Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@galakty

Czemu? 60fps i 120hz jako tako starcza, choć pewnie bardziej męczy niż przy 240hz.

Właśnie od niedawna są już handheldy z 120hz, OLED, 16:9. Obecnie jest ich ~7.

Sam kupiłem smartfon z zablokowaną siecią i działa u mnie BFI z Retroarch. Tylko niestety bardziej skomlikowany crt shader zabija wydajność i wtedy widać miganie oraz spowolnienie, ale zadowolę się slabszym... Nie wiem czy to wina braku mocy exynos 1480, czy słabsze wsparcie GPU na eclipse 530 - rdna2.

Jeśli smartfon z kontrolerem sprawdzi się to kupuję hsndhelda. Inaczej będą improwizował z monitorem CRT.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
3 godziny temu, musichunter1x napisał(a):

Prosta, tania kierownica twoim zdaniem wystarczy? Choć w sumie nie planuję aż tak wsiąknąć we wyścigi, by zagracić pomieszczenia jeszcze kierownicą. :E

Zależy jaka tania i prosta. Za 150zł można było kupić dekadę temu kiery z tamtego okresu, jak Driving Force, proste, z małym zakresem obrotu, na plastikowych trybikach, z niezbyt silnym FF, ale Logitecha i poza awaryjnością bardzo dobrej klasy. 

Byle precyzja była OK i nie dodawało żadnego laga. A co do FF - niby nie jest potrzebny, ale grając na Driving Force PRO, pociągnięcie do siebie wajchy od zmiany biegów, co przypisałem do nitro, dawało niesamowitą radochę (jak na taki duperel). 

3 godziny temu, galakty napisał(a):

Tylko BFI na handheldzie to chyba możesz zapomnieć? 

Niestety :(

Nintendo zjebało to koncertowo. Dali LCDika i mogli dać odpowiednią jasność. Już dawali 120Hz więc w ogóle w 120Hz to ten sprzęt mógł być cudem do starszych gierek, ale dali najgorszego możliwego LCDika i wcale nie jakoś mocno jasnego. Teraz jest moda na OLEDy, a te są za ciemne. Stąd niestety smutne wnioski: w najbliższych latach nikt w to nie pójdzie. Jak już dadzą OLEDa to nie będą chcieli psuć efektów HDR, bo przecież dobre BFI to 20-50% jasności normalnej. 

Zostaje się bawić ręcznie jak kolega wyżej i raczej tylko na OLEDach i bardzo szybkich LCD, ale programowe BFI nawet na mojej TNce wygląda jak gówno w porównaniu do tego jak to działa natywnie w monitorze (hardware).

Są niby OLEDy, i nawet jasne  w telefonach itp. ale to niestety nawet nie jest rolling scan, tylko dosłownie BFI. 

• Like 1
Opublikowano

W sumie ktoś mógłby użyć ekran oraz sterownik z googli VR i zrobić małą konsolkę, ale obecne mają tylko ~3.5 cala. To byłaby droga na skróty.
Nintendo całkowicie przegapiło szansę na stworzenie konsoli definitywnej dla ich platformy... Gdyby to był OLED 120fps lub sprzęt na 4-5nm TSMC, które pozwoliłoby na IPS o wysokim napięciu to mogliby rozwinąć BFI i shadery do swoich starszych gier, wydanych ponownie w cyfrze.

Niestety... To jest korpo które widzi stare gry, jako konkurencję dla sprzedaży nowych.

• 2 tygodnie później...