Jaycob 2 745 Opublikowano 5 Czerwca Autor Opublikowano 5 Czerwca Nah, tylko częściowo. Dla mnie to bardziej miks lekkich soulsów ze slasherem niż DMC. W DMC latasz po arenie, robisz absurdalnie długie combosy i żonglujesz przeciwnikami w powietrzu. Tutaj walka wygląda na dużo wolniejszą i bardziej metodyczną, z naciskiem na parowanie. Jak już do czegoś porównywać, to chyba bliżej temu do Sekiro niż do DMC, ale to też spore uproszczenie.
Lypton 1 261 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) Zdecydowanie Sekiro jakby odjąć cały soulslajkowy anturaż. Pograłem w demko i jest takie sobie. Oprawa faktycznie, jak już ktoś wspomniał, to czasy bardziej PS4. Wydaje mi się, że cieniowanie jest lekko skopane. Gameplay? Kurde, może być super, bo te mechaniki szlachtownania, którymi gra zarzuca, wyglądają naprawdę spoko - dwa rodzaje parowania, spięcie mieczy, będące grą w papier, kamień, nożyce, efektowne finishery po zbiciu wrogom staminy - ale że to jest początek gry i tutorial, nie ma za bardzo jak i gdzie ich szerzej przetestować, bo przeciwnicy to jednostrzałowcy. Niby takie sobie, ale zachęcony jestem. No jest potencjał na świetny slasher. Edytowane 5 Czerwca przez Lypton
j4z 1 873 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca O, to ja z tej okazji po 007 sprawdzę remaster Warlords. Wygląda jak pierwsze Residenty, ale z mieczem. Nie grałem żadnej Onimushy.
azgan 1 860 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca W dniu 3.06.2026 o 18:33, Jaycob napisał(a): Ukończyłem demko - nie jest długie, zajęło mi jakieś 30 minut. Jeśli chodzi o optymalizację, nie mam zastrzeżeń, wszystko działa płynnie, ale z drugiej strony graficznie nie ma tu żadnych fajerwerków. Gra wygląda raczej jak z poprzedniej generacji (słabiej niż RE:R czy Pragmata), ale ogólnie jest ładnie, czysto i podoba mi się art style. Walka jest naprawdę dobra, starcia są satysfakcjonujące, chociaż jak @caleb59 wyżej wspomniał - jest zdecydowanie za łatwo. Okno na parowanie jest bardzo wybaczające, przez co trywializuje starcia, a zwykli mobki lecą jeden po drugim. Walka z bossem wypadła trochę ciekawiej, ale nadal parowanie i przełamywanie postury przychodzi bez większego wysiłku. Przypuszczam, że wyższy poziom trudności dostaniemy dopiero po ukończeniu gry, klasycznie jak to u Capcomu. Co mi nie leży. Chciałem napisać day 1, bo gra naprawdę mi się podoba mimo kilku zgrzytów, ale… 3 paki z grę? W dniu 3.06.2026 o 19:37, caleb59 napisał(a): Ja też odpadam, nie za taką cenę. Nie w tej cenie +1
Lypton 1 261 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca 7 godzin temu, j4z napisał(a): Wygląda jak pierwsze Residenty, ale z mieczem. Bo pierwotnie miał to być spin-off Residenta. 1 1
musichunter1x 1 620 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) Jeśli tak "zaawansowana" będzie pełna gra to spisze się tylko jako kosiarka trawy, z klikaniem w odpowiednim momencie dla lepszych widoków... Ktoś przeszedł demo waląc na ślepo atak, nawet bez większego ruszania kamery. https://youtu.be/zTaA4mxSVo8?is=GdJH45cy1itM6cJE Edytowane 8 Czerwca przez musichunter1x
Rekomendowane odpowiedzi