Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, huudyy napisał(a):

Kolejny sondaż, kolejny brak zaskoczeń - dupiarz pierwszy, przyjaciel alfonsa za nim

Batyr jest tutaj ostro niedoszacowany, ma minimum 30%. 

Godzinę temu, wamak napisał(a):

Nie wszyscy wyborcy Mentzena zagłosują na Nawrockiego

Przepływy według Palade "Sowa 2.0":

CTNoST3.png

Edytowane przez Camis
Opublikowano (edytowane)

Dziś kolejna debata, tym razem w SE. Ponoć wszyscy kandydaci mają tam być.

Liczę na to, że jednak tu Nawrocki / Batyr zostanie zmiażdżony, przy okazji również tak samo zostanie odprawiony Mentzen.

Edytowane przez Spl97
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja chcę potężnego Duńczyka.

PS: ciekawostka, sprawdziłem wśród znajomych i wyszło, że 8 z 8 osób tez głosuje na Zandberga.

Ciekawi mnie, czy może być jakoś znacząco niedoszacowany.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano

Zauważ, że Duda przez te ostatnie 10 lat nie był aż tak drewniany jakim jest do dziś Batyr. A jeśli Duda mógłby trzeci raz kandydować, to byłoby prawdopodobne, że również Trzaska pokonałby. Dlaczego? Ma to, czego brakuje Nawrockiemu, pomimo tego, jak bardzo Duda ośmieszył swoją prezydenturą ten urząd.

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Czyli co ma Dudu? Bo według mnie zawsze był kiepski. Strasznie drze mordę do mikrofonu.

Właśnie tym darciem mordy potrafił przyciągnąć ludzi do siebie. Tego Nawrocki nie umie i się nie nauczy, gdyż każda jego wypowiedź pokazuje, jakim jest drewnianym.

Co nie należy umniejszać tego, że Dudzie PiS również bardzo pomógł, szczególnie w roku 2020, gdzie wybory prezydenckie do końca nie były uczciwe.

• Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, Spl97 napisał(a):

Właśnie tym darciem mordy potrafił przyciągnąć ludzi do siebie.

Ale to chyba pisowsko-konfiarsko-szurski elektorat. Ja tego gościa nie umiem słuchać dłużej niż dwie minuty, bo dosłownie drze ryja.

• Confused 1
Opublikowano

Nie tylko pisowsko-konfiarsko-szurski elektorat, w końcu Duda w obu wyborach prezydenckich (2015 i 2020) w decydujących II turach dostał ponad 51% wszystkich głosów. Ten elektorat stanowiący rdzeń, jak napisałeś pisowsko-konfiarsko-szurski, to jest może 40 do 45% ogółu. Reszta to głosy z centrum oraz ludzi, którzy się do ostatniej chwili zawahali i podjęli takie decyzje, a nie inne np. pod naciskiem rodziny.

• Confused 1
Opublikowano

Czyli wybory wygrywa się darciem mordy i presją rodziny... coraz ciekawszych rzeczy się tu można dowiedzieć :)  Niech już ten Rafałek wygra, bo jak po raz kolejny przewali to części osób styki poprzepala doszczętnie i miejsca w Tworkach może zabraknąć ;) 

3 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

Ciekawi mnie, czy może być jakoś znacząco niedoszacowany.

Być może. Choć w ostatecznym rachunku będzie to bez większego znaczenia.

Opublikowano (edytowane)

W wielu domach jest do dziś tak, że jak głowa rodziny głosuje na kogoś prawicowego, to będzie za wszelką cenę nakłaniał swojego małżonka oraz swoich dzieci (jeśli mają), żeby głosowali tak samo, jak głowa rodziny. Takimi sposobami naprawdę udaje się wielu ludziom ładnie zryć beret. Seniorzy zamanipulowani przez nałogowe oglądanie Republiki czy wcześniej TVPiS oraz pisowskich szczujni z innych źródeł to już jest osobny przypadek.

