przechodzę jedną i dopiero później biorę się za następną. 1 1
skunRace 115 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, Sawyer1916 napisał(a): @Qrdello No to u mnie dosyć podobnie. Zagrać 2-3 mecze czy 2 waleczki to jest chęć, ale popchnąć fabułę do przodu? Nie Ja już w zeszłym roku sobie obiecałem, że musze w końcu przysiąść i nadrobić zaległości, wymieniłem gpu i wyszło jak powyżej, że zaliczyłem tylko kilka gier. Większość czasu na PC to forum, znajomi na TeamSpeak/Discord i granie z nimi w czołgi (World of Tanks), które nawet wentylatory na karcie mają problem uruchomić. A człowiek śledzi wątek RTX 5000 To już chyba z uzależnienie, skoro obecna karta się "marnuje" i mimo, że mam dobre gry do zaliczenia, to często nie chce mi się ich zaczynać, bo wiem, że spędzę w takim BG3, albo Kingdome Come Deliverevce bite kilka miesięcy. Chyba się starzeje 1
Qrdello 72 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 10 minut temu, skunRace napisał(a): Ja już w zeszłym roku sobie obiecałem, że musze w końcu przysiąść i nadrobić zaległości, wymieniłem gpu i wyszło jak powyżej, że zaliczyłem tylko kilka gier. Większość czasu na PC to forum, znajomi na TeamSpeak/Discord i granie z nimi w czołgi (World of Tanks), które nawet wentylatory na karcie mają problem uruchomić. A człowiek śledzi wątek RTX 5000 To już chyba z uzależnienie, skoro obecna karta się "marnuje" i mimo, że mam dobre gry do zaliczenia, to często nie chce mi się ich zaczynać, bo wiem, że spędzę w takim BG3, albo Kingdome Come Deliverevce bite kilka miesięcy. Chyba się starzeje To samo upgradowałem po kolei graty w kompie żeby móc grać 1440p/60 - i w sumie spokojnie mogę - ale co z tego jak co odpalę grę, przejdę tutorial, pocieszę michę że działa jak trzeba - półeczka :> I tak biblioteka steam liczy z 300 pozycji, skończone może z 30 1
Kelam 577 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Znów brak tagu. #pogaduszki zapakowany. A co do giercowania w tym roku, to bez szału. Jeden sezon d4. Powtórki A Plague Tale jedynki, SW Fallen order drugi run, rimejki RE2 i 3. Wcześniej chyba już 5 raz Alan Wake jedynka. Kijek prawdy znów powtórka luty. A w styczniu bodaj - Uncharted Kolekcja Dziedzictwo Złodziei, który ruszyłem z kupki wstydu, ale to czekało się długo na poprawę płynności na myszce. Zaliczę w tym roku jeszcze Sherlock Holmes Chapter One, ale idzie jak krew z nosa póki co, bo 90% wolnego czasu ostatnio poświęcam na forum. 2
Qrdello 72 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No właśnie kolejny problem. Odkąd PCL zaliczyło glebę to faktycznie jakieś 80% wolnego czasu spędzam tutaj, na forum Lekarstwem jest PROsiak, bo tam nie ma forum
skunRace 115 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, Qrdello napisał(a): To samo upgradowałem po kolei graty w kompie żeby móc grać 1440p/60 - i w sumie spokojnie mogę - ale co z tego jak co odpalę grę, przejdę tutorial, pocieszę michę że działa jak trzeba - półeczka :> I tak biblioteka steam liczy z 300 pozycji, skończone może z 30 Dokładnie, dobrze, że tego Cyberpunka przechodziłem w tym roku, to mi pokazał, że mój stary 3700X nie domaga i ma spadki do 52 klatek, bo w wielu innych grach jeszcze dawał radę. Dzięki temu załapałem się jeszcze na 5800X3D w dobrej cenie jak był w produkcji
Jaycob 103 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 14 minut temu, Qrdello napisał(a): To samo upgradowałem po kolei graty w kompie żeby móc grać 1440p/60 - i w sumie spokojnie mogę - ale co z tego jak co odpalę grę, przejdę tutorial, pocieszę michę że działa jak trzeba - półeczka :> I tak biblioteka steam liczy z 300 pozycji, skończone może z 30 Co to za marnotrawstwo! Nigdy tego nie rozumiałem. To już choroba. Ale hej, rób co chcesz ze swoimi pieniędzmi i czasem. Nie czepiam się. 1
Qrdello 72 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ale ja jestem tego świadomy to są wszystko pozycje z dopiskiem: o, jak pojadę tu i tu, w głuszę - to po nocach sobie skończę. A tymczasem: Mając 5 i 3 letnie dziecko po nocach to ja albo ogarniam, albo odsypiam intensywny dzień a jak już mam czas to się okazuje, że te pozycje trącą myszką :> błędne koło 1
reddy 19 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu U mnie czasu i chęci brakuje do kończenia gier, jak już siadam to zwykle cisnę coś w multi. (Czołgi, stare BFy i CoDy) Więc w tym roku z kupki wstydu nadrobiłem: 1. Plague tale innocence 2. Jedi survivor 3. Wolfenstein II The new colossus 4. Wiedźmin 3 po raz piąty A kupka stale się powiększa i życia nie starczy Ale na pewno do konca roku Indiana i Stalker 2 wpadnie. 1
zoomehsak 17 Opublikowano 55 minut temu Opublikowano 55 minut temu Niestety przez obowiązki związane z domem i pracą czasu jest bardzo mało a jak jest to człowiek ledwo żyje :- ) Udało mi się skończyć kilka tytułów chociaż większość rozgrzebałem. Mam ostatnio syndrom znudzenia. Pogram w dany tytuł kilka godzin i czuje straszną nudę. Skończyłem: 1) Black Myth Wukong (9/10) 2) Final Fantasy VII Remake PC (9,5/10) 3) Red Dead Redemption 2 PC (10/10) 4)) Ghost of Tsushima: Director’s Cut (8/10) Rozgrzebane: 1) God of War Ragnarok 2) Dragon Age Straż Zasłony - obecnie gram :- ) 3) Cyberpunk dodatek 4) Prince of Persia: The Lost Crown 5) Helldivers 2 PC 6) Warhammer 40,000: Space Marine 2 7) Baldurs Gate 3 8) Horizon Forbidden West 9) Days Gone PC 10) Silent Hill 2 Remake 11) Red Dead Redemption PC 1
Rekomendowane odpowiedzi