Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Keyser_Soze napisał(a):

I jeszcze pisze, że pracodawcy dają podwyżki jak pozbędą się części załogi. xD

No jak udało się nadrobić straty, to podwyższono reszcie na zachętę. Nie mówię, że w każdym przypadku, ale tak było w części firm, które audytowałem.

6 minut temu, Keyser_Soze napisał(a):

Co za mentalność robaka.

Dziwnie się z tobą dyskutuje, bo masz chyba jakieś zatrzeźwienie z blokadą na logiczne argumenty.

Ogólnie w mojej branży pracownik jest bardzo drogi, bo danie 3600 na czysto kosztuje 20-30k obrotu (zależnie od asortymentu). Drogo.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Voodoo2 napisał(a):

Dewastacja stadionów, budynków, samochodów, nędzne graffiti itd. to właśnie ta w Twoim mniemaniu nie specjalnie złe?

Mowa o grupowej ustawce, a nie demolowaniu stadionów. ;) 

Ustawka jest o tyle dobra, że rozwiązują sprawę przez obicie siebie nawzajem, a nie wszystkiego wokół i to miałem na myśli.

Ale widzę, że lubisz sobie dopowiadać.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Obrona ustawek i kibolskich dziar na pół pleców, nie chciałbym doradzać pisowi, ale nie idźcie tą drogą :D

Bo już takie opinie słyszałem, że co to takiego że ktoś ma tatuaż swojego ulubionego klubu piłkarskiego, to najnormalniejsza rzecz w świecie, prawie każdy fan piłki i kibic ma coś takiego. A że tam jest np. napis LECHIA GDAŃSK JEBAĆ POLICJĘ, to już tam czepianie się :D

A ustawki też, 70 na 70 karków w kominiarkach, zablokuje skrzyżowanie w centrum miasta, zęby powybijane, wstrząsy mózgu, potem oddział ratunkowy w szpitalu zablokowany, policja z całego województwa zajęta łapaniem takiej grupy. Zdrowe młode chłopaki, chcą się tylko wyszaleć.

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Po prostu gardzę marksistami, niezależnie od rasy, pochodzenia, stanu posiadania.

A to Trzasku chce nacjonalizacji gospodarki narodowej, rewolucji i zmiany ustroju z demokratycznego na "władzę proletariatu", zamknięcia kościołów i wsadzania księży do więzień, zniesienia w całości własności prywatnej oraz wolności słowa, zgromadzeń i mediów i zamknięcia granic (od wewnątrz :) )?

O k.. jak tak i znajdziesz taką jego wypowiedź to ja głosuję na Nawrockiego. Trza jednak ratować Polskę z drugiej strony :) 

Edytowane przez hubio
  • Upvote 2
Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

To jest ta sama grupa ludzi i analogicznie masz eko-swirow z transparentami i tych którzy przyklejają się do asfaltu. Jedni i drudzy mają wiele ze sobą wspólnego, chociaż myślą że są o 180 stopi inni. 

Nawet ustawki w polu angażują później służby, głównie pogotowia, SOR, lekarzy itd. bo jeden dostanie bęcka i wróci z cip☆ pod okiem, ale juz drugi że złamaniem, a trzeci krwotokiem. W tym samym czasie ktoś normalny dostanie zawału, ale karetka jest w drodze do patusa 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.05.2025 o 10:41, SM_M4E5TRO napisał(a):

Nie, nie boli, prostu mam to w dupie bo ci nowi lepsi w niczym nie sa.

Sa wazniejsze kwestie 

Nie ma ważniejszych kwestii. Jeżeli polityk będzie bezkarny to precedens będzie się nasilał.

Tu nie chodzi o przynależność polityczną tylko prawo musi być stosowane wobec wszystkich. 

Musi być strach, że każdy zostanie kiedyś rozliczony za nadużycia w sprawowaniu władzy albo w ogóle zlikwidujmy wszystkie kodeksy karne, cywilne itd. i niech się dzieje wola nieba... 

Edytowane przez Norrberrto
  • Upvote 3
Opublikowano

Fajna ta lista Memcena.

Jak Rafau tam pójdzie i zadeklaruje się to centro-lewicy i lewicy dupy pękną.

Jak odmówi to centro-prawicy i prawicy rozszczelnieni się zwieracz.

Sytuacja lose - lose. Może niezbyt wyszukanie ale go rozegrał. :rotfl:

Opublikowano
6 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Stary naprawdę w pale mam Twoją branżę i to, że sobie wymyśliłeś, że w Polsce pracownik jest drogi. 

