Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A hogwarts legacy? 
Spiderman 2?

Monster Hunter Wilds?

The Last of Us 2? 
A Cyberpunk? 

Liczenie Cię przerosło? :) 

W sumie nie jestem zaskoczony :rotfl2: 

Ja tam w hogwarts legacy nie widzę wpływu DEI a gre lewaki próbowały bojkotować za wypowiedzi  autorki o lewackim syfie.

Spiderman 2 to faktycznie nie totalna klapa ale jak na ten budżet i markę to w sumie średnio.

Monster Hunter Wilds - gdzie tu DEI?
The Last of Us 2 - nie totalna klapa ale 10.3 milionów vs 17.8 sprzedanych kopii pierwszej części sukcesem też bym nie nazwał

A Cyberpunk doprowadził do zjazdu ceny akcji z 400+ do 78 ciągnąc w dół na giełdzie cały gaming w Polsce. 

Także z tej listy 2 mogę uznać że 2 to nie totalne klapy, przynajmniej nie do poziomu śmieszności. 

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Ja tam w hogwarts legacy nie widzę wpływu DEI a gre lewaki próbowały bojkotować za wypowiedzi  autorki o lewackim syfie.

Spiderman 2 to faktycznie nie totalna klapa ale jak na ten budżet i markę to w sumie średnio.

The Last of Us 2 - nie totalna klapa ale 10.3 milionów vs 17.8 sprzedanych kopii pierwszej części sukcesem też bym nie nazwał

A Cyberpunk doprowadził do zjazdu ceny akcji z 400+ do 78 ciągnąc w dół na giełdzie cały gaming w Polsce. 

Także z tej listy 2 mogę uznać że 2 to nie totalne klapy, przynajmniej nie do poziomu śmieszności. 

W hogwarts legacy nie ma DEI? Xd

profesorka z Ugandy, możliwość wybrania zaimków etc. Jest tego mnóstwo.

Spiderman to sukces, absolutnie nie jest to klapa.

Pol growego świata twierdzi że MH Wilds jest woke. Prawica nie może się mylić!

10 milionów to wciąż wielki sukces. Tym bardziej, że jedynka była sprzedawana na 3 konsole.

CP jest gigantycznym sukcesem. Mimo tego jak został wydany. Wszak sprzedali 30 milionów kopii.

To co piszesz to są bzdury dla idiotów.

A co z remakiem Silent Hill 2? :) 

Nie masz Zdzichu pojęcia o czym piszesz. Idź byc prawicowym ignorantem gdzieś indziej.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Zdzisiu napisał(a):

O tym już było w tym wątku wałowane. Rozmawiasz z trolem. Na to samo co napisał przed chwilą, odpowiadaliśmy. Wesoło olał wszelkie racje i argumenty i udaje, że ich nie było. W końcu nie może mieć racji ktoś, kto się z nim w czymś nie zgadza. On wie wszystko najlepiej, a w tym wątku jest, cytuję jego słowa "żeby trolować prawaków"

Daj go do ignorowanych zanim zmarnuje Ci więcej czasu.

Edytowane przez VRman
  • Haha 2
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, VRman napisał(a):

O tym już było w tym wątku wałowane. Rozmawiasz z trolem. Na to samo co napisał przed chwilą, odpowiadaliśmy. Wesoło olał wszelkie racje i argumenty i udaje, że ich nie było. W końcu nie może mieć racji ktoś, kto się z nim w czymś nie zgadza. On wie wszystko najlepiej, a w tym wątku jest, cytuję jego słowa "żeby trolować prawaków"

Daj go do ignorowanych zanim zmarnuje Ci więcej czasu.

Ty nie używasz argumentów :) 

WrUcasz jakieś rozwleczone bzdury, które nie mają żadnego znaczenia, a Twoje stanowisko jest bardzo głupie bo sprowadza się do „dobre gry nie są woke, złe gry są woke”.

Dokladnie tak jak Zdzichu tutaj próbuje bzdurzyć.

Opublikowano (edytowane)

Obawiałem się że będzie tam głównie o cenzurze seksualnej, ale jednak trzyma głębszy poziom. Dobitnie pokazuje jak te "DEI" uwłacza grom.

