Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kris194 napisał(a):

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2025/news-nawrocki-u-mentzena-kandydat-popierany-przez-pis-kaczynski-s,nId,7970241

"Nawrocki u Mentzena. Kandydat popierany przez PiS: Kaczyński się mylił"

hq720.jpg?sqp=-oaymwEhCK4FEIIDSFryq4qpAx

Zdjęcie bez związku :E

Zakładając że powiedział prawdę to źle że krytykuje Kaczyńskiego i PiS? 

Ja też byłem zwolennikiem Tuska i PO w latach 2007-2013 a teraz ich krytykuje 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
7 minut temu, Winter napisał(a):

Tak, tak. To wina społeczeństwa, że nie tolerują napierdalania się maczetami. 

Czekaj, ale to jakieś sprawdzone informacje że on - w sensie Karol ganiał z maczetą za ludźmi czy po prostu puściłeś znowu lejce i stąd ten galop? 😀

Zaraz się okaże że skoro trenował boks to brał udział w turniejach White Rex w Szwajcarii 🤣🤣🤣 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubio napisał(a):

To na kogo ty w końcu głosowałeś w tej I turze i na kogo zagłosujesz w II turze? :) 

Rozważałem głos na @voltq vel. Maciej Maciak, ale gdy okazało się, że jednak ktoś na niego zagłosuje to uznałem, że nie ma co ruskiej onucy legitymizować. 

Ostatecznie zagłosowałem na Zandberga bo Hołownia niestety zbyt często mówi jedno, a robi drugie :) 

W drugiej z pewnym obrzydzeniem zagłosuje na Trzaskowskiego. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Keyser_Soze napisał(a):

No widziałem przypierdolkę do polityki socjalnej pisu i do minimalnej, ale spoko zaraz wszystkich rozpoznam :D

Nie muszę być Konfederatą, żeby narzekać na bezrefleksyjne rozdawanie pieniędzy. ZUS-u też dobrze wiem, ile się płaci, bo wykonuję analizy rentowności w e-commerce.

I wbrew temu gadaniu powszechnemu – znam wiele sklepów internetowych, które chętnie płaciłyby więcej, gdyby nie te olbrzymie koszty dla firm.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Czekaj, ale to jakieś sprawdzone informacje że on - w sensie Karol ganiał z maczetą za ludźmi czy po prostu puściłeś znowu lejce i stąd ten galop? 😀

Ludzie z ustawek kibiców za młodu robią niewiadomo co, gdy to zwykłe obicie się po mordzie. :E

Jest to głupie, ale nie jakoś specjalne złe. Lepsze niż przyklejanie się do asfaltu, bo przynajmniej wtrącają się w życie tylko zainteresowanych.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

Nie muszę być Konfederatą, żeby narzekać na bezrefleksyjne rozdawanie pieniędzy. ZUS-u też dobrze wiem, ile się płaci, bo wykonuję analizy rentowności w e-commerce.

I wbrew temu gadaniu powszechnemu – znam wiele sklepów internetowych, które chętnie płaciłyby więcej, gdyby nie te olbrzymie koszty dla firm.

Przedsiębiorca, który więcej by płacił pracownikom gdyby "nie te podatki" to jest dosłownie największe kłamstwo na jakie można się nabrać. :E

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
12 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

uważam że to szkodzi młodym pokoleniom, które powinny się rozwijać w oparciu o zdrowe wartości. 

Napierdalanie się po ryju na łące pod miastem to te zdrowe wartości? XD 

• Haha 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Keyser_Soze napisał(a):

Przedsiębiorca, który więcej by płacił pracownikom gdyby "nie te podatki" to jest dosłownie największe kłamstwo na jakie można się nabrać. :E

A to niby czemu? Ja np. w sklepach widzę tak, że zwalniają część załogi, a ta pozostała dostaje podwyżkę.

I nie mówię co mi się wydaje, bo ja mam realny wpływ na kadry w wielu firmach. To tak z autopsji/anedgoty.

