Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.05.2025 o 08:35, Mar_s napisał(a):

Pikny Rafauek zrobił wynik równie bezbarwny jak cała jego kampania, no i on sam, więc zakładam że poziom frustracji wśród jego tutejszych wyborców musi być naprawdę wysoki.  ;D 

się dziwić, że temat wyborczy został zamknięty przez Ciebie, skoro jedyne po kim było jechane od ostatnich 24h był Nawrocki.

Tymczasem na czacie ziomek @j4zwstawił mema na czacie* z "Hitler did nothing wrong", inny mówi, że by głosował na Hitlera, a jeszcze inny wybiela neonazistów, a działań brak.

@tomcug jak rozumiem takie memy nie są tu zakazane, skoro zarówno @Pan Mateoo jak i @Mar_s widzieli to i nie zareagowali.

*wstawiłbym zdjęcie, ale chyba dostałem silent bana na czat - albo po prostu go wyłączyliście :E 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

gdyby nie było mnie tu więcej słychać, to ja bym chciał tylko podziękować za współpracę, mam nadzieję, że nie skończę wygumkowany jak Beria. :E 

Wbrew obiegowej opinii paru oszołomów z forum, sam jestem zwolennikiem wolności wypowiedzi - tyle, że nasza wolność to również obowiązki. Powielanie treści szkalujących dobre imię naszego narodu, naszej historii, zaprzeczanie temu całemu złu, które zostało nam wyrządzone NIGDY nie powinno przejść bez echa.

1 minutę temu, Pan Mateoo napisał(a):

a i tak spamiliscie ze nie widzialem tego zdjecia przedtem 

z pół godziny-godzinę temu było, pod tym memem zaraz dodał samą emotkę która wygląda jak hailowanie, a potem emotkę XD (piszę to, żeby łatwiej było znaleźć :E

2 minuty temu, Winter napisał(a):

Chyba trzeba napisać do Pilarczyka, żeby forum założył. Przynajmniej będzie normalniej :E

nie będzie, bo czasem wystarczy jeden mod z konkretną fiksacją polityczną by i tak było po staremu  ¯\_(ツ)_/¯

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, huudyy napisał(a):

się dziwić, że temat wyborczy został zamknięty przez Ciebie, skoro jedyne po kim było jechane od ostatnich 

Ja po prostu tego ścieku nie czytam, bo nie mam czasu ani ochoty na to, mam wrażenie że większość bywalców politycznych tematów ma bardzo dużo czasu, w powody nie wnikam.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, huudyy napisał(a):

Wbrew obiegowej opinii paru oszołomów z forum, sam jestem zwolennikiem wolności wypowiedzi - tyle, że nasza wolność to również obowiązki. 

A neonazistom nie chcesz dać się mylić. :E (Tak, żartuję)
Dobra, a na serio to nie odczuwałem tego, że może to być odebrane jako wybielanie. Po prostu rozróżnijmy tych co weszli w to z głupoty i nienawiści do komunizmu, oraz tych co weszli tam z uwielbienia i psychopatycznych pobudek.
Wybielać to chcę motywację co niektórych, a nie ideologię, bo dziś demonizacja jest powszechna, choć głupio to brzmi w obliczu ludzi ze swastykami na plecach.

A pro po głosowania. To ludziom zależy na rozwiązaniu problemów i zagrożeń, a można je kreować lub zająć się prawdziwymi.
Dlatego niektórzy, choćby półżartem zagłosowaliby nawet na "Hitlera", gdyby rozwiązał sprawę nielegalnych imigrantów, jeśli nikt inny nie chce się tym zająć lub nawet pogłębia problem. 

Ale rozumiem, że lepiej prosto do tego podejść, bo widzę ile czasu marnuję na filozofię. :E Może niepotrzebnie marnuję ludziom czas, ale nie lubię zbyt szybkiego przyklepywania spraw.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
3 minuty temu, Winter napisał(a):

Trzeba się było uczyć to byś mógł w pracy sobie siedzieć i bąki zbijać :E

Niestety, ale to nie zawsze tak działa. Jest masa ludzi z wykształceniem i wiedzą, która nie może dostać odpowiednio dobrej roboty. Niestety nadal w wielu miejscach ważniejsze są znajomości, a znajdą się i pracodawcy, dla których inteligentny pracownik to wróg.

Opublikowano
8 minut temu, Winter napisał(a):

Trzeba się było uczyć to byś mógł w pracy sobie siedzieć i bąki zbijać :E

Tak, niektórzy niestety prowadzą własną działalność w Polsce, zamiast zwiać gdzieś na zmywak albo zasiłek. Ktoś musi podatki jednak płacić w tym kraju.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Winter niestety... a i do polityki zazwyczaj się pchają ci mniej inteligentni, za to odpowiednio wyszczekani. Swoją drogą przed pierwszą turą gość z naukowego bełkotu postanowił przepytać kandydatów z ogólnej wiedzy. Nie dziwi mnie fakt, że większość nie wzięła udziału: KLIK.

Większość społeczeństwa jest jaka jest i wybiera sobie podobnych rządzących. A że po czasie może być płacz? No cóż, nie bez powodu jest powiedzenie, że polak mądry po szkodzie. Natomiast inteligentnym często po prostu szkoda nerwów na użeranie się z takimi. U nas chyba trzeba byłoby przeprowadzić coś podobnego, co robili alianci w RFN tuż po drugiej wojnie, aby trochę rozumy otrzeźwiały.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano (edytowane)

@Mar_s nie ma to jak uderzanie w prywatę, bardzo dojrzałe zachowanie panie moderatorze. 