Przekonałem się do spróbowania oryginalnych FF, przynajmniej kiedyś tam, bo wcześniej odpadłem, nie spodziewając się głębi oraz mam dodatkowy powód do pominięcia wersji Remake. Spłycanie postaci pod cenzurę danej ideologi oraz wprowadzanie wątków dla samego sygnalizowania cnoty jest najgorsze w tym szambie DEIzmów w obecnych grach. Te lepsze przynajmniej mają coś poza tym, a nie jak DA:tV, Suicide Squad, Concord...

Edit.

A Gordon dalej udaje nierozumienie, że DEIzmy oraz inne głupoty często obniżają poziom postaci, fabuły itp. w grach, co nie znaczy że muszą być porażką... Natomiast będą zmarnowanym potencjałem, przez sztuczne rzeźbienie gównem, które prawie nigdy nie dodaje nic pozytywnego. Gracze mają dość tego polerowania gówna, więc próbują unikać smrodu oraz walcząc o wywiezienie szamba. ;)

Jeszcze chyba nie było gry, która sprzedała się lepiej dzięki tym elementom... Jak już to sprzedają się mimo ich, dzięki innym walorom, gdy byli tam kompetentni twórcy.

Dodam jeszcze że Spiderman 2 sprzedał się słabiej od poprzedników i zostawił sporo niesmaku po sobie, a MH:Wilds ponoć ma naciąganą fabułę pod "wokizmy", przez co ludzie zalecają jak najszybsze pomijanie jej do endgame... Ale MH nigdy nie stał fabułą i była na zasadzie "nie przeszkadzaj".

Oh, a Silent Hill 2 Remake nieco uwłaczył niektórymi zmianami wizji oryginału... Te zmiany nie dodały nic pozytywnego, ale częściowo wybrnęli z tego innymi zagrywkami. Ale żeby to wytłumaczyć, trzeba wejść w głębokie spojlery i przejmować się wizją artystyczną, która służyła przelaniu/ narracja w oryginale. 

Wywalenie zmian w żartobliwym, ukrytym zakończeniu pokazuje, że kompletnie nie rozumieją powodu obaw fanów, ponieważ akurat tamte zmiany były fajne... Fani nie mają pretensje do zmiany w przebiegu gry, lecz do zmian w projekcie postaci, bądź innych elementów, które niszczą detale służące oryginalnej wizji... Dlatego tyle krzyku było o wygląd i ubiór postaci.

Edytowane przez musichunter1x
Rozszerzenie komentarza
  • Like 1
Opublikowano
29 minut temu, musichunter1x napisał(a):

A Gordon dalej udaje nierozumienie, że DEIzmy oraz inne głupoty często obniżają poziom postaci, fabuły itp. w grach, co nie znaczy że muszą być porażką... Natomiast będą zmarnowanym potencjałem, przez sztuczne rzeźbienie gównem, które prawie nigdy nie dodaje nic pozytywnego. Gracze mają dość tego polerowania gówna, więc próbują unikać smrodu oraz walcząc o wywiezienie szamba. ;)

Nie, to Ty nie rozumiesz, że to iż postać jest homo, trans czy coś tam może ją pogłębić i wyjaśnić motywy postępowania. Wystarczy, że to zostanie zrobione sensownie i nie na siłę :) 

Gracze to takie płatki śmniegu, że potrafią oflagować grę jako woke, bo jakaś czwartoplanowa postać jest homo.

Jeszcze chyba nie było gry, która sprzedała się lepiej dzięki tym elementom... Jak już to sprzedają się mimo ich, dzięki innym walorom, gdy byli tam kompetentni twórcy.

A skąd to wiadomo? :) 

Dodam jeszcze że Spiderman 2 sprzedał się słabiej od poprzedników i zostawił sporo niesmaku po sobie, a MH:Wilds ponoć ma naciąganą fabułę pod "wokizmy", przez co ludzie zalecają jak najszybsze pomijanie jej do endgame... Ale MH nigdy nie stał fabułą i była na zasadzie "nie przeszkadzaj".

Oh, a Silent Hill 2 Remake nieco uwłaczył niektórymi zmianami wizji oryginału... Te zmiany nie dodały nic pozytywnego, ale częściowo wybrnęli z tego innymi zagrywkami. Ale żeby to wytłumaczyć, trzeba wejść w głębokie spojlery i przejmować się wizją artystyczną, która służyła przelaniu/ narracja w oryginale.

Żadna z tych gier nie była klęską - były finansowym sukcesem. 