Oczywiście, że przedsiębiorcy są różni, ale dużo z nich zwyczajnie dojeżdżają daniny i prowizje. Niektórzy np. wcześniej płacili więcej, ale wraz z tym dużym skokiem minimalnej – musieli na niej pozostać.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Winter napisał(a):

Przecież nikt nie każe ludziom zmieniać orientacji :E

Natomiast szlajanie się z kibolami za młodu to prosta droga do zniszczenia sobie życia. Większość ma jakieś wyroki i imało się gangsterki. Ale wiem, że cię nie przekonam, bo "łobuz kocha najbardziej" i tego typu wysrywy lysych karków.

Nie moja sprawa i mało mnie też to obchodzi ale z twoich postów wnioskuję że mało ludzi poznałeś i mało przeżyłeś. Reasumując, nie mam technicznych możliwości żeby obu kandydatów w pełni w 100% obiektywnie zweryfikować natomiast rafał trzaskowski przez te wszystkie lata które funkcjonuje w tzw polityce absolutnie jest dla mnie NIE do zaakceptowania w jakiejkolwiek formie. Po prostu gardzę marksistami, niezależnie od rasy, pochodzenia, stanu posiadania. Nic na to nie poradzę 😀 ludzie przecież nie muszą się zgadzać z moim stanowiskiem, nie dbam o to.

Nie wiem czy coś tu jeszcze można doprecyzować 😀

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
6 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Ludzie z ustawek kibiców za młodu robią niewiadomo co, gdy to zwykłe obicie się po mordzie. :E

Jest to głupie, ale nie jakoś specjalne złe. Lepsze niż przyklejanie się do asfaltu, bo przynajmniej wtrącają się w życie tylko zainteresowanych

No jasne, jasne. To jest ta sama grupa odklejonych imbecyli tylko z drugiej strony. Dewastacja stadionów, budynków, samochodów, nędzne graffiti itd. to właśnie ta w Twoim mniemaniu nie specjalnie złe?

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Rozważałem głos na @voltq vel. Maciej Maciak, ale gdy okazało się, że jednak ktoś na niego zagłosuje to uznałem, że nie ma co ruskiej onucy legitymizować. 

Daj sobie spokój z tymi osobistymi wycieczkami, ty ich nie lubisz i raportujesz więc "nie rób drugiemu..."

Opublikowano
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

A to niby czemu? Ja np. w sklepach widzę tak, że zwalniają część załogi, a ta pozostała dostaje podwyżkę.

I nie mówię co mi się wydaje, bo ja mam realny wpływ na kadry w wielu firmach. To tak z autopsji/anedgoty.

Oczywiście, że przedsiębiorcy są różni, ale dużo z nich zwyczajnie dojeżdżają daniny i prowizje. Niektórzy np. wcześniej płacili więcej, ale wraz z tym dużym skokiem minimalnej – musieli na niej pozostać.

Ten pierwszy fragment przemilczę.

A propos drugiego akapitu: w Polsce prawacka propaganda wmówiła, że każdy powinien prowadzic działalność, zatrudniac pracownikow, bez wzgledu na to czy pracodawców stać na to. Stąd jest ciągle lament, ze przedsiebiorcow na nic nie stać. Nie stać, bo nie potrafia prowadzic biznesow i zamiast robic gdzies na etacie to psują rynek.

Polskie januszeksy to rak do zaorania.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Keyser_Soze Sorki, ale trochę bredzisz. Bardzo zmieniają się np. warunki na rynku. Niektóre firmy np. są na takim Allegro od 10 lat i dopiero ostatnie podwyżki wymusiły redukcję kadr. I to właściwie takie podwójne podwyżki, bo z jednej strony korporacje zwiększają opłaty, a z drugiej państwo znów narzuca większy ZUS. No i ludzie też mają coraz mniej pieniędzy w portfelu, więc zwiększanie obrotu ma swoje ograniczenia.

Zresztą podobnie wyglądała kwestia np. piekarni po drastycznych podwyżkach cen prądu i gazu (chociaż to akurat nie moja specjalizacja).

5 minut temu, Keyser_Soze napisał(a):

Ten pierwszy fragment przemilczę.

