Reddzik 320 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 52 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a): Jest gdzies CPU benchamark stalkera 2? Ciekawe jak moj 5800X3D wypada. https://www.pcgameshardware.de/Stalker-2-Spiel-34596/Specials/Release-Test-Review-Steam-Benchmarks-Day-0-Patch-1459736/6/ Test procków 1
JeRRyF3D 356 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Nie widzę, w jakiej rozdziałce testowane te cepy (na 4090).
Reddzik 320 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Jest filmik nad wykresem, pokazują, że epic- full detale + 720p
Lameismyname 54 Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu @JeRRyF3D ja mam ARocka B650 za poniżej 500zł i daje radę, więc Twój argument jest nietrafiony
JeRRyF3D 356 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) 24 minuty temu, Reddzik napisał(a): Jest filmik nad wykresem, pokazują, że epic- full detale + 720p Czyli graczowi psu na budę. To ja chyba wolę to: https://www.tomshardware.com/video-games/pc-gaming/stalker-2-pc-performance-testing-and-settings-analysis#section-stalker-2-returns-to-the-zone-after-a-long-absence RTXy bęcki od radków? 5 minut temu, Lameismyname napisał(a): @JeRRyF3D ja mam ARocka B650 za poniżej 500zł i daje radę, więc Twój argument jest nietrafiony W Twoim wypadku, tak. Jednak taki np. intelowiec, jak ja, gdyby brał pod uwagę przesiadkę całkowitą na AMD, to chyba do nowego cepa za 2.5K, nie kupi raczej mobo za 500 zł (to byłby jakiś strategiczny "strzał w stopę"). Edytowane 15 godzin temu przez JeRRyF3D
rzymo 9 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Lameismyname napisał(a): Że dwa są. Jakiś niemiecki i anglojęzyczny. Weź kup cepa który sam się rozkłada jak zgniłe kalesony. Tak jak wspominałem, żaden szanujący się recenzent nie poleca Intela 13-14 gen. Osobiście bym się bał Eeee, przesadzasz Wystarczy ustawić po swojemu i nawet pierwsze wypusty nie są straszne. 30 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Jednak taki np. intelowiec, jak ja, gdyby brał pod uwagę przesiadkę całkowitą na AMD, to chyba do nowego cepa za 2.5K, nie kupi raczej mobo za 500 zł (to byłby jakiś strategiczny "strzał w stopę"). W sumie to czemu nie - już nie zważając na konkretną platformę, ale co - jest jakiś kodeks, czy religia, która zabrania kupić płytę za 500 do proca za 2k, czy o co chodzi? Coś jak audiofilie - kabelki za 10% wartości kolumn? Da taki kilka setek za kabelki z miedzi, identyczne z tymi po 10zł z metra, no ale zapłaci więcej, bo nie wypada zapłacić mniej? Edytowane 14 godzin temu przez rzymo 1
JeRRyF3D 356 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, rzymo napisał(a): W sumie to czemu nie - już nie zważając na konkretną platformę, ale co - jest jakiś kodeks, czy religia, która zabrania kupić płytę za 500 do proca za 2k, czy o co chodzi? Wiesz co. To się zdeaktualizowało dopiero od... 5, 6 lat (?). Bo zawsze każdy "rozsądny" robiąc taką rozpierduchę w sprzęcie, platformie i portfelu zwykle robił to "na lata" i perspektywicznie. "Kupię dobre mobo i będę miał na długo". I tak robiłem zawsze. Ale ostatnie kilka lat, życie i rynek pokazują, że to raczej "boomer nawyki", bo skutecznie robią nas w jajeczko, zmieniając tak szybko, tak często i tak nieobliczalnie wszystko, że teraz... to nawet zasiłkę trudno kupić z gwarancję, że posłuży lata ;), bo kurtka zrobi myk czy dwa w zasilaniu kolejnej generacji GPU i dupunia zbita. Więc paradoksalnie może się okazać, że teraz będzie warto kupować na wymiar, tu i teraz, bez "perspektywicznego przepłacania". Edytowane 13 godzin temu przez JeRRyF3D 2
piet 14 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Tak między bogiem a prawdą chciałem to wielko pomne dzieło sprawdzić na 5800x3d ale w międzyczasie przeskoczyłem na AM5 (jestem z tych starych dziadów grających na premiere jedynki).Po 5h downloadu w dniu premiery i 118 min steam wersji deluxe zrobiłem zwrot, chociaż grało się fajnie. 9700x miał u mnie najmniej 45fps ale to był początek gry. Przez myśl mi nawet nie przeszło żeby puszczać proca na alle za około 1100 i kupować x3d za 2600. Raczej kupić na promce poniżej 100 i wrócić za rok. Niech dev robi optymalizację u siebie a nie w moim portfelu. Jak nie to tu i teraz oraz 9800x3d -wiadomo. Ja jednak poczekam teraz na Indianę Jonesa i Asetto Corsa Evo. Portfel steam mam po Stalkerze uzupełniony.
Lameismyname 54 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 13 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a): "Kupię dobre mobo i będę miał na długo". Pierdu pierdu. Też kiedyś tak myślałem. Topowe konstrukcje potrafiły mi paść w okresie gwarancyjnym jak i najbardziej budżetowe chodzić bezproblemowo bardzo długo. W domowym PC do multimediów budżetowy mobas na H110 chodzi w ciągłej eksploatacji lata po gwarancji. Znowu prawie identyczna płyta tego samego producenta zdechła mi krótko po gwarancji i nie nadawała się do naprawy. Tutaj raczej ma znaczenie jaki konkretny egzemplarz Ci się trafił. Najważniejszym parametrem przy zakupie mobo jest okres gwarancji, a w 95% przypadków jest to 36 miesięcy (3 lata). Z płytami celuję zawsze pod współczynnik cena-jakość. Na przykładzie ASRocka z sygny - ma wszystko co potrzeba? Ma. Zechcę wsadzić coś pokroju 9800x3D czy tam 7800x3D albo następne generacje (wsparcie AM5 do 2027+ roku) to wsadzę i będzie chodziło. Zostanie 6 miechów do końca gwarancji? Pewnie ją sprzedam, ew. zostawię jak poprzednią płytę Gigabyte Aorus B450 ELITE V1. A tu Black wyjaśnił: W skrócie - do 1440p nie ma sensu nic powyżej 7500F/7600, lepiej bym wyszedł gdybym wymienił grafę, np. z 4070S na 4070tiS Edytowane 34 minuty temu przez Lameismyname
Rekomendowane odpowiedzi