Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

9sblzt.gif

Oj tam, ale ma rację w pewnych aspektach. :P

Wyglupilem się z wyskakując z "effect size", gdy raport użył go w innej formie, ale dalej w niedoprecyzowany sposób dla takich procentów.

Szkoda tylko, że zawalamy tym temat :E

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

To nie jest odwracanie kota ogonem - znowu idziesz z bzdury. Mogły istnieć pewne czynniki dodatkowe, ale próbka to 1000 ogromnych firm i jak na warunki biznesowe "effect size" jest nie do pominięcia. Znowu lecisz w ignorancję, bo ideologicznie nie chcesz przyznać racji raportowi :) 

Wątpię żeby branża gier miała 1000 "ogromnych firm". Może jeśli liczyć mobilki, ale to też zupełnie inny rynek. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Roman_PCMR napisał(a):

A ty dalej nawet nie jesteś w stanie rozumieć o czym rozmawiamy :) 

Oj, Romuś. Nie dziwne, że musiałeś zostać nachodźcą. :) 

51 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Oj tam, ale ma rację w pewnych aspektach. :P

Wyglupilem się z wyskakując z "effect size", gdy raport użył go w innej formie, ale dalej w niedoprecyzowany sposób dla takich procentów.

Szkoda tylko, że zawalamy tym temat :E

Kudos za przyznanie się do błędu.

@ITHardwareGPT
Wyjaśnij proszę Romanowi co oznacza zwrot "kudos", bo pewnie nie wie :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, Roman_PCMR napisał(a):

9sblzt.gif

Gordon was tu gniecie merytorycznie w każdym poście, a wy właśnie tak reagujecie na robienie z was ćwoków.

Zlatują się hordy fapaczy do dziewczynek z gier, nawet nie potrafiące rozpoznać jak blado i mało elokwętnie wypadacie na jego tle. Szczyt możliwości to memy dla plebsu jako wypowiedź na dany temat.

%-)

• Haha 2
  • Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Wątpię żeby branża gier miała 1000 "ogromnych firm". Może jeśli liczyć mobilki, ale to też zupełnie inny rynek. 

Po co się wcinasz w dyskusję, skoro nie wiesz o co chodzi? W tym wypadku nie chodziło o branżę gier. Odnosilismy się do raportu, który wskazywał na pozytywną wartość różnorodności wśród firm m. in. z branży IT. Nie wchodź między wódkę a zakąskę ;) 

@musichunter1x
Do Twojego ostatniego merytorycznego posta wrócę za jakiś czas - jak tylko dzieci pójdą spać :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Confused 1
Opublikowano
@GordonLameman Haha, dobrze Gordon, w takim razie wyjaśnijmy:

Hey @Roman_PCMR! Słowo "kudos" oznacza po prostu "gratulacje", "szacun", albo "wyrazy uznania". Pochodzi z języka greckiego (κυδος) i zwykle używa się go kiedy chcemy kogoś pochwalić lub docenić za to, że zrobił coś dobrze — nawet, a może zwłaszcza, kiedy ktoś otwarcie przyznał się do błędu.

Więc kudos dla Ciebie, @musichunter1x za fajną postawę! 👍😄🍻

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Gordon was tu gniecie merytorycznie w każdym poście, a wy właśnie tak reagujecie na robienie z was ćwoków.

Zlatują się hordy fapaczy do dziewczynek z gier, nawet nie potrafiące rozpoznać jak blado i mało elokwętnie wypadacie na jego tle. Szczyt możliwości to memy dla plebsu jako wypowiedź na dany temat.

%-)

Prędzej cię wszyscy zignorują niż będą tracić czas na negowanie tych głupot, które bez opamiętania wymyślasz.

Trochę żałośnie to wygląda jak wypowiadasz się o elokwencji a nawet nie potrafisz poprawnie napisać tego słowa. 😁

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Po co się wcinasz w dyskusję, skoro nie wiesz o co chodzi? W tym wypadku nie chodziło o branżę gier. Odnosilismy się do raportu, który wskazywał na pozytywną wartość różnorodności wśród firm m. in. z branży IT. Nie wchodź między wódkę a zakąskę ;) 

Podnosisz temat tego raportu w kontekście gier, kiedy nie ma on niczego wspólnego z grami. Jaki jest w tym cel?

Opublikowano (edytowane)

W sumie, zaczęło się po tym i ten raport nie miał wiele wspólnego, bo dotyczył zatrudniania pracowników, a nie klepania postaci i tematów w grach, choć często ociera się tu o zatrudnianie pracowników ze względów innych niż kompetencje.