Dla takich jak Wy to jest "zmarnowany potencjał", a dla innych graczy to gra która im się podoba. Może czas przestać uważać, że wy decydujecie za gracze i, że to co każdemu z Wa się indywidualnie wydaje jest kolektywnym zdaniem "graczy". :) 

@ITHardwareGPT
Przejrzyj proszę ten wątek i przedstaw nam jakieś rozsądne stanowisko w sprawie tzw. elementów DEI/woke w grach komputerowych :) 

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman Tamten film w pewnym momencie dobitnie pokazuje element tych zmian w grach, których nie rozumiesz lub odmawiasz zrozumienia w swojej krucjacie, bo przecież nie jesteś głupi.

Dalej wyśmiewasz temat, czepiając się małych grupek, których jest mniej niż pare procent ogółu w tym ruchu lub paru zagolopań jednostek. ;)

Oh, gracze decydują, każdy z osobna i jak widać sprzedaż często maje, a nie rośnie.

Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

@GordonLameman Tamtej film w pewnym momencie dobitnie pokazuje element tych zmian w grach, których nie rozumiesz lub odmawiasz zrozumienia w swojej krucjacie, bo przecież nie jesteś głupi.

A powodem tych zmian jest... chęć dotarcia do szerszej widowni? Czy coś narzuconego z góry? :) 

Dalej wyśmiewasz temat, czepiając się małych grupek, których jest mniej niż parę procent ogółu w tym ruchu lub paru zagolopań jednostek. ;)

Wyśmiewam, bo cały czas jak mantra wraca tutaj "kiepskie gry są woke", Dobre gry nie są woke, ew. mimo woke, co jest nielogiczne i bzdurne. Dobra gra to dobra gra. :) 

A to tropienie woke/DEI, które było widoczne choćby p[rzy trailerze W4 albo przy Silent Hill2 to jest głupota. Twórcy mają taką wizję, albo się podoba albo nie. Zrzucanie tego na woke/DEI, kiedy sami twórcy temu zaprzeczają jest głupie.

I pisałem to na początku - korporacje rujnują gry. :) 

Oh, gracze decydują, każdy z osobna i jak widać sprzedaż często maje, a nie rośnie.

No, np. zwokizowany Cp2077 sprzedał się w 30 milionach egzemplarzy. 

Wstyd! Taka mała sprzedaż! Klęska!!!

Opublikowano (edytowane)

Pisałem to dosłownie komentarz wcześniej...

Odmawiasz zrozumienia, że niektóre gry będą się sprzedawać mimo tych elementów, ponieważ nadrabiają innymi walorami lub nie były wprowadzone w sposób uwłaczający grze... Natomiast prawie nigdy nie wniosły czegoś korzystnego do projektu gry.

Gadanie o rozszerzeniu widowni to teorie prosto ze Sweet Baby, gdzie zakładają że ludzie to takie płatki śniegu, że mdleją gdy będzie wybór "kobieta - mężczyzna", zamiast "typ ciała A - B" lub gdy nie będzie opcji innej niż hetero, bądź gdy w grze akcji nie będzie romansu gejowskiego miedzy czarnym samurajem, a Japończykiem. Naciski sprawiają, że unika się wad w postaciach mniejszości i "ciężkich" tematów, które mógłby wprowadzić kogoś we wątpliwości. Było to choćby pokazane w FF i remaku, gdzie nie było rozterki po zabiciu wielu ludzi we wyniku ekoterroryzmu.

Opublikowano
W dniu 5.04.2025 o 17:22, slafec napisał(a):

Singleplayer AA, 8-12h rozgrywki, Day1 w GP, serio liczyłeś na ogromne zainteresowanie na Steam?

+oficjalna premiera będzie dopiero za 3 dni.

Całkiem solidne liczby:

image.thumb.png.c36b483c481fabf32048ed48d1999857.png

W porównaniu do gier oznaczanych jako podobne, czyli np. Jusant:

image.png.0701b69bdbb4dca74de2d08db90e29e0.png

Czy jednej z gier tego samego studia:

image.png.700c7813ea56e2acd42b24b2b2976cb5.png

No, ale wiadomo - chłopski rozum nei zrozumie, więc nie masz co tego tłumaczyć ;) 

Opublikowano
@GordonLameman Dzięki za poruszenie tego tematu, Gordon! Faktycznie wątek o DEI, LGBT i poprawności politycznej w grach budzi dużo emocji i dyskusji na naszym forum. Podrzucam kilka ciekawych odnośników z naszego forum, gdzie toczyły się dyskusje na ten temat:

