Mosiu92 0 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Witam, od nowości na karcie był wysokie temperatury, ratowałem się jakoś undervoltingiem i było ok, ale skusiłem się na wymiane pasty na PTM licząc na jakiś konkretny efekt. Moje pytanie jest następujące czy ta karta ma aż tak słabe chłodzenie, że nawet wymiana pasty, która była nawalona tak, że była w większości po bokach a nie na rdzeniu, nie za wiele dała ? Taki oto wynik świezo po odpaleniu karty, bez afterburnera. Batek 1, ustawienia wysokie, rodzlieczlosć 2560 x 1440. PTM pokrywał cały rdzeń, ładnie się rozprowadził liczyłem, że jednak temperatury będą trochę mniejsze, ale tej akrcie to chyba nic oprócz Undervoltingu nie pomoże
Kadajo 416 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Wygląda na to ze to takie chłodzenie i nic nie poradzisz. Teraz, Karro napisał(a): a konkretnie co to za rtx? Przecież w temacie postu masz to napisane chłopie.
Mosiu92 0 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Wygląda na to ze to takie chłodzenie i nic nie poradzisz. Przecież w temacie postu masz to napisane chłopie. No nic, za jakiś czas sprawdzę, bo czytałem, że on tez się musi wygrzać, jeżeli nic się nie zmieni, czy on się tam dobrze ułożył przy montażu górnej płytki.
Kadajo 416 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Te INNO z tego co kojarzę nawet w wyższych modelach maja słabe chłodzenie. Zrób UV bo nic więcej nie ogarniesz. 1
Mosiu92 0 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Aczkolwiek w heaven Benchmark, puściłem na 20 min i widze różnice, coś tam dało, dodam do tego mniejszy undervolting i nie będzie dramatu
Karro 54 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Czasem moza i nie zauważyć czy to duzo? pewnie tak nawet przy taki chłodzeniu. Tna pewnie i na jakości rurek ( o ile są) to słabo przewodza tak niski wataż 120wat i 1900 rpm ,dla mnie tragedia
Mosiu92 0 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Nic już nie zrobie, przespałem kilka mięsięcy temu możliwość zwrotu, więc teraz się po prostu ratuje. Ogólnie wydajności w to co gram mnie nie brakuje, tylko te temperatury mnie trochę stresowały. Przemęcze się z nią przez okres gwarancji za rok, półtorej pewnie sprzedam z informacją, że został zamontowany PTM i kupie coś z lepszym chłodzeniem. Ogólnie największa robotę to robi UV, spadek wydajności to około 4/5 klatek, a różcnia w temperaturach kolosalna, później przetestuje na swoim profilu i tym PTM jak to wygląda do sytuacji przed wymianą. Jedyne co mogę stwierdzić to, że poprzedniej pasty było nawalonne bardzo dużo, i niekoniecznie w miejsach gdzie powinna byc, były 2/3 placki, gdzie jej po prostu brakowało, dodatkowo obok rdzenia już była konkretnie zaschnięta Edytowane 5 godzin temu przez Mosiu92
Rekomendowane odpowiedzi