sierotaZpclaba 46 Opublikowano 23 Września Opublikowano 23 Września Ładowanie fajne, w moim przypadku 68W, ale po pół-tora roku i ~600 cyklach, spadek kondycji mocno odczuwalny. btw. Wypalenie oleda obejmuje gwarancja? Dziś zauważyłem na białym tle, że status bar przepięknie wypalony mam.
Zdzichon 69 Opublikowano 23 Września Opublikowano 23 Września W telefonach ładowanych wolno też zawsze miałem odczuwalny spadek kondycji po półtora roku. Po dwóch latach wymieniasz baterie i znowu jak nowy. Niestety im dalej od premiery tym trudniej kupić oryginalną, a zamienniki to loteria.
TheMr. 2 600 Opublikowano 23 Września Opublikowano 23 Września (edytowane) 60W ładowanie? Dziękuję, postoje. 25W to max co mogę zaakceptować. W awaryjnej sytuacji podłączyłem IP 15 do powerbanka to mi z 20% do 80% naładował się w 33 minuty, to nie mam pojęcia ile tam W wkręcił USB-C Telefon prawie wręcz parzył. IP 17 Pro po 4 dniach korzystania. Trochę błędów, często zmienia z sieci na satelitę jak gubi zasięg i nie wraca tak szybko do sieci jak powinien. Gubi GPS, dokładność itd. Trochę gorący po zrobieniu paru zdjęć/filmow. Minusy do rozwiązania softem bo rozumiem że ios26 to kompletna nowość. Nie będę się wypowiadał na temat aluminium i jakości czy wytrzymałości, telefon ma matową nakładkę ochrona i siedzi w kondomie pancernym więc nawet tego nie widzę czy odczuwam, mógłby być zdobiony z plastiku. Dzisiaj o 7 naładowany do 100%, godzina 22:12 - 23%. Telefon wręcz nie miał odpoczynku. Gdyby była tutaj bateria w wersji eSIM to by zjadł wręcz większość Androidów. Bardzo przyjemnie korzysta się z telefonu. Kolejki po 3 tygodnie na niego wręcz mnie nie dziwią. Do iOS26 już się tak przyzwyczaiłem że jak widzę kogoś z starszym to brzydko to wygląda. Edytowane 23 Września przez TheMr. 1
ODIN85 3 500 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września (edytowane) 6 godzin temu, Zdzichon napisał(a): W telefonach ładowanych wolno też zawsze miałem odczuwalny spadek kondycji po półtora roku. Po dwóch latach wymieniasz baterie i znowu jak nowy. Niestety im dalej od premiery tym trudniej kupić oryginalną, a zamienniki to loteria. Bo trzeba wolno i trzymać w zakresie 20-80.Dopiero taki myk coś daje. Edytowane 24 Września przez ODIN85 1 1
reddy 152 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września @TheMr.jaki kolor masz? Trochę żałuję że się za późno zdecydowałem będąc w USA w zeszłym tyg i nie było nic od ręki oprócz aira teraz czekać i o wiele drożej.
Zdzichon 69 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września 10 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Bo trzeba wolno i trzymać w zakresie 20-80.Dopiero taki myk coś daje. To ja zdecydowanie wolę się pogodzić z degradacją, wydać te dwie stówy raz na dwa lata i normalnie używać telefonu Jakby to był samochód i koszt wymiany szedł w dziesiątki tysięcy to może.
TheMr. 2 600 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września @reddy Niebieski. Ale to wszystko jedno. I tak jest schowany w całości Godzinę temu, Zdzichon napisał(a): To ja zdecydowanie wolę się pogodzić z degradacją, wydać te dwie stówy raz na dwa lata i normalnie używać telefonu Jakby to był samochód i koszt wymiany szedł w dziesiątki tysięcy to może. 200 zł to chyba jak samemu kupisz baterie i zrobisz. Bateria do 14 Pro kosztuje 350 zł, do 16 Pro który będzie miał dwa lata pewnie 450-500 zł.
Kris194 4 714 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września 1 godzinę temu, TheMr. napisał(a): 200 zł to chyba jak samemu kupisz baterie i zrobisz. Bateria do 14 Pro kosztuje 350 zł, do 16 Pro który będzie miał dwa lata pewnie 450-500 zł. To się ładnie Apple ceni. Sam dzisiaj sprawdzałem i w autoryzowanym serwisie koszt wymiany baterii w takim S20 to ~200 zł.