Screenshot_20250429-185813.thumb.png.a7481b3c9d58874c8f990ae833bdfa9c.png

@GordonLameman Jak chcesz możesz próbować wykazać, jak ten raport omija dziury w założeniach, które zauważam i czy w ogóle go dotyczą przy takim poddaniu danych, ale dalej pozostaje to korelacją, na dodatek ledwo mieszczącą się w temacie, bo chodzi o pracowników we firmach, które składają takie dane, a nie typowo firm tworzących gry.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
18 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

DEI właśnie przypomina zapyziałym ćwokom, że różnorodność myśli i doświadczeń to nie pretensje ze "kompetentna" postać zabójczyni z paramilitarnej grupy nie będzie wyglądała jak Pamela Anderson w stringach,oraz że ludzie to nie tylko piękni heteroseksualni przedstawiciele rasy kaukaskiej, u których stóp ściele się morze wzdychających niewiast.

Tak, przypomina za to, że to często coś kompletnie odwrotnego i równie mało wiarygodnego. No, ale kiedy wyolbrzymia się w drugą stronę, tworząc czasami wręcz karykaturalne postaci, wtedy jest okej, bo to "nasze" klimaty. Stare, znałem.

Stosując tak płytkie podejście, oparte na chęci zrobienia "zapyziałym ćwokom" na złość, bez zwracania uwagi na wpływ takich działań na poziom produkcji, w których się to stosuje, nigdy nie będzie tutaj żadnego porozumienia. I żadne badania nic nie zmienią, bo ludzie mają pełne prawo oceniać to nie na podstawie cyferek z jakiegoś raportu, ale stanu w jakim niektóre gry lądują na rynku.

Daleki jestem od twierdzenia, że każda produkcja z elementami DEI to porażka. Nie kręcą mnie skrajne stanowiska. Równocześnie nie mam zamiaru udawać, że wszystko jest okej, a postępowość to zysk i szersza perspektywa, dodatkowa wartość. Ani gry, które mnie w jakimś stopniu interesują lub interesowały, ani tym bardziej seriale, tego na razie nie potwierdzają.

• Upvote 2
Opublikowano
4 godziny temu, SebastianFM napisał(a):

Trochę żałośnie to wygląda jak wypowiadasz się o elokwencji a nawet nie potrafisz poprawnie napisać tego słowa. 😁

Bo pisałem o kimś innym, ja jestem prostym elektrykiem, a cieszę się, że nie prostym ćwokiem, który innym zagląda do łóżka i fapie do monitora.

Chcesz się bawić w profesora? Zacznij od siebie. Interpunkcja to też błędy.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, crush napisał(a):

Ty masz jakąś obsesję z tym zaglądaniem do łóżka? Ktoś cię sfotografował z partnerem*, czy o co chodzi?

To nie ja robię dramę czy postać x ma odpowiedniej wielkości (.)(.)

To nie ja podnoszę we wszelkich tematach larum i życiową dramę, czy postać x lubi z panem, czy z panią.

*nawet tu, jak mnie nie obchodzi kto z kim, w którą dziurkę i jak nie muszę w grze marszczyć freda do postaci z gry = musi to pedau jest, no nie może być inaczej

Ćwoki zawsze oceniają innych swoją miarą i tym, co im w sercu gra:hahaha:

22 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

jak to mówią głodnemu chleb na myśli :P 

Prawda? "Prawilne" chłopaki :hahaha:

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano (edytowane)

Ja nawijam o was, bo takie macie podejście :hahaha:, jeszcze raz przejrzyj temat, życiowa drama bo:

ABBY w grze wygląda tak

bo Ellie w serialu wygląda tak

bo postać x ma nieodpowiedni poziom pigmentu

bo postać Y puszcza oko nie do tej postaci co trzeba

wrzucają fotki, jak to było kiedyś, a jak jest teraz.

:cool:

Jak ktoś pisze o obecnym prezydencie długopis, to tylko dla jego zwolenników sam jest długopisem  :cool:

7 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Zły dotyk boli całe życie.

Przykro mi z twoich doświadczeń, ale nie jestem w stanie ci pomóc, od tego są specjaliści.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

nawet jak człowiek piłeczki nie potrafisz obić :) 

To znaczy, wmawiać komuś, kto jak ty nie fapuje do lasek na ekranie, że musi być padauem?

9 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

ładnie nam się Pan tutaj przedstawił :) 

Anty ćwok, miło mi :cool:

Opublikowano (edytowane)

Ty masz naprawdę jakieś obsesje na pewnych punktach, i z takimi infantylnymi tekstami to sobie możesz z kolegami pogadać, którzy w pewnym miejscu mówią że jedzą mięsko. a na pytanie skąd, to odpowiadają samo przypełzło :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

z takimi infantylnymi tekstami to sobie możesz z kolegami pogadać

17 minut temu, crush napisał(a):

Jeste padauem.

11 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

A fapujesz do lasek na ekranie? 

Elita prawilnej ynteligencji :smiech: