Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Podobnie jak porównywać gry które dzieli 7 lat... wiem, wiem wyolbrzymiam, ale nie czaję dalej co ma takie porównanie na celu?  @azgan wyjaśnisz bo nie mam chęci oglądać i wyciągać wniosków, no chyba że Sekiro wychodzi na tą "lepszą" grę to wtedy jest śmiech na sali. 

Wątpie żeby to oglądał;)

• Like 1
  • Odpowiedzi 238
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 9.09.2026 o 11:19, Jaycob napisał(a):

Yep, ja nie wiem, jak ja po takiej walce w Onimushy wejdę kiedyś w tego Dawnwalkera. Oj, co to będzie za przepaść. :E 

Ja po odpaleniu Onimushy usunałem Dawnwalkera :D wróce do gierki jak ją troche połatają 

Opublikowano

Jestem trochę dalej, chyba już end-game i ta walka z

Spoiler

Ifuu i Bureiem jednocześnie była epicka. :D Podobały mi się ich synchroniczne ataki i moje parowanie obu jednocześnie.

Sama walka raczej prosta, ale widowisko absolutne kino. :D

Opublikowano
10 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Podobnie jak porównywać gry które dzieli 7 lat... wiem, wiem wyolbrzymiam, ale nie czaję dalej co ma takie porównanie na celu?  @azgan wyjaśnisz bo nie mam chęci oglądać i wyciągać wniosków, no chyba że Sekiro wychodzi na tą "lepszą" grę to wtedy jest śmiech na sali. 

W temacie pisaliście o Sekiro a tutaj dobrze widać że to jednak inny styl gry

• Confused 1
Opublikowano
W dniu 9.09.2026 o 11:30, caleb59 napisał(a):

Ja powiem tak - Sekiro od From Software przy tej grze to gówno.

Powinni uczyć się jak się robi dobry i uczciwy system parowania od Capcomu.

W dniu 9.09.2026 o 14:35, dawidoxx napisał(a):

Skill issue i nie obrażaj pan sekiro, bo to akurat dobra gra i system parowania ma dobry :E

@AndrzejTrg 🙄😳

Opublikowano
39 minut temu, JeanPepin napisał(a):

Od Sekiro sie odbiłem po godzinie, nie mam cierpliwości do tego systemu walki, niech będzie że jest za trudny, ,czy tutaj jest łatwiej? Bo szukam czegoś konkretnego, pewnie dziś skończe dałnłolkera. 

Tu masz stopnie trudności do wyboru to na Fabule skończysz.

Opublikowano

Właśnie to jest największy problem tej produkcji dla mnie, brakuje "środkowego" poziomu trudności. Jest tylko poziom fabuły, który nawet dla mnie jako totalnego nooba w tego typu gry jest za łatwy i poziom akcji, który dla mnie jest za trudny. 

Opublikowano
35 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Mi się bardziej rozchodziło co te porównania miały wnosić :)

A Sekiro będzie za niedługo testowane, ale trza skończyć LotF.

Porównanie grafiki, animacji ect.

Godzinę temu, JeanPepin napisał(a):

Od Sekiro sie odbiłem po godzinie, nie mam cierpliwości do tego systemu walki, niech będzie że jest za trudny, ,czy tutaj jest łatwiej? Bo szukam czegoś konkretnego, pewnie dziś skończe dałnłolkera. 

Ja też i do dzisiaj mam nieograne

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, JeanPepin napisał(a):

Nie, nie jest trudny - jest uczciwy i nie wymaga od Ciebie refleksu dzikiej małpy po zażyciu LSD. Można ładnie wyczuć przeciwników i dosyć szybko rozgryźć ich ruchy - wielkie kloce ogólnie są prostsze bo wolniejsze, mniejsi i bardziej agresywni przeciwnicy są trudniejsi ale w rękawie masz tyle asów do wykorzystania począwszy od parowania, parowanie ze zbijaniem, które jeszcze bardziej zbija pasek wytrzymałości przeciwników, issen - szybkie cięcia podczas idealnego uniku, rozwój postaci o różne perki, loot w lokacjach podnoszący umiejętności.

To jest gra przygodowa - akcji z elementami Dark Souls, które czuć głównie podczas walk z bossami.

Aha i nie róbcie sobie krzywdy - grajcie na poziomie trudności "akcja" - nie jest tak trudno jak to niektórzy tutaj piszą.

Zapomniałem też dodać, że w każdej chwili w głównej świątyni jest dostępna sala treningowa i można sobie do woli ćwiczyć poszczególne ataki wraz z tutorialem jak dla dziecka, powtarzać walki z bossami.

Edytowane przez caleb59
  • Thanks 1
  • Upvote 1