Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Kadajo przypiął/eła ten temat
Opublikowano (edytowane)

Pewnie trzeba będzie złożyć wizytę Teściowej w Monachium żeby to obejrzeć :) bo mało prawdopodobne żeby to było w polskich kinach :( 

Edytowane przez raven555
  • Like 3
Opublikowano

Teraz będą wszyscy odchodzić. Taki wiek mamy.

Szkoda, że żadnych nowych absolutnie nie widać. 

Poprzednie pokolenie miało spoko. Teraz zastuj chyba w każdej dziedzinie artystycznej. 

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, j4z napisał(a):

Poprzednie pokolenie miało spoko. Teraz zastuj chyba w każdej dziedzinie artystycznej. 

Nie wiem jak wy Chłopaki ale ja też już w sumie jestem w wieku poborowym :clap: jak się stoi nad grobem i to dosłownie co najmniej 

kilka razy w roku to jak się idzie przez cmentarz to rzeczywiście widać że umierają coraz młodsi :( ale mam nadzieję 

że Piekło poczeka na mnie jeszcze co najmniej kilka lat :)   

Edytowane przez raven555
  • Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano
W dniu 27.07.2025 o 00:17, j4z napisał(a):

Odchodzą gwiazdy z początków metalu.

Młode pokolenie ma swoje, po prostu na starszych pokoleniach nie robią takiego wrażenia.

No i te stare zespoły też często wciąż graja i "zajmują" sceny ;)

Opublikowano (edytowane)

@Badalamann

Mamy razem z żoną 50-tkę na karku i 3 córki, które tak wychowałałem że tak jak ja słuchają tylko starej szkoły Thrash-u i też tak jak ja wolą 

Świętą Trójcę Niemieckiego Thrashu niż amerykański, po prostu możliwe że to im się też to podoba ) wczśniej czy póżniej trzeba je będzie w końcu 

zabrać na parę koncertów :) :metal:

Edytowane przez raven555
  • Like 1
Opublikowano

Na Mayhem było zajebiście, zagrali wszystko od Daemona do Deadcrusha, niezłe wizulazacje, wspomnienia od Deadzie i Euronymusie, wiadomo leśny dziadek Varg też musiał się pojawić, przed Mayhem był zajebisty support, Owls Woods Graves połączenie punku i black metalu, kupiłem płytki, sprzedawali też De Mysteriis Dom Satanas Live z autografami kupiłem, ludzi było dużo, poznałem małżeństwo ze Szwecji, razem się bawiliśmy. :metal:

Aha obejrzałem z kumplem całe Back To Begining Black Sabbath, całe ponad 9h koncertów w 4K, niezłe wydarzenie, Slayer kurwa!!! dał radę, Ozzy i Black Sabbath bardzo dobrze jak na ponad 70 letnich gości. 

Aha Lars Urlich jest ch**** perkusitą, może Hellhammerowi i Faustowi, Inferno stopy lizać. :E 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem dzisiaj na kiermaszu płyt winylowych, CD i kaset, oczywiście nabyłem Paradise Lost Icon na CD pierwsze bicie i Mysticum Planet Satan na winylu też pierwsze bicie, ale zauważyłem jak młodzi ludzie interesują się płytami CD, dziewczyny w wieku 18-20 lat kupiły Slipknota i coś tam jeszcze, nie jest źle z tą młodzieżą. Nie wszystkim tik tok wypalił mózg. 

• Like 1