Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No nikt chyba nie liczył na trzęsienie ziemi. Można Microsoftu nie lubić, ale nie sposób docenić konsekwencji - wydają co jakiś czas dobre gry i nieustannie wrzucają w Game Passa. Dla kogoś, kto nie chce płacić za kota w worku grubych hajsów, jest to naprawdę dobry deal. Ostatnio był Indiana Jones, teraz już w maju Doom. Po drodze Avowed, który nie zapowiada się za dobrze, ale tym bardziej cieszy opcja stosunkowo tanich testów.

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 4
Opublikowano
4 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

ale gowniana konfa :E 

Straszne guano, ja nawet tych ich wykupionych studiow nie traktuje jako ich bo nie sztuka jest kogos wykupic i podpiac znaczek a gdyby ichMS nie wykupil to nic by nie zmienilo sie w kwesti wydania gier. A gejpass to takie samo guano jak netflix dzis.

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

a gdyby ichMS nie wykupil to nic by nie zmienilo sie w kwesti wydania gier.

A może by w ogóle nie powstały? Tego nie wiesz.  Tak samo jak w przypadku narzekania na EpicGames, ale prawda jest taka, że gdyby nie Epic taki Alan Wake II nie ujrzałby światła dziennego.

7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Straszne guano, ja nawet tych ich wykupionych studiow nie traktuje jako ich bo nie sztuka jest kogos wykupic i podpiac znaczek

I to samo napiszesz pewnie za kilka lat. :E  Wielkie korpo wykupują studia nie od dziś. Sony też robi cały czas, tylko w mniejszym zakresie, bo na więcej sobie nie mogą pozwolić.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Jaycob napisał(a):

A może by w ogóle nie powstały? Tego nie wiesz. 

Co ty za bzdury piszesz chlopie, te gry powstawaly zanim MS ich wykupil. Przeciez to smodzielna firma byla wiec czy by ich wykupili czy nie to co mieli w planach by powstalo.

I to samo napiszesz pewnie za kilka lat. :E  Wielkie korpo wykupują studia nie od dziś. Sony też robi cały czas, tylko w mniejszym zakresie, bo na więcej sobie nie mogą pozwolić.

Nie ma to znaczenia kto wykupil, swiadomosc wykupienia jakiejs marki i chwalenia sie nia nie zmieni mojego punktu widzenia. Innowacja jest stworzyc cos samemu, a nie kupic studia i chwalic sie czyimis grami.

Epic taki Alan Wake II nie ujrzałby światła dziennego.

To juz wgl totalna bzdura jest ;) Sprawdz ile oni zarabiaja i ile maja projektow, a pozniej pisz te kocopoly ze bez epic by nie wydali alana, oni tam teraz tej wspolpracy to zaluja tylko ;)

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

Te Expedition 33 wygląda interesująco, ale nigdzie nie mogę znaleźć info, jakiego rodzaju to w ogóle jest gra - niby rpg, niby fabularna, niby turówka - ale na co tutaj położono nacisk? Bo z trailerów mógłbym wywnioskować, że fabuła to jakiś niewielki dodatek a cała gra opiera się na walkach. 

Opublikowano
Teraz, Jaycob napisał(a):

Skąd wiesz kiedy powstawały? Cały ZeniMax (w tym id Software) został przejęty już w 2020.

Nie beda z toba sie licytowal, ktos kto posiada uznana marke, ktora zarabia na siebie rozwija ja caly czas po prostu bo jest to logiczne z biznesowego punktu widzenia., nie bez powodu MS ich przejal. Dooom to uznana i lubiana marka wiec naturalne jest to ze powstaje nowa czesc. Nie znize sie do twojego poziomu i nie beda tak glupi, zeby sie z toba licytowac bo ty masz kaprys piszac , ze studio zostalo przejete w 2000r i bez MS by nowy doom nie powstal ;) Szukaj sobie innego jelenia do rozmow na twoim poziomie i wymyslaj teorie z tylka.