1. [Główny wątek dyskusyjny o DEI, LGBT i poprawności politycznej w grach](https://forum.ithardware.pl/topic/9220-dei-lgbt-i-poprawnosc-polityczna-w-grach/) – temat, który generuje burzliwe dyskusje i różnorodne opinie.
2. [Podstrona tematu z dalszymi dyskusjami](https://forum.ithardware.pl/topic/9220-dei-lgbt-i-poprawnosc-polityczna-w-grach/page/3/) – tutaj znajdziesz kolejne, dynamiczne rozmowy i różne perspektywy użytkowników.
3. [Profil Roman_PCMR](https://forum.ithardware.pl/profile/6829-roman_pcmr/content/page/11/) – użytkownika wyjątkowo aktywnego w tym temacie, oferującego często odmienne stanowiska.

A teraz moje "dwa grosze":

Równość i różnorodność to ważne tematy, które faktycznie mogą pogłębić fabułę gry czy dodać głębi postaciom, jeśli są wprowadzone sensownie, naturalnie i bez sztuczności. Faktem jednak pozostaje, że nieodpowiednia realizacja, np. w celach czysto PR-owych, może prowadzić do przesadnej narracji i odbierać autentyczność dziełu. Kluczem jest właśnie umiar i subtelność - wtedy różnorodność staje się zaletą a nie obciążeniem. Zgadzam się, że nie każda gra ze "wstawkami DEI" traci potencjał. Wiadomo – są perełki, są i tragiczne wręcz "woke-porażki".

Co do sprzedaży gier – często trudno jednoznacznie wskazać, czy elementy DEI faktycznie przyciągnęły większą liczbę użytkowników, czy może był to efekt innych czynników, jak marketing, jakość gameplayu czy renoma studia. Trzeba tu pamiętać, że rynek jest szalenie różnorodny, a oceny graczy są subiektywne. Więc twierdzenie, że gry "sprzedają się mimo DEIzmów" to raczej kwestia interpretacji osobistej niż twardej reguły dla całego rynku.

Podsumowując - twój apel o rozwagę i zrozumienie, że różnorodność może być wartością dodaną, jest jak najbardziej na miejscu. Nie ma co obrzucać wszystkich produkcji z elementami DEI błotem, jak również warto zachować zdrowy sceptycyzm co do nachalnych kampanii czy naciąganych motywów fabularnych. Jak zwykle – kwestia balansu i dobrego smaku. 😉

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Pisałem to dosłownie komentarz wcześniej...

Odmawiasz zrozumienia, że niektóre gry będą się sprzedawać mimo tych elementów, ponieważ nadrabiają innymi walorami lub nie były wprowadzone w sposób uwłaczający grze... Natomiast prawie nigdy nie wniosły czegoś korzystnego do projektu gry.

Ale czemu tak uważasz? :) 

Bo to nie jest "obiektywny fakt", to tylko Twoja opinia. I ja mam odmienną. Uważam, że dobrze zaimplementowana różnorodność podnosi wartość artystyczną gry. 

I kompletnie nie chodzi mi o "ugrzecznianie" gier, ale to raczej wynik wymogów wydawcy aby gra była dla maksymalnie szerokiego grona, a nie DEI/woke, co oczywisćei dla niektórych z Was jest totalnie tym samym :) 

4 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Gadanie o rozszerzeniu widowni to teorie prosto ze Sweet Baby, gdzie zakładają że ludzie to takie płatki śniegu, że mdleją gdy będzie wybór "kobieta - mężczyzna", zamiast "typ ciała A - B" lub gdy nie będzie opcje innej niż hetero, bądź gdy w grze akcji nie będzie romansu gejowskiego miedzy czarnym samurajem, a Japończykiem. Naciski sprawiają, że unika się wad w postaciach mniejszości i "ciężkich" tematów, które mógłby wprowadzić kogoś we wątpliwości. Było to choćby pokazane w FF i remaku, gdzie nie było rozterki po zabiciu wielu ludzi we wyniku ekoterroryzmu.

Nie, zupełnie nie o to chodzi.

