Gakuto 25 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Z uwagi, że premiera drugiego sezonu tuż za rogiem, chyba warto założyć osobny temat dla serialu, który na pewno wzbudzi duże zainteresowanie i kontrowersje? Mam nadzieję, że nie przesadzą z dłużyznami, będzie więcej ludzi grzybów, a partyjka w golfa nie złamie psychicznie zbyt wielu fanów.
bleidd 477 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Prawie 2.5 roku czekania na raptem 7 odcinków, gdzie pewnie będzie z 1 czy 2 epizody-fillery. Okropnie się rozwlekł czas produkcji obecnych seriali, kiedyś procedurale tłukli w pół roku sezon z 24 odcinkami Oczywiście nie tej skali ale współczesne seriale fabularnie i tak rzadko dowożą.
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Chciałem kiedyś ograć najpierw grę a później zobaczyć serial... ale takiego mi spoilera ktoś zasponsorował na labie że odpuściłem grę, więc może kiedyś rzucę okiem na serial
Gakuto 25 Opublikowano 7 Marca Autor Opublikowano 7 Marca 11 godzin temu, bleidd napisał(a): Prawie 2.5 roku czekania na raptem 7 odcinków, gdzie pewnie będzie z 1 czy 2 epizody-fillery. Okropnie się rozwlekł czas produkcji obecnych seriali, kiedyś procedurale tłukli w pół roku sezon z 24 odcinkami Oczywiście nie tej skali ale współczesne seriale fabularnie i tak rzadko dowożą. Druga część gry to będzie jakoś z trzy serialowe sezony. Myślę, że od dłużyzn nie uciekniemy. Ciekawe co tam z trzecią częścią, bo chodzą słuchy, że skasowano (o ile powstawała?) - i jak to wpłynie na serial?
chrumcio 69 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Czekam na drugi sezon, pierwszy pomimo swoich wad nie był aż tak zły.
kukap 2 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca W dniu 7.03.2025 o 10:40, Gakuto napisał(a): Z uwagi, że premiera drugiego sezonu tuż za rogiem, chyba warto założyć osobny temat dla serialu, który na pewno wzbudzi duże zainteresowanie i kontrowersje? Mam nadzieję, że nie przesadzą z dłużyznami, będzie więcej ludzi grzybów, a partyjka w golfa nie złamie psychicznie zbyt wielu fanów. Niespodziewanie dla mnie znalazłem bardzo fajną i bardzo wysokiej jakości stronę, na której można łatwo i bezpiecznie grać na automatach online. Ta strona to https://pоlskagra.pl/darmowe-spiny/ i dlatego chcę ci ją polecić, ponieważ jest naprawdę bardzo fajna i bardzo wysokiej jakości do gry na automatach i hazardu! Mam nadzieję, że drugi sezon będzie lepszy od pierwszego.
lamparcicho 697 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Nadzieja w porównaniu do "innych" umiera ostatnia 1
Gakuto 25 Opublikowano 10 Kwietnia Autor Opublikowano 10 Kwietnia HBO przedłużyło już TLOU na sezon trzeci i pojawiają się pierwsze recenzje z drugiego sezonu. https://www.serialowa.pl/558703/the-last-of-us-sezon-3-czy-bedzie/
Gakuto 25 Opublikowano 10 Kwietnia Autor Opublikowano 10 Kwietnia 31 minut temu, ODIN85 napisał(a): Gra w golfa już w Ukryj zawartość 2 ep. To szybciej niż myślałem. Mam teraz flashbacki do walki Oberyna z Górą.
ODIN85 3 501 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia Myślałem że coś wymyślą i wcale tego nie będzie w tym sezonie.
Gakuto 25 Opublikowano 12 Kwietnia Autor Opublikowano 12 Kwietnia W dniu 11.04.2025 o 02:57, ODIN85 napisał(a): Myślałem że coś wymyślą i wcale tego nie będzie w tym sezonie. Myślałem, że sielanka potrwa dłużej (szczególnie, że druga gra = kilka sezonów), ale to określone wydarzenie musiało się odbyć w drugiej serii / już teraz. Ileż można taką kasę za Pascala płacić.
ODIN85 3 501 Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia Mogli jakoś wpleść te retrospekcje na początku a golfa dać na finał sezonu.
Gakuto 25 Opublikowano 13 Kwietnia Autor Opublikowano 13 Kwietnia Nie dałoby to zamierzonego efektu. To tak jakby w Grze o Tron dać retrospekcje z Krwawych Godów dopiero w czwartym sezonie. Coś mi się obiło o oczy, że można już w kinach zobaczyć pierwszy odcinek.