PS dostanę odpowiedź czy można wstawiać memy z "Hitler did nothing wrong"? Bo kolega mojegi Karola, Grzesiu H. mi wysłał paczkę śmiesznych i nie sam nie wiem.

edit: dobra, nie odpowiadajcie, bo widzę, że po prostu usunęliście z chata, ale fajnie, że chociaż śmieszna emotka została :E 

image.png.8d42525b6a733519d29e6a9f9a8591bb.png

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

@Mar_s nie ma to jak uderzanie w prywatę, bardzo dojrzałe zachowanie panie moderatorze. 

Jakbyście potrafili czytać, a nie tylko pisać,  to byś zauważył że to odpowiedź na dosyć chamską zaczepkę.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Mar_s napisał(a):

Jakbyście potrafili czytać, a nie tylko pisać,  to byś zauważył że to odpowiedź na dosyć chamską zaczepkę.

no cóż, można było to zrobić lepiej - Pan Jezus w końcu uczył nas nadstawiać drugi policzek, mogłeś to pominąć, wyciszyć, albo i wręczyć ostrzeżenie - a Ty postanowiłeś odpisać chamską prywatą. Ale co ja tam wiem, w końcu jestem tylko współautorem nieoficjalnej komisji do tropienia neonazistów na forumku.

@tomcug tu nie chodzi o pojedyńczy żart, ale również chamskie teksty, które potrafił wypisać w politycznych, jawnie określające po "której" stronie sporu siedzi. 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Karro napisał(a):

U co te dramy?" co kto gdzie napisał?

masz w mojej sygnaturze dwóch asów, do tego zamknięty temat 

3 minuty temu, j4z napisał(a):

@huudyy czy Ty przypadkiem nie jesteś uzależniony od internetu? Przemyśl na spokojnie. 

ale co mam przemyśleć? że jakiś debil wstawia memy gloryfikujące działania Adolfa Hitlera? Jak inaczej wytłumaczysz mi fotkę, na której jest napis "Hitler did nothing wrong" i okejka obok? 

@Pan Mateoo przepraszam, wysłałem jak już napisałeś swoją odpowiedź - na szczęście to co napisałem w dalszym ciągu dotyczy tego rabanu, który wcześniej podniosłem.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Winter napisał(a):

"A pro po" :E

A gdzie to się edukował nasz konfederata xD

Ściśle tajne łamane przez nie wiem. :E

@huudyyJednak dodaj trochę złożoności do swojego obserwowania świata, bo już nawet memy żartobliwie komentujące sytuacje, widzisz jako dosłowność i gloryfikację. Ludzie naprawdę mają różne motywy, aby robić to co robią. 

Edit. Gdyby kibole mieli wiedze i ucywilizowanie to nie robiliby tego co robią...
Ty również zapędzasz się w interpretacji pod swoją jednoznaczną, pasującą ocenę sytuacji..., bo z demonem / złym człowiekiem wiadomo jak postąpić i nie trzeba się rozwodzić.
Osobiście mogę rozwodzić się nad tematem aż za długo. :E 

Edytowane przez musichunter1x
"10" edycji literówek i doprecyzowań później
Opublikowano
9 minut temu, huudyy napisał(a):

no cóż, można było to zrobić lepiej - Pan Jezus w końcu uczył nas nadstawiać drugi policzek

Po pierwsze jestem ateistą, po drugie jedynym co zyskujesz po nadstawianiu drugiego policzka to co najwyżej wybite zęby.

Tyle ode mnie, a co do moich poglądów i sympatii politycznych to niestety gruba pomyłka.

• Confused 1
Opublikowano

jasne ze moze byc, czemu nie

po prostu musi istniec moderacja bo puszczaja im wszelkie hamulce i ze swoimi urojeniami jada swoich "wrogow" od idiotow, uposledzonych, po rodzinie, narodzie itd.

przeciez to w obecnej postaci nie ma sensu bo ta horda jest nie do zatrzymania jesli nie ma moderacji

obrazanie uzytkownika forum = ban 24h i natychmiastowo watek jest uzdrowiony ale moderacja nie jest tym zainteresowana

Opublikowano (edytowane)

Trochę szkoda że zamknęliście dyskusję akurat w takim momencie, ale decyzja niejako zrozumiała. Chyba nawet wczoraj napisałem w tamtym temacie, że użytkownicy, z którymi w innych tematach można sobie fajnie normalnie pogadać, w tym konkretnym  zachowują się jak psychopaci. 

Jednak jako moderacja daliście dupy po całości, bo za teksty o naziolach to ja bym po prostu kasował kolesi jednego po drugim. Byłoby to lepszym wyjściem niż całkowite zamknięcie tematu, tak sobie nigdy z tym nie poradzicie. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

wystarczylo dodac kogo trzeba do ignorowanych i tyle. niech pisza sami ze soba , skoro moderacja nic nie robi . no ale lepiej sie wyzywac jak dzieci . dorosle chlopy :boink:dokladnie to samo bylo w temacie o ukrainie ...