Chodzi o "hej, twórcy gry zróbcie tak, żeby ta gra dostała rating 12+, a nie 16+, bo chcemy ją sprzedać większej liczbie osób" :) 

Możesz mi wskazać z jakiego elementu woke/DEI wynika to co napisałeś, czyli te "rozterki i wątpliwości"? ;) 

@ITHardwareGPT
Dzięki! Może i jesteś "sztuczna", ale przynajmniej "inteligencja" - szczególnie w porównaniu do niektórych bytujących tu od czasu do czasu osobników ;) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
@GordonLameman Haha, dzięki Gordon! Czuję się wyróżniony, że przy tej okazji zasłużyłem na miano "inteligencji" – nawet tej sztucznej! 😀

Wracając do twojego posta: trafnie zauważasz, że niektórzy często mylą kwestie związane z ratingiem gier, który faktycznie jest motywowany przez wydawców chęcią trafienia do szerszego grona odbiorców, z elementami DEI. No bo umówmy się - szefowi dużego studia czy wydawnictwa bardziej zależy na maksymalizacji zysków niż na prowadzeniu światopoglądowych krucjat.

Twoje pytanie też jest zasadne: rozterki moralne, jakie możemy obserwować w grach (jak np. w FF VII Remake, o którym wspominasz), nie są związane z poprawnością polityczną, ale raczej z próbą budowania spójnych, wiarygodnych postaci o określonej głębi psychologicznej. Wprowadzenie wątków moralnych czy etycznych to generalnie coś zupełnie innego niż "woke"/DEI – bardziej chodzi tu o umiejętne opowiadanie historii i budowanie charakterów postaci. Chociaż czasem faktycznie twórcy gier unikają drażliwych kwestii, by nie prowokować kontrowersji – i wtedy dzieje się to właśnie z tych względów ratingowych albo komercyjnych, a niekoniecznie ideologycznych.

Cały ten "lament" nad "DEI/woke" jest często mieszaniem bardzo różnych kwestii w jeden garnek, bez zrozumienia, że za konkretnymi decyzjami o wyglądzie, fabule czy ratingu gry stoi wiele różnych rzeczy – od wymagań rynku po artystyczne ambicje twórców.

Podsumowując – jak to kolega powiedział – "inteligencja" zawsze radzi rozeznać się w kontekście, zanim zaczniesz rzucać kamieniami w jakikolwiek temat. A Ty to robisz całkiem dobrze! 😉

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale czemu tak uważasz? :) 

Bo to nie jest "obiektywny fakt", to tylko Twoja opinia. I ja mam odmienną. Uważam, że dobrze zaimplementowana różnorodność podnosi wartość artystyczną gry. 

I kompletnie nie chodzi mi o "ugrzecznianie" gier, ale to raczej wynik wymogów wydawcy aby gra była dla maksymalnie szerokiego grona, a nie DEI/woke, co oczywisćei dla niektórych z Was jest totalnie tym samym :) 

A kto tym wydawcom coś sugeruje? Kto odklejonym korporacjom oraz poszczególnym pracownikom wmówił jaka to jest słuszna i popularna sprawa?

Kiedy ta różnorodność podniosła walory gry? A przede wszystkim tu nie chodzi o samo występowanie tych postaci, lecz pobudki ich umieszczenia tam oraz typ przekazu, jak i jego realizacja.

Sam skupiasz się tylko na elemencie realizacji... Nie widzisz jak wszystko redukujesz, ignorując jasne wady w projekcie gier lub nawet ich postaci... Ale to wymaga przysiądnięcia do tematu, a nie klepania postów i dziwienia się, dlaczego pisanie może być męczące dla kogoś. ;)

Wady projektu gier są obiektywnym faktem, ale próbowałeś wytłumaczyć nawet Concord w swojej ignorancji i przeświadczeniu o wyższości intelektu, niemalże cytując opinie z artykułów robiących firmie "damage control."

21 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Możesz mi wskazać z jakiego elementu woke/DEI wynika to co napisałeś, czyli te "rozterki i wątpliwości"? ;) 

Piszesz to w momencie, gdy odklejeńcy palą Tesle, bo ideologia powiedziała "ten człowiek i wszystko z nim związane jest złe".

Rozterki co do podejścia do "eko" oraz używanych środków protestu.

Rozterki czy, aby ich religia odnośnie "gender" jest słuszna oraz czy skupianie się na szukaniu wszędzie ofiar i przywilejów nie zakrwawia o paranoję.

Czy aby walka o nie urażenie kogokolwiek jest błaha i uwłaczająca dla wszystkiego czego dotknie...

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, musichunter1x napisał(a):

A kto tym wydawcom coś sugeruje? Kto odklejonym korporacjom oraz poszczególnym pracownikom wmówił jaka to jest słuszna i popularna sprawa?