Dziękuję, teoretyku. Nie chciałoby mi się wszystkiego prostować.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano

Wreszcie Holland powiedziała coś mądrze:

To nie tak, że w ciągu półtora roku społeczeństwo z progresywnego zrobiło się brunatne. Większość wyborców Mentzena to nie są żadni naziole. To ludzie, którzy szukają alternatywy, czegoś, co jest wyraziste, nowe, co traktuje ich serio. Myślę, że nie należy dziś z wyższością spoglądać na tych, którzy w tych wyborach wybrali inaczej.

https://film.wp.pl/agnieszka-holland-o-wyborach-to-nie-moja-porazka-7159406391999232a

• Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, huudyy napisał(a):

Napierdalanie się po ryju na łące pod miastem to te zdrowe wartości? XD 

Nie widzę w tym nic strasznego 😀 Jak rozumiem ciebie rodzice trzymali w komórce czy nosiłeś kolegom tornistry? Nie biłeś się nigdy serio? Jesteś z tego pokolenia Ą czy jak to się teraz nazywa? 

Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

Wreszcie Holland powiedziała coś mądrze:

To nie tak, że w ciągu półtora roku społeczeństwo z progresywnego zrobiło się brunatne. Większość wyborców Mentzena to nie są żadni naziole. To ludzie, którzy szukają alternatywy, czegoś, co jest wyraziste, nowe, co traktuje ich serio. Myślę, że nie należy dziś z wyższością spoglądać na tych, którzy w tych wyborach wybrali inaczej.

https://film.wp.pl/agnieszka-holland-o-wyborach-to-nie-moja-porazka-7159406391999232a

Ale dupa się pali :E

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

@Keyser_Soze Sorki, ale trochę bredzisz. Bardzo zmieniają się np. warunki na rynku. Niektóre firmy np. są na takim Allegro od 10 lat i dopiero ostatnie podwyżki wymusiły redukcję kadr. I to właściwie takie podwójne podwyżki, bo z jednej strony korporacje zwiększają opłaty, a z drugiej państwo znów narzuca większy ZUS. No i ludzie też mają coraz mniej pieniędzy w portfelu, więc zwiększanie obrotu ma swoje ograniczenia.

Zresztą podobnie wyglądała kwestia np. piekarni po drastycznych podwyżkach cen prądu i gazu (chociaż to akurat nie moja specjalizacja).

Dziękuję, teoretyku. Nie chciałoby mi się wszystkiego prostować.

Polacy to jest nacja do ru***nia. Obniżajmy dalej podatki, składki zdrowotne itd.  Na pewno coś skapnie od pracodawcy.

I jeszcze pisze, że pracodawcy dają podwyżki jak pozbędą się części załogi. xD

Co za mentalność robaka.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Nie widzę w tym nic strasznego 😀 Jak rozumiem ciebie rodzice trzymali w komórce czy nosiłeś kolegom tornistry? Nie biłeś się nigdy serio? Jesteś z tego pokolenia Ą czy jak to się teraz nazywa? 

Biłem się, większość bójek wygrałem i co z tego? Nigdy nie dążyłem do bójki, uważam, że to przegrana każdej że stron, stwarzanie zagrożenia dla zdrowia i życia siebie i innych osób - tylko troglodyci i alfagłąby co prześladowały słabszych mogą czerpać jakąkolwiek radość czy satysfakcję z obicia mordy komuś. 

PS jestem milenialsem, a wycieczki do wieku schowaj sobie w kieszeń, bo wiek tutaj to tylko liczba, można by starym debilem. 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 3
Opublikowano
W dniu 21.05.2025 o 09:55, Szambo napisał(a):

Jak przeglądam Tik Toka to tam jest masa takich młodziaków nawołująca do głosowania na Nawrockiego. A w komentarzach tysiące komentarzy popierających to.

Młodzi są głupi... bardzo głupi.

I nie to przez to, że idą głosować na Nawrockiego (no może trochę)... ale przez to, że bez żadnej refleksji wstawiają do neta swoje stanowiska polityczne, za które mogą być wkrótce dość boleśnie osądzani.

Młodzi są głupi przede wszystkim dlatego, że są naiwni, a kanały typu TikTok, traktują jak wyrocznię.

Żeby chociaż chciało im się sprawdzić to co tam zobaczą lub usłyszą... ale to wymaga zaangażowania, trzeba coś poszukać, a to trudne jest...

• Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Hehe, nawet nie widzisz jak jesteś podobny to tych tęczowych dziwadeł w slipkach paradujących na ulicach 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...