@MUZ 109 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) W dniu 7.03.2025 o 14:58, AndrzejTrg napisał(a): Chciałem kiedyś ograć najpierw grę a później zobaczyć serial... ale takiego mi spoilera ktoś zasponsorował na labie że odpuściłem grę, więc może kiedyś rzucę okiem na serial Jeśli masz tę historię doświadczać po raz pierwszy to zdecydowanie gra imo lepiej wypada, a szczególnie aktorstwo postaci grających Joela i Ellie, o wyglądzie fizycznym nie wspominając. Serial nie potrafi tego oddać i gra aktorska w serialu nie jest tak dobra. Pascal ujdzie, ale Ellie to zły casting, bo ani dobrze nie gra, ani jak Ellie nie wygląda (ani trochę imo). Nie mają startu do growych Ellie i Joela. Edytowane 14 Kwietnia przez @MUZ
Gakuto 25 Opublikowano 16 Kwietnia Autor Opublikowano 16 Kwietnia Isabela Merced jako Dina to był strzał w 10-tkę. Wypadła nawet lepiej niż jej growa odpowiedniczka. Plus za istniejącą już relację i sceny z Joelem. Podobała mi się też cała sekwencja balowa - jakby żywcem wyjęta z gry. W skrócie udany początek sezonu. Jeszcze nawet Abby wcześniej pokazali i była to chyba dobra decyzja.
ODIN85 3 501 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Zła bo już wiesz co się stanie od początku serialu.
Gakuto 25 Opublikowano 19 Kwietnia Autor Opublikowano 19 Kwietnia Było nieźle. Zobaczymy jak reszta sezonu i kluczowa scena gry w golfa żeby ocenić na tak lub na nie.
ODIN85 3 501 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Jp ale to było dobre. Ten odcinek zapisze się w historii serialowego świata. Oczywiście zbyt szybko zdradzili motywację Abby ale przestaje mieć to jakiekolwiek znaczenie po tym co tu się odwalało. Z drugiej strony znacznie lepiej wymyślili nieracjonalne zachowanie Joela wobec tego co było w pierwszej części gry. 11 na 10 i czekam na więcej. 1
Necronom 431 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) 13 godzin temu, SylwesterI. napisał(a): Weszli, przede wszystkim, żeby się ogrzać, mieli odmrożenia. Co dalej nie tłumaczy sensu ataku, którego nie było, może potem się wyjaśni. Bardziej stawiam na to, że usprawiedliwią tym brak grupy pościgowej za ekipą Abby, bo to mi nie pasowało w grze, zorganizowane miasto, patrole, a tu ubijają obcy jednego z nich i brak reakcji miasta, a i z gry i z filmu wynika, że szybko po grze w golfa byli z powrotem. Jestem po drugim odcinku i wydaje mi się, że to jest jasne. Przesłanki do potencjalnego ataku były już w poprzednim epizodzie. Poprzez wpływ powiększającej się infrastruktury miasta. Spoiler W uszkodzonych rurociągach był kordyceps. A wiemy z poprzedniego sezonu, że cała grzybnia jest połączona. Sieć podczas uszkodzenia rurociągu została "zaalarmowana", podobnie jak to było w scenie z Tess. No i jak kogoś odstraszał widok Abby w grze to tu jest lepiej Edytowane 21 Kwietnia przez Necronom
MrKetiw 128 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Odcinek 2 to uczta dla oczu, zdecydowanie najlepszy odcinek, petarda! 2
SylwesterI. 865 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia 7 godzin temu, Necronom napisał(a): Jestem po drugim odcinku i wydaje mi się, że to jest jasne. Przesłanki do potencjalnego ataku były już w poprzednim epizodzie Ukryj zawartość Chodzi mi o sens dodawania ataku skoro go w grze nie było
ODIN85 3 501 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia To chyba dobrze że dają coś dla tych co w to grali.
@MUZ 109 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) Odcinek bardzo dobry i lepiej rozwiązano to jak Abby dowiaduje się, że ten który ją uratował to Joel. Jedno mi tylko nie pasuje - ten skomasowany atak na Jackson, bo te zombie biegną kilka km na miasto jakby wszystkie używały google maps. Trochę to było grubymi nićmi szyte. Jeszcze jakby za kimś goniły do końca do samych bram miasta, ale ten ostatni spory kawałek już nikogo nie gonią, a lecą na miasto jak po sznurku i z nawigacją. Ktoś powie rura grzyb i hive-mind, ale hive-mind też ma przecież jakiś limit kilometrów , a one potem kilka km już same leciały. Edytowane 22 Kwietnia przez @MUZ
Rekomendowane odpowiedzi