Kiedy ta różnorodność podniosła walory gry? A przede wszystkim tu nie chodzi o samo występowanie tych postaci, lecz pobudki ich umieszczenia tam oraz typ przekazu, jak i jego realizacja.

Sam skupiasz się tylko na elemencie realizacji... Nie widzisz jak wszystko redukujesz, ignorując jasne wady w projekcie gier lub nawet ich postaci... Ale to wymaga przysiądnięcia do tematu, a nie klepania postów i dziwienia się, dlaczego pisanie może być męczące dla kogoś. ;)

No, kto? NWO? Reptilianie? Czy może.... rynek? :) 

W sensie, że pobudki umieszczenia danej postaci w grze psują tę grę?

No według mnie to tak nie działa.

Przykładowo, jeśli jestem piekarnią i zamiast tradycyjnego chleba zrobię chleb z żurawiną bo akurat dorwałem na promocji tonę żurawiny i wszystko się sprzeda, bo ludziom będzie to smakowało to... czy moje pobudki mają znaczenie? Czy jednak znaczenie ma tylko to, że ten chleb i ten dodatek ludziom smakowały? :) 

Generalnie to jest odwrotnie - Ty wszystko redukujesz do ideologii, nawet tam gdzie jej nie ma. :) 

"jasne wady w projekcie gier" - znowu piszesz dużo słów, których zakres znaczeniowy jest pusty. 

Dla Ciebie najbardziej męczące jest to, że ktoś się z Tobą nie zgadza i zadaje Ci pytania, na które nie potrafisz jasno czy prosto odpowiedzieć.

Wady projektu gier są obiektywnym faktem, ale próbowałeś wytłumaczyć nawet Concord w swojej ignorancji i przeświadczeniu o wyższości intelektu.

No nie do końca, bo wada dla jednego to zaleta da drugiego. Przykład: długość gry. jeden chce 80h, drugi 15h. 

Wiec gdzie tu obiektywna wada? :) 

Piszesz to w momencie, gdy odklejeńcy palą Tesle, bo ideologia powiedziała "ten człowiek i wszystko z nim związane jest złe".

Rozterki co do podejścia do "eko" oraz używanych środków protestu.

Rozterki czy, aby ich religia odnośnie "gender" jest słuszna oraz czy skupianie się na szukaniu wszędzie ofiar i przywilejów nie zakrwawia o paranoję.

Czy aby walka o nie urażenie kogokolwiek jest błaha i uwłaczająca, dla wszystkiego czego dotknie...

No nie, to co piszesz tutaj to są bzdury. 

Jeśli chcesz grę 12+ - usuwasz moralne trudne wybory. Po prostu. To tak działa od zawsze.

Wyżej nawet ChatGPT Cię wyjasnił - mylisz korporacyjne decyjze dot. poszerzenia odbiorców i zmiany ratingów z różnorodnością rasową etniczną czy dot. orientacji seksualnej.

DEI/woke stało się workiem do bicia jak lewaki/prawaki. 

Już na samym początku próbowałem Wam wyjaśnić, że korporacje działają nieco inaczej i te decyzje nie są ideologiczne. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No, kto? NWO? Reptilianie? Czy może.... rynek? :) 

Tą karykaturą udowadniasz że "we walce z prawicą" osiągasz poziom trolla i nie warto z tobą wchodzi w dyskusję, bo przypomina spam, niż tekst poparty przemyśleniami.

Ile razy było tu już przytaczane jak choćby Sweet Baby naciska na firmy?

Nagrania z działu "różnorodność" jakiejś firmy?

Materiały ze szkoleń devów?

Ba, uczelnie są od lat w ten sposób spartolone w USA, gdzie m.in. rozrost ideologicznej administracji w uczelniach do tego doprowadził, a potem srają pseudonauką rodem z "gender studies".

Jeszcze raz, to jest CEO Sweet Baby.

Jeśli odmawiasz zapoznania się z tematem i zbywasz argumenty "bzdurą" to nie ma co z tobą dyskutować, bo przedstawiasz swoje wierzenia, a nie wyrobioną opinię, opartą na konkretach i znajomości projektu gier.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

Tą karykaturą udowadniasz że "we walce z prawicą" osiągasz poziom trolla i nie warto z tobą wchodzi w dyskusję, bo przypomina spam, niż tekst poparty przemyśleniami.