Plasujemy się wśród krajów UE o najniższym koszcie pracy i to jest obiektywny fakt. Obiektywnym faktem jest też robienie fellatio przedsiębiorcom przez ostatnie rządy. 
A z własnego doświadczenia spędziłem prawie dekadę w gastronomii i już się nasłuchałem od szefostwa, że przy 50k obrotu dziennie, nie ma 2zł na godzinową podwyżkę dla kucharza, a cała rodzina szefa jeżdzi nowymi x5'tkami. xD

• Upvote 3
Opublikowano
11 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Ustawka jest o tyle dobra, że rozwiązują sprawę przez obicie siebie nawzajem, a nie wszystkiego wokół i to miałem na myśli.

Ale widzę, że lubisz sobie dopowiadać.

Spoko, ale nie powinno się tego leczyć. A jak się nei wyliże to już tylko gospodarka odpadami komunalnymi. :) 

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

To jest ta sama grupa ludzi i analogicznie masz eko-swirow z transparentami i tych którzy przyklejają się do asfaltu. Jedni i drudzy mają wiele ze sobą wspólnego, chociaż myślą że są o 180 stopi inni. 

Nawet ustawki w polu angażują później służby, głównie pogotowia, SOR, lekarzy itd. bo jeden dostanie bęcka i wróci z cip☆ pod okiem, ale juz drugi że złamaniem, a trzeci krwotokiem. W tym samym czasie ktoś normalny dostanie zawału, ale karetka jest w drodze do patusa 

Nie każdy dbający o ekologię to człowiek przykładających się do asfaltu i nie każdy kibic biorący udział w ustawce musi demolować otoczenie. ;)

Oraz jak mówiłem, ustawki są głupie i wraz z mądrością ustają. Tak samo z eko świrusami, ale tam to nie kwestia samej  kulturalnej postawy, ale również przebicia bańki.

Bardziej martwiłbym się, gdyby człowiek w później 30 chodził na ustawki kibiców.

Mnie tam interesują realne wady człowieka, a nie naciągane błędy młodości.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

@Winter to w jednym się zgadzamy przynajmniej - cały ten element tworzący te pseudo turnieje z freakami jak to śmieszne fame w piec 😀 to samo z tymi patostreamerami. I to chyba na tyle lol. W Holandii byłem wiele razy, tyle ćpunów, allahow i brudasów to tylko w Anglii można znaleźć 🤣🤣 szczególnie Haga, okolice centrum to wizytówka europejskiej kultury i spuści zna przodków 🤣🤣

@huudyy no i elegancko, ulżyło mi trochę w sumie 👍 no nic, następnym razem w razie czego możesz założyć szczękę i jakieś ochraniacze, nie no luz, sorry, musiałem, bez urazy 👍

@Voodoo2 dzięki, nick akuratny 🤣

Opublikowano (edytowane)

jak Nawrocki chce poparcie wyborców Brauna to wystarczy ze powie iż go ułaskawi jak Brauna będą go chcieli zamknąć do więzienia , co jest oczywiście absurdem bo u nas gwałciciele dostają śmieszne kary w zawieszeniu

Najczęstsze wyroki za gwałt, to wyroki w zawieszeniu (między 30 a 40%). Kary między 5 a 10 lat dostaje zaledwie 13% gwałcicieli. Najczęściej skazywani są na dwa lata, z czego niemal 60% w zawieszeniu.

https://www.facebook.com/FundacjaFeminoteka/posts/najczęstsze-wyroki-za-gwałt-to-wyroki-w-zawieszeniu-między-30-a-40-kary-między-5/10162151806850226/

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Keyser_Soze napisał(a):

Plasujemy się wśród krajów UE o najniższym koszcie pracy i to jest obiektywny fakt.

Przy tych cenach prądu? Serio?

Jak jest tak tanio, to czemu korporacje zaczynają wynosić się do Rumunii, hmm?

3 minuty temu, Keyser_Soze napisał(a):

Sobie wymyśliłeś, że w Polsce pracownik jest drogi. 

No ja nie wymyśliłem. To Claude tak zadecydował. Co prawda, na podstawie Excela, ale uczciwie to Klaudiusz wydał obiektywny werdykt XD

I sorki, ale wpiszę sobie do ciebie notkę, że nie potrafisz dyskutować na argumenty. Kiedyś na Labie się wydawałeś bardziej racjonalny.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, crush napisał(a):

Fajna ta lista Memcena.

Jak Rafau tam pójdzie i zadeklaruje się to centro-lewicy i lewicy dupy pękną.

Jak odmówi to centro-prawicy i prawicy rozszczelnieni się zwieracz.