TheMr. 2 600 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Wiesz, to wszytko zależy od serwisu i “oryginalności” baterii. https://panszybka.com/serwis/wymiana-baterii-samsung-s20-plus/ Tutaj już 260 zł. A widziałem strony po 350 zł.
reddy 152 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Ja na pomarańczowego czekam, jak się bawić, to się bawić
galakty 3 305 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września W dniu 23.09.2025 o 19:29, sierotaZpclaba napisał(a): Ładowanie fajne, w moim przypadku 68W, ale po pół-tora roku i ~600 cyklach, spadek kondycji mocno odczuwalny. To bzdura Zresztą tam często masz dwie baterie i ładują się słabiej niż ten max na opakowaniu. Bateria siada od ilości cykli oraz temperatury, ładują i korzystają albo w samochodzie gdzie wali słońce i potem zdziwienie że degraduje. Dodatkowo chińczyki stety niestety mają badziewny soft i takie Xiaomi po roku aktualizacji woła o pomoc
TheMr. 2 600 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września Xiaomi co zaorał IP Nazwa i numer przypadkowa 7500 mAh dzięki nowej baterii. Czekam na 10000 mAh
Zdzichon 69 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września W dniu 24.09.2025 o 15:12, TheMr. napisał(a): 200 zł to chyba jak samemu kupisz baterie i zrobisz. Bateria do 14 Pro kosztuje 350 zł, do 16 Pro który będzie miał dwa lata pewnie 450-500 zł. Cóż, kupno ajfona to dopiero początek wydatków Wymieniałem ostatni raz ze dwa lata temu i tyle mnie to właśnie wyniosło, ale nawet jeśli teraz jest drożej to nadal jest to ułamek ceny telefonu (jeśli nie siedzisz na jakimś absolutnym budżetowcu) i koszt niewarty pitolenia się z jakimiś rytuałami przy ładowarce. Już nawet wspominając o tym, że jak mi się bateria zdegraduje w 2 lata o 20 % to telefon mi będzie pod koniec tego okresu działał tak samo długo jak osobie która ładuje do 80% od samego początku
reddy 152 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Dokładnie, urządzenie jest dla mnie, nie ja dla niego. Zanim bateria się zdegraduje to je zmienię, a nawet jeśli bym z 5 lat używał czegoś jak choćby iPada, to sobie wymieniam i śmiga dalej.
galakty 3 305 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września W dniu 26.09.2025 o 18:55, TheMr. napisał(a): Xiaomi co zaorał IP Nazwa i numer przypadkowa Szkoda że systemu nie zaorali... Od czasu Mi9 ciągle coś tam wychodzi, ja nie mam siły na ich oprogramowanie.
Rafik7 30 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września Dawno nie wymieniałem telefonu i wypadłem z obiegu. Ku mojemu zdziwieniu do wyboru jest w sumie tylko Apple, Samsung, Google i Chiny Jak się mają telefony z dalekiego wschodu w porównaniu do Samsunga i Google (Apple nawet nie rozważam) ? Czy większe baterie w chińczykach faktycznie przekładają się na dłuższy czas pracy ? Który producent ma najstabilniejszy soft (mało bugów i glitchy, mało problemów przy kolejnych aktualizacjach) ? Czy te czytniki linii papilarnych pod ekranem wreszcie działają czy dalej trzeba po 10 razy przykładać palec, aż załapie ? W kwestii foto jest porównywalnie czy ktoś wychyla się bardziej przed resztę stawki ? Co obecnie polecacie w segmencie średnio-wyższym/entry flagship (szerokim łukiem omijam Super Max Ultra Hyper) ?
