Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 311
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Budżet, który pierwotnie miałem odłożony na nowe GPU, przeznaczyłem w taki sposób :hihot:. Pomyśleć, że różnica w wyposażeniu akcesoriów kilkuletni nowy flagowiec vs praktycznie jeszcze świeży flagowiec, który dopiero zejdzie z dostępności jest znaczna. To samo miałem z Xperią 5 IV, tam też w pudełku sam smartfon, nic więcej.

Ji76HhW.jpeg

FgZRjvU.jpeg

HejlMjV.jpeg

AMrlHYt.jpeg

Na resztę zdjęć zapraszam do spoilera. Jakie duże obiektywy ma Xperia 1 MK7, na zdjęciach wydawały się mniejsze :E.

Spoiler

B9PJyjK.jpeg

c0J6b1D.jpeg

CUgEQXD.jpeg

T9J0DMF.jpeg

KNQauiy.jpeg

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
3 godziny temu, Rusław napisał(a):

@Spl97 tak z ciekawości, Huawei P30 Pro to jako telefon do kolekcji, jako aparat? Jako telefon użytkowy 7 letni smartfon to chyba już się za bardzo nie nadaje?

Po czasie wyszło, że w najbliższej przyszłości będę potrzebować coś z DualSIM na dwa fizyczne karty SIM, stąd nabycie drogą kupna P30 Pro chwilę po nabyciu drogą kupna Xperii 1 MK7, która podobnie jak posiadana przeze mnie Xperia 5 MK4 ma co prawda DualSIM, ale tylko jedno fizyczne na kartę SIM, a druga jako eSIM. Nie chce mi się na chwilę obecną kombinować z eSIM-ami, a ponadto ta Xperia ze zdjęć wyżej jest za droga, żebym co chwila z nią chodził i nie daj boże zaliczyła gdzieś upadek, więc zostaje póki co w domu. Druga przyczyna, że znalazł się kupiony P30 Pro to ciekawość jak sprzęt z SoC HiSilicona chodzi :wariat:. Zdecydowałem się na P30 Pro pomimo możliwych jego wad, w tym wiek dlatego, że jak poszukałem w sieci, to ten model jest ostatnim od Huawei z preinstalowanymi aplikacjami Google (sklep Google Play itd.), ten kto w Huawei-ach siedzi, ten wie, co potem się odwaliło, do czego przyczynił się nomen omen aktualny Prezydent USA :E. Niby idzie w nowszych smartfonach Huawei doinstalować aplikacje Google, to już nie to samo.

1 godzinę temu, hwdp43 napisał(a):

to raczej jego stary telefon , chyba tak dla porownania wrzucil :P btw mialem kiedys tego hujawuja ...

No nie, serio niedawno kupiłem tego P30 Pro jako nowego :E, jeszcze z fabrycznymi foliami, jakie były. Ponadto, do tej pory korzystam ze swojego starego telefonu, jakim jest Samsung Galaxy S8, który ma tylko 4 GB Ramu i nawet do przeglądania neta czy oglądania filmów z YT, to jeszcze jako tako się nadaje 8:E.

Opublikowano (edytowane)

Dorwałem ASUS TUF Radeon RX 6900 XT za 203 Euro od Niemca, ale ma jeden mankament nie stabilna, więc zbiłem zegar 2300MHz I już działa, poza tymi kilkoma % wydajność w dół,  zrobiłem undervloting i teraz pobiera tylko max 200W czyli mniej niż moja wcześniejsza karta, Rx 6750XT. FPSy +50%. 

Screenshot 2026-07-10 at 22-04-16 s-l1600.png (obraz PNG 1599×1201 pikseli).png

Edytowane przez deathrabit