Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Japończycy chyba przespali zmierzch mody na 'typ ciała A' i 'typ ciała B' i nadal wrzucają te głupie określenia do kreatorów postaci w swoich grach. W sumie to ich gamedev zawsze był zacofany pod wieloma względami. :E Pomijam już sam fakt, że taki podział nie ma najmniejszego sensu i nigdzie się go nie stosuje poza grami. Wyobrażacie sobie gdyby w filmach gadali 'muszę pójść do typu A i coś załatwić'?  ;) 

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, jankooo napisał(a):

a postacie pochodzą m.in z tej gry:

Postacie to przerabiają do woli fani, jak i muzykę, bo ZUN - jednoosobowy twórca całej serii, mówi że mogą robić co chcą. :E

57 minut temu, jankooo napisał(a):

Myślałem, ze to statek kosmiczny lata a jednak to bohaterka:hihot:

To są jakieś kapłanki walczące przeciwko duchom / przyzwańcom jakiś wiedźmo-demono-wampirów, które jedzą ludzi w czasie jakiegoś tam księżyca, a akcja dzieje się w jakiejś bańce alternatywnej rzeczywistości, bardzo luźno opartej na japońskiej kulturze. 
Nie wynikałem, wystarczy mi że Zun robi te gry po piwie. :E Grałem w 6 i 7, bo to świetne bullet helle i są tymi łatwiejszymi w serii. Do pobrania z internetu, bo sprzedaje chyba tylko lokalnie na płytach.

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@VRman A takie tam bzdety, bo sam nie wiem czy serio myślał, że ktoś zrobił baby z wąsem w tej grze, czy się nabijał. :E 

image.png.d19c293a5c288099f446f4d81f2b79a1.png

A żeby było trochę w temacie... Wygląda na to, że Square Enix wywalił wielu, jeśli nie wszystkich pracowników "zachodnich" w tym polityczne pokemony.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@VRman Masz, niech Ci się przyśni w koszmarze, za obrażanie mojego ulubionego bullet hella, choć w sumie we wiele nie grałem. :E 
Tak to oryginalny portret postaci z chyba 6 lub 7 i uznawany jest za chyba najgorszy w serii. :kupa:
Edit. Wrzucone do spoilera, aby nie straszyć innych. :D

Spoiler

i0ziq1amswi41.png

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

To co zrobiłeś jest zabronione Konwencją Genewską!

:placz:

A właśnie miałem iść spać.

Spoiler

Bullethelli to ja ogólnie nie rozumiałem nigdy. Japońskiego stylu shooterów też nie, nawet pomijając kwestie obciachu i żenady w stylistyce. Dźwięki, animacje, wszystko nie moje klimaty. Ale żeby tu jakąś lalką latać jak samolotem :lol2:

Najbardziej japoński "stateczek leci i strzela" jaki ograłem to chyba Sine Mora, ale ta gra nie jest w pełni japońska. Robiło ją węgierskie i japońskie studio. Bullethellem chyba też nie jest.

Za to wprost rewelacyjnie wygląda w 3D na 3D Vision 2. Żyleta w ruchu pomaga jak cholera, a do tego 3D i jeszcze przy dużej separacji i graniu z bliska niesamowita skala wszystkiego. Bossowie wyglądają na ogrooooomnych, jakby się na 150" grało.  Sam gameplay też spoko, ale pewnie grałem na easy, bo japoński "normal" w grach to jest dla mnie poziom "ultra hardcore" ;)

Edytowane przez VRman
Opublikowano
9 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

@VRman A takie tam bzdety, bo sam nie wiem czy serio myślał, że ktoś zrobił baby z wąsem w tej grze, czy się nabijał. :E 

image.png.d19c293a5c288099f446f4d81f2b79a1.png

A żeby było trochę w temacie... Wygląda na to, że Square Enix wywalił wielu, jeśli nie wszystkich pracowników "zachodnich" w tym polityczne pokemony.

Natura sie leczy. Teraz ci co wspierali to i podpisywali sie obiema rekami wyglaszajac aprobate tu na forum jak i na pclab* zmieniaja narracje. Juz wartosci lewicowe (choroba psychiczna) sa zle a centryzm/prawica jest dobry.

Choragiewki bez zasad. 

• Upvote 1