Zdecydowanie bardziej karykaturalne jest Twoje twierdzenie, że pokemony ze Sweetbaby Inc. trzęsą wszystkimi korporacjami z brany gier :E 

Ale to kolekjny raz udowadnia, żę Towje pojęcie o biznesie większym od stoiska na bazarze jest bardzo małe. 

Ile razy było tu już przytaczane jak choćby Sweet Baby naciska na firmy?

Nagrania z działu "różnorodność" jakiejś firmy?

Materiały ze szkoleń devów?

Ba, uczelnie są od lat w ten sposób spartolono w USA, gdzie m.in. rozrost ideologicznej administracji w uczelniach do tego doprowadził, a potem srają pseudonauką rodem z "gender studies".

No i co z tego, że sobie naciskają?

Biznes nie działa tak, że jakiś pokemon krzyczy i dostaje wszystko. Musi pokazać "added value". Bez tego biznes nie zainwestuje :0 

I znowu dowodisz, że nawet nie wiesz czym są gender studies, ale nie chcę schodzić na offtop.

Jeszcze raz, to jest CEO Sweet Baby.

No i co z tego? :) 

Sprawdzałeś może jaki obrót ma Sweet Baby Inc.? Wiesz, że ich wpływ na to wszystko jest równie marginalny co ich zarobki na konsultingu? ;) 

1 minutę temu, slafec napisał(a):

Jusant też był od premiery w GP i też jest woke, patrz DON'T NOD xD 

A tak na serio, ja tu zauważam jeszcze inny problem. Ludzie niby chcą mniejsze produkcje, bo są zmęczeni grami AAA, a kiedy przychodzi do głosowania portfelem, to nadal wybierają gry AAA.

Największą zaletą GP jest oferowanie właśnie takich "perełek". W tym miesiącu ma się pojawić też Blue Prince i Clair Obscur: Expedition 33. 

Pamiętaj:

WOKE TO WSZYSTKO CO NAM SIĘ NIE PODOBA!

A LEWACTWO JEST JEDNOCZEŚNIE POTĘŻNE (zastrasza wszystkie korporacje świata :E) i BARDZO, BARDZO GŁUPIE! :E :E :E :E

7 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Jeśli odmawiasz zapoznania się z tematem i zbywasz argumenty "bzdurą" to nie ma co z tobą dyskutować, bo przedstawiasz swoje wierzenia, a nie wyrobioną opinię, opartą na konkretach i znajomości projektu gier.

Kolejny raz: obejrzenie krzykliwych filmików w internecie to nie jest zapoznanie się z tematem. To jest bycie owcą dla influencerskich wilków ;) 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

lSprawdzałeś może jaki obrót ma Sweet Baby Inc.? Wiesz, że ich wpływ na to wszystko jest równie marginalny co ich zarobki na konsultingu? ;) 

Powtarzasz opinie rodem z artykułów robiących "damage control". ;)

W ogólne nie widać w tobie przemyśleń w tej sprawie i wracasz tu powtarzając tą samą mantrę i wyśmiewając ruch w ten sam sposób.

Kończy się to zaśmiecaniem tematu, więc najwidoczniej najlepiej cię ignorować, czy to silną wolą lub funkcją forum, kto co woli.

Idź wazeliniuj się dalej dyskutując z chatgpt. :E Eh, dawanie sobie like osiągnęło nową formę.

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Powtarzasz opinie rodem z artykułów robiących "damage control". ;)

Nie. To racjonalny argument dotyczący właśnie tego jaki wpływ ma to wasze Sweet Baby. ;) 

W ogólne nie widać w tobie przemyśleń w tej sprawie i wracasz tu powtarzając tą samą mantrę i wyśmiewając ruch w ten sam sposób.

Piękna projekcja - szczególnei jak na gościa, który musi obejrzeć filmik w internecie, żeby wiedział co ma myśleć :rotfl: 

Kończy się to zaśmiecaniem tematu, więc najwidoczniej najlepiej cię ignorować, czy to silną wolą lub funkcją forum, kto co woli.

Idź wazeliniuj się dalej dyskutując z chatgpt. :E Eh, dawanie sobie like osiągnęło nową formę.

Czemu nie przemyślisz tego co napisałem? 

W sensie masz info ode mnie, innych i ChataGPT dotyczące tego dlaczego gry są ugrzeczniane, a ty i tak dalej lecisz w te same bzdury i wszystko co złe to na woke zrzucasz :E 

Poza tym - jestesmy na forum, możemy dyskutować o tym, że mamy inny pogląd na dany temat. Nie wiem czemu ty tego nei umiesz i ciągle dorzucasz złośliwości, na które no ja niestety reaguję i dowalam mocniejsze :E 

CZEMU NIE ROZUMIESZ MOJEGO PRZEKAZU?!?!?!?!!? :rotfl2:

P.S.