ShaDow_Pro 555 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września Dzisiaj przeskoczyłem z Pixela 8 PRO na Iphone 14 PRO, rozmiar zdecydowanie na +, ios 26 coraz bardziej się do androida upodabnia
bleidd 477 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października W dniu 29.09.2025 o 16:56, Rafik7 napisał(a): Dawno nie wymieniałem telefonu i wypadłem z obiegu. Ku mojemu zdziwieniu do wyboru jest w sumie tylko Apple, Samsung, Google i Chiny Jak się mają telefony z dalekiego wschodu w porównaniu do Samsunga i Google (Apple nawet nie rozważam) ? Czy większe baterie w chińczykach faktycznie przekładają się na dłuższy czas pracy ? Który producent ma najstabilniejszy soft (mało bugów i glitchy, mało problemów przy kolejnych aktualizacjach) ? Czy te czytniki linii papilarnych pod ekranem wreszcie działają czy dalej trzeba po 10 razy przykładać palec, aż załapie ? W kwestii foto jest porównywalnie czy ktoś wychyla się bardziej przed resztę stawki ? Co obecnie polecacie w segmencie średnio-wyższym/entry flagship (szerokim łukiem omijam Super Max Ultra Hyper) ? Czytniki ultradźwiękowe są znacznie lepsze od optycznych, o ile nie zaaplikuje się im szkła na ekran, wtedy działają podobnie do optycznych. Moje przygodny z chińskim softem zawsze kończyły się irytacją, wiecznie coś nie działa, czasem drobne rzeczy, czasem nawet podstawowe. Odkąd mam S24 Ultra nie mam żadnych problemów z działaniem czegokolwiek. 1 1
galakty 3 305 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października Na ultradźwiękowy można folię nakleić i działa praktycznie jak bez żadnej ochrony. Opinia do chińskiego softu podobna. One generalnie działają OK, ale potem chcesz przesłać zdjęcia na TV, coś odebrać, albo zwyczajnie odpalić apkę w dobrym formacie bez pasów na dole (na OP notorycznie Messenger się sypał) i trochę psuje urok. Jak Mi9 kosztował na premierę 1999 zł to ok, dziś flagowce na premierę zbliżają się cenowo do podstawowego jabłka... 1
Rafik7 30 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października (edytowane) Dzięki za odpowiedzi ! Czytałem trochę na zagranicznych forach i ludzie mają podobne przemyślenia, co do softu w chińczykach. O ile brak jacka 3,5 mm jeszcze zniosę, tak strasznie mnie wkurza brak slotów microSD. Każdy domownik ma u mnie zaaplikowaną kartę 512 GB, więc nie potrzebuję płacić jeszcze raz za to samo. Taki S25+ z 512 GB pamięci to prawie 4K PLN gdzie 256 GB nie dawno można było kupić za około 3,3k PLN. Płacić około 600 PLN za dodatkowe 256 GB pamięci to ostre przegięcie. 3 godziny temu, galakty napisał(a): Na ultradźwiękowy można folię nakleić i działa praktycznie jak bez żadnej ochrony. Tylko że folia to praktycznie brak jakiejkolwiek ochrony Równie dobrze może jej nie być.. Edytowane 13 Października przez Rafik7
bleidd 477 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października No niestety, coś za coś. Ja mam case na telefon, który wystaje jakiś 1mm ponad ekran, z dwa razy już mi spadł telefon na płytki z ok. 1m i nic mu się nie stało, a folia chroni przed zarysowaniami - sama rysuje się szybko ale co wymienić folię za 15 zł to nie cały ekran Ale jak "pukniesz" czymś w telefon mając go w kieszeni no to folia nic nie pomoże.
galakty 3 305 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października 19 minut temu, Rafik7 napisał(a): Tylko że folia to praktycznie brak jakiejkolwiek ochrony Równie dobrze może jej nie być.. Nigdy nie stłukł mi się ekran w telefonie, jak dbasz tak masz.
ODIN85 3 500 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października 46 minut temu, bleidd napisał(a): No niestety, coś za coś. Ja mam case na telefon, który wystaje jakiś 1mm ponad ekran, z dwa razy już mi spadł telefon na płytki z ok. 1m i nic mu się nie stało, a folia chroni przed zarysowaniami - sama rysuje się szybko ale co wymienić folię za 15 zł to nie cały ekran Ale jak "pukniesz" czymś w telefon mając go w kieszeni no to folia nic nie pomoże. No chyba w kieszeni masz ekran skierowany do ciała.
Rafik7 30 Opublikowano 14 Października Opublikowano 14 Października W dniu 13.10.2025 o 14:53, ODIN85 napisał(a): sama rysuje się szybko ale co wymienić folię za 15 zł to nie cały ekran Problemem nie jest cena. Od dawna kupuję szkła ochronne za mniej więcej 5 zł sztuka. Problemem foli jest kiepska ochrona i to, że się rysuje momentalnie. A można było zrobić czytnik z tyłu jak chociażby w Huawei P9 i nie byłoby problemu z czytnikiem. Lepsze jest wrogiem dobrego
Rekomendowane odpowiedzi