5 minut temu, Jaycob napisał(a):

Skąd wiesz kiedy powstawały?

Nie wiem ale sredni czas produkcji dzis gry to 3-5lat.

Opublikowano

Cały ZeniMax (w tym id Software) został przejęty już w 2020.

i klepaly taka biede ze bez MS nie stworzyliby gry :lol2: Sprawdz sobie ich raporty finansowe przed przejeciem, a pozniej klep te bzdury.

Teraz, Vulc napisał(a):

Dżizas, zluzuj trochę, bo napinasz się jakbyś został co najmniej słownie spoliczkowany. :E

Wrecz przeciwnie, ja mam beke z tych bzdur ;) To wam sie wydaje ze ja sie napinam.  Ja mam zbyt duzo dystansu zeby sie napinac do jakiegos randoma w internecie.

Opublikowano

Moj styl pisania zawsze byl agresywny i troche chamski po prostu, a co do GP to uwazam, ze usluga dobra dla kogos kto pochlania gry jak pacman. Od kilku lat jedyne co sprawdzilem w GP to gry MS czyli Forza i Gears. Zbyt malo ciekawych gier wychodzi w tej usludze, zebym mial ja kupic.  To jest po prostu zwykly efekt kalkulacji, ilosc gier wychodzcych w GP, ktore mnie interesuja jest zbyt maly w stosunku do placenia abo rocznie. Taniej mnie wyjdzie kupienie tych konkretnych gier na konkretnym kliencie niz placic za cos caly czasz i miec tylko dostep w momencie oplacnia abonamentu. A za stary juz jestem zeby jarac sie indykami i ogrywac wszystko jak leci  ;)

Plusem jest wkupienie abo na 1 msc i ogranie konkretnej gry w ramach 30dni, to mysle, ze jest suprer opcja.

Tak samo nie wykupuje abo typu netflix, jesli ilosc ogladnej tresci jest niska w stosunku do tego co place.

Opublikowano

I o tym mówię. Nigdy nie płaciłem za GP z góry za cały rok, to faktycznie nie ma sensu. Chyba, że ktoś wyszedł dopiero co z lasu i większość gier będzie dla niego nowością. Choćby w przypadku Stalkera 2 GP uratował tyłki wielu ludziom, bo płacić full cenę za grę w takim stanie, well. :E Ale do takich jednostrzałowców jak Doom z singlem na 10-14h ideolo.

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie. Kilka tygodni później wyszedł świetny Indiana, także nic nie straciłem po tym bublu S2.  GP idealnie się nadaje do takich akcji.  Także na cały rok nie wykupuje, a 1-3 msc (w zależności co dodadzą)

Opublikowano

Z tym czy GP ma sens na dłużej to moim zdaniem zależy od sytuacji, np. my z ziomkiem gramy w coopa w piłkę od EA na xboksach od lat i sobie wykupujemy na pół abonamenty na jak najdłuższy czas. Obecnie mamy 3 lata Ultimate opłacone do lipca 2026. Dodatkowo ja sobie korzystam z tego wszystkiego też na PC, on nie bo gra tylko na konsoli. Korzystają też jego dzieci, sporo tam gierek typowo "bombelkowych" :E 

Ogólnie wszyscy zadowoleni, także jak to mówią każdemu wg potrzeb ;) 

Opublikowano
22 minuty temu, lamparcicho napisał(a):

Ogólnie wszyscy zadowoleni, także jak to mówią każdemu wg potrzeb ;) 

Jasne. :) GP został też mocno rozreklamowany przez Xboksa Series S, bo w sposób naturalny się z nim łączy.

1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Było coś o SKATE?

Nie.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Wydaje mi sie,że to zamierzony efekt animacji poklatkowej.

Indeed. Ostatnio często spotykany efekt w animacjach - oba Spider-Versy czy nowy Kot w Butach. 

A sama gra zapowiada się arcyciekawie. Alicja w Krainie Czarów Luizjany. Stylish as fuck. 

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1