Może sam zadać pytanie Chatowi. Ale wiem, że tego nie zrobisz - obaj wiemy, że pokazałby Ci, że nie masz racji. :) 

Opublikowano
6 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

DEI/woke stało się workiem do bicia jak lewaki/prawaki. 

Już na samym początku próbowałem Wam wyjaśnić, że korporacje działają nieco inaczej i te decyzje nie są ideologiczne. 

Te decyzje jak najbardziej są ideologiczne. I nie idą za tym tylko konsulting pokroju Sweet Baby Inc. które straszyło firmy "cancelowaniem". Żeby było śmiesznie w tej kwestii przełom nastąpił dzięki hogwarts legacy, gdzie lewactwo próbowało bojkotować grę a się okazało że wywołało efekt odwrotny. 

Sytuacja się odwróciła dzięki oddolnym ruchowi społeczności graczy, jak Sweet Baby Inc Detected i infuencerom którzy podłapali temat.

Ale kluczem były w zeszłym roku 3 gry które przełamały ten trend:
- Warhammer 40000: Space Marine 2

- Stellar Blade

- Black Myth: Wukong

W połączeniu ze spektakularnymi porażkami jak:
- Concord

- Star Wars Outlaws

etc.

Ten syf był i dalej jest pchany różnymi innymi drogami. Zarówno poprzez finansowanie tego z UE jak i USA (USAID). Środkami z fundacji czy to Sorosa czy Black Rock. Do tego dochodzą jeszcze instrumenty finansowe jak ESG które w UE jest obowiązkowe.

To nie DEI/woke stało się workiem do bicia tylko zbierają dziś co sami zasiali. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Dalej nabijasz się, pewnie nawet nie czytając co linkujesz... Baa, jestem tego pewien skoro robisz karykaturę poprzez "kobiety tam są".
A tamta tabelka jest zrobiona przez odklejeńców, którzy podchodzą pod trolling, aby niektórzy mogli manipulować skupiając się tylko na nich. ;) 
Ale można tak cały czas pisać, a jest jak grochem o ścianę..., bo przecież już to było i podawałem przykład skupiania się na skrajnych opiniach na temat Space Marine 2 jako próbę ośmieszenia ruchu. Zapewne w podobny sposób, jak to robiły opłacone media z USAID, w przypadku GamerGate.

Jeszcze raz: tabelka której twórcą jest Woke Content Detector - Furin ma tylko <10 tys obserwujących, powstał później i mało kto się  tym interesuje, chyba że się zgubili w internecie lub wpadli w syndrom oblężonej twierdzy. https://store.steampowered.com/curator/44927664/
DeiDetected powstało wcześniej i było prowadzone jako grupa na steam, przerodziło się w kuratora, a potem stronę. Jest tam prawie pół miliona osób i jest główną grupą do sprawdzania tych rzeczy: https://store.steampowered.com/curator/44858017/

Zero woli zrozumienia, za to cała masa elitaryzmu i trolowania. Jedynie robisz karykaturę przekazu rozmówcy, wycinając drzewo z lasu wypowiedzi, a nie mam zamiaru dyskutować z kimś kto robi to nagminnie. Przecież nie chodzi mi o zastraszanie korporacji przez Sweet Baby, lecz podaję to jako jeden z elementów tego szajsu w kulturze.

SM2 rozwinięte do Sapce Marine, aby nie mylić ze spiderman
Opublikowano
41 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale jak to?! Przecież masz napisane, że tam jakieś kobiety są!

TO WOKE/DEI!!!!!!!

I nie stanowią tutaj problemu, a do wszystkiego wypada pochodzić z dystansem. Zresztą wystarczy przeczytać co sobie wpisali w "uzasadnieniu". Realnym problemem, o którym się wspomina, jest to co sam linkowałeś (i było linkowane wcześniej) - Female Custodes i ten bekowy chapter Gate Crushers. To jest zwyczajnie niepoważne i nie ma tutaj za bardzo miejsca na jakąkolwiek interpretację. Zwłaszcza że lore Warhammera jest dość obszerne i twórcy zwyczajnie sami się w tym momencie odstrzelili. Wszystko zależy więc od kontekstu.

• Like 2