Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest super ale moze byc lepiej, moja buda troche kisis ta karte, na jednym filmie widzialem, ze zdjecie filtra siatki z tylu obudowy od gpu obniza o 5st tempy, a sciagniecie panelu o 12st :red: Dzis sie pobawie z tym filtrem i sprawdza ile zejdzie stopni i rpm.

Opublikowano
W dniu 6.05.2025 o 12:34, Phoenix. napisał(a):

Jest super ale moze byc lepiej, moja buda troche kisis ta karte, na jednym filmie widzialem, ze zdjecie filtra siatki z tylu obudowy od gpu obniza o 5st tempy, a sciagniecie panelu o 12st :red: Dzis sie pobawie z tym filtrem i sprawdza ile zejdzie stopni i rpm.

I jak różnice? :)
Ciekawi mnie jakby na Prime wleciał PTM na rdzeń.
Ale to raczej nikt się nie będzie kwapił jak problemów z temperaturami tego modelu nie ma, a dla sportu nikomu się nie zechce babrać.

Opublikowano

2-3st roznicy i wiekszy zasys powietrza czuc, a to ani filter tylko zaslepka z dziurkami wiec wymontowalem.

2 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Ciekawi mnie jakby na Prime wleciał PTM na rdzeń.

Wszystkie karty ASUS maja PTM ;)

Dlatego wlasnie wybrałem ten model po czesci.

Opublikowano

@Phoenix. PTM na ASUSach? Pierwsze słyszę. Wujek google też nabrał wody w usta.
Masz jakieś źródło bo mi się wierzyć nie chce, bo jak przed zakupem GPU robiłem research to tylko w PowerColor/XFX/Sapphire znalazłem potwierdzenie, ew. pojedyncze modele od innych AIB ale najczęściej topowe.

Opublikowano
20 minut temu, Lameismyname napisał(a):

@Phoenix. PTM na ASUSach? Pierwsze słyszę. Wujek google też nabrał wody w usta.
Masz jakieś źródło bo mi się wierzyć nie chce, bo jak przed zakupem GPU robiłem research to tylko w PowerColor/XFX/Sapphire znalazłem potwierdzenie, ew. pojedyncze modele od innych AIB ale najczęściej topowe.

Takie info mozna odszukac w mniej niz 30s na stronie produktu.

obraz.thumb.png.a0d430cdf85f74145125c42e4beb90e4.png

Asus juz to w styczniu oglaszal na blogu ;)

"And between that heatsink and the GPU, traditional thermal paste has been swapped for a premium phase-change thermal pad, which not only optimizes heat transfer but also increases the longevity of the thermal interface material. Liquifying by design to effectively fill the gaps between the GPU and the heatsink, this phase-change GPU thermal pad’s superior thermal conductivity helps ensure optimal performance and durability of graphics cards under heavy load."

• Thanks 2
Opublikowano

@Phoenix. O widzisz... dobrze wiedzieć. W takim razie zakup PRIME w MSRP lub poniżej i trafienie egzemplarza z cichymi cewkami jest jeszcze lepszym wyborem jak sądziłem. Dużo tu rozsądku.
Gdybym nie miał Inno3d pewnie bym w niego celował ale w momencie gdy kupowałem GPU miałem wybór między miętusem a X3, no i chyba każdy rozsądny człowiek zrobiłby tak samo ;)

Opublikowano

Panowie, rozważam zabawę z GPU  Mój 4080S dostanie syn. Mam na oku 5080 Vanguard MSI. Ma ktoś doświadczenie z tym modelem? Suprima ciężko dostać w normalnej cenie,, też rozważałem :D Chciałem niby czekać do końca roku na wersję Super, ale póki co tylko plotki + mam możliwość teraz wydania hajsu i obawiam się, że jak małżonka zwietrzy temat, to kasa pójdzie na porcelanowy i pozłacany sracz czy inną pierdołę tego typu. 

• Haha 1
Opublikowano

Zrzuć okiem na Aorusa, ja mam od wczoraj i jestem w szoku, bo przy Romancing Saga w grze wypluwa po 300-500fps, a cewki siedzą cicho. W dodatku karta chłodzona ciekłym metalem mam na niej 50stopni :D 

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Na x-kom do dzisiaj jest inno3d RTx 5070 ti za 3599 zł z kodem. Iść w to czy czekać na Asus prime w msrp? 

Musze kupić coś do 325 mm bo obudowa mi blokuje. 

Edytowane przez Agent123559
Opublikowano

Karta graficzna Gigabyte GeForce RTX 5080 MASTER 16GB GDDR7 256bit DLSS 4
https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/gigabyte-karta-graf-giga-aorus-rtx-5080-maste-16g.bhtml

5399zł -> 1000zł taniej niż na ceneo

Karta graficzna Gigabyte GeForce RTX 5090 MASTER 32GB GDDR7 512bit DLSS 4

https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/gigabyte-karta-graf-giga-aorus-rtx5090-master-32.bhtml

10152zł -> 1800zł taniej niż na ceneo 

• Like 1