Edytowane przez Spl97
  • Confused 3
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Spl97 napisał(a):

W wielu domach jest do dziś tak, że jak głowa rodziny głosuje na kogoś prawicowego, to będzie za wszelką cenę nakłaniał swojego małżonka oraz swoich dzieci (jeśli mają), żeby głosowali tak samo, jak głowa rodziny. Takimi sposobami naprawdę udaje się wielu ludziom ładnie zryć beret. Seniorzy zamanipulowani przez nałogowe oglądanie Republiki czy wcześniej TVPiS oraz pisowskich szczujni z innych źródeł to już jest osobny przypadek.

A to jest wina seniorów ze wychowali się w komunizmie który zwalczał religie ? , wy nowocześni uśmiechnięci nie rozumiecie ze tych ludzi trzeba przekonać argumentami a nie wyzywać ich i mówić że są ciemnogrodem

44 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

To z dziwnej rodziny jestem. Ja zawsze generalnie na prawo, kobita na lewo, a dziecko na tego co akurat więcej obieca :hihot:

U mnie odwrotnie jest :D , ale dzieci z daleka od syfu polityki

Godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Właśnie tym darciem mordy potrafił przyciągnąć ludzi do siebie. Tego Nawrocki nie umie i się nie nauczy, gdyż każda jego wypowiedź pokazuje, jakim jest drewnianym.

Co nie należy umniejszać tego, że Dudzie PiS również bardzo pomógł, szczególnie w roku 2020, gdzie wybory prezydenckie do końca nie były uczciwe.

Ostatnio obrażałeś trumpa i gość wygrał wybory , czyżby teraz powtórzyło się to samo ? , Trzaskowskiemu ucieka grunt spod nóg bo gość nie wie w która stronę iść czy podlizywać się prawicy czy lewicy czy zostać w centrum , ma tragiczną kampanie wyborcza ci którzy ja organizują dosłownie sabotują mu wybory te idiotyczne decyzje które podejmują obniżają mu poparcie , gość gdyby sam pomyślał to wynik miałby lepszy ,  odciął by się od aktualnej PO/KO i ogłosił powrót do korzeni starej PO czyli partii wolnościowej z wolnością gospodarcza i wolnością osobista dostał by glosy zarówno jednej i drugiej strony , tak to niestety robią wszystko żeby wygrał mentzen lub nawrocki i po kolejnych wyborach PIS może mieć znów sejm senat i prezydenta to wszystko dzieki wspaniałym działaniom takich mistrzów jak ty

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Hołownia jedzie po Trzasku:

Cytat

Kolejne pytania zadawać będzie Szymon Hołownia. Z pierwszym pytaniem zwrócił się do Rafała Trzaskowskiego. — Czy podpiszesz ustawę, która będzie za odpartyjnieniem spółek Skarbu Państwa?

— Absolutnie będę zwolennikiem takich rozwiązań. Dziwi mnie to, że próbujesz atakować Warszawę, bo Twój człowiek jest moim zastępcą. Jestem za taką ustawą, ale przypomnę ci, że ponosisz znacznie większą odpowiedzialność za spółki Skarbu Państwa niż ja. Uważam, że przyjaciele nie powinni się kłócić.

— Ty jesteś zastępcą tego, który ponosi odpowiedzialność największą — zareagował Szymon Hołownia.

Czy Maciej Maciak to volt? %-)

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, voltq napisał(a):

Ostatnio obrażałeś trumpa i gość wygrał wybory , czyżby teraz powtórzyło się to samo ?

Kiedy Trumpa rzekomo obrażałem? Jeśli coś pisałem o Trumpie, to kilka słów prawdy, z którymi podzielają inne osoby.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Osobiście uważam że wszelkie tego typu debaty urągają inteligencji oglądającego. 90 sekundowe wypowiedzi? Na jaki temat oni chcą przeprowadzać debate i to w tyle osób? Niech to nazwa wprost stand up. 

Doskonale obrazuje to poziom polskiej polityki.

• Like 1
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...