Sytuacja lose - lose. Może niezbyt wyszukanie ale go rozegrał. :rotfl:

Myślał pewnie, że będzie jak w TVNie gdzie dziennikarze usłużnie mu podtykają wygodne pytanie :E 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Winter napisał(a):

:rotfl2:

Jak nie wspominki o Hitlerze to teraz normalizowanie kibolstwa. Co za dzień na tym forum. :E

To raczej był sarkazm z jego strony, moim zdaniem jest zbyt inteligentny na takie poglądy.

Opublikowano
5 minut temu, voltq napisał(a):

jak Nawrocki chce poparcie wyborców Brauna to wystarczy ze powie iż go ułaskawi jak Brauna będą go chcieli zamknąć do więzienia , co jest oczywiście absurdem bo u nas gwałciciele dostają śmieszne kary w zawieszeniu

Najczęstsze wyroki za gwałt, to wyroki w zawieszeniu (między 30 a 40%). Kary między 5 a 10 lat dostaje zaledwie 13% gwałcicieli. Najczęściej skazywani są na dwa lata, z czego niemal 60% w zawieszeniu.

https://www.facebook.com/FundacjaFeminoteka/posts/najczęstsze-wyroki-za-gwałt-to-wyroki-w-zawieszeniu-między-30-a-40-kary-między-5/10162151806850226/

Post z połowy 2019 r. pewno obejmujący dane z 2015-2018 czyli ok 10 lat temu :) Dzisiaj sądy orzekają w tych sprawach bardzo surowo. Wszystkie przestępstwa przeciwko wolności seksualnej są orzekane surowo.

Opublikowano
5 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Przy tych cenach prądu? Serio?

Jak jest tak tanio, to czemu korporacje zaczynają wynosić się do Rumunii, hmm?

Niektórym chyba się wydaje, że przedsiębiorcy za prąd płacą tyle co przeciętny Kowalski :E

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubio napisał(a):

Post z połowy 2019 r. pewno obejmujący dane z 2015-2018 czyli ok 10 lat temu :) Dzisiaj sądy orzekają w tych sprawach bardzo surowo. Wszystkie przestępstwa przeciwko wolności seksualnej są orzekane surowo.

Art.  197. [Zgwałcenie i wymuszenie czynności seksualnej]
§ 1. Kto doprowadza inną osobę do obcowania płciowego przemocą, groźbą bezprawną, podstępem lub w inny sposób mimo braku jej zgody, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 15.

Kara jest nadal za niska , od 15 lat do 25 lat była by odpowiedniejsza 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
5 minut temu, voltq napisał(a):

Rozumiem ze według ciebie @Voodoo2 , spalenie flagi unijnej która nie jest flagą w rozumieniu przepisów prawa jest czymś gorszym niż zgwałcenie 10 letniego dziecka przez pedofila ? , wychodzi prawdziwa wasza natura

Możesz sobie nie dodawać swoich wypocin? Uskarżasz się że ktoś Cie tu oczernia a sam to robisz.  Dałem Ci confused bo kompletnie nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi, do czego się odnosi i jaki był jej cel. Poza tym nawet nie jest gramatycznie składna. 

• Confused 1
Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Spoko, ale nie powinno się tego leczyć. A jak się nei wyliże to już tylko gospodarka odpadami komunalnymi. :) 

A tutaj zgoda, tylko kto na tyle głupi by chodzić na ustawki, pomyśli o podpisaniu papieru, że prywatnie pokrywa koszty leczenia. :E

Ale w sumie to ludzi grubych też mamy nie leczyć? W końcu choroby metaboliczne obciążają organizm i prowadzą do reszty schorzeń.

Niech zrobią 2 pierwsze bójki gratis, trzecia na własną kieszeń. Tak samo z otyłościa, 2 lata, a potem szukaj papieru że zrobiłeś wszystko co w twojej mocy, aby mieć ubezpieczenia w tej samej cenie. :E

Opublikowano
1 minutę temu, Voodoo2 napisał(a):

Możesz sobie nie dodawać swoich wypocin? Uskarżasz się że ktoś Cie tu oczernia a sam to robisz.  Dałem Ci confused bo kompletnie nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi, do czego się odnosi i jaki był jej cel. Poza tym nawet nie jest gramatycznie składna. 

Dobrze ze to wyjaśniłeś , wiec już zmieniam

Opublikowano
4 minuty temu, hubio napisał(a):

Co nie zmienia faktu, że to jeszcze nie to.

Ja bym chętniej więcej dożywotek widział. Skoro kara śmierci wciąż taka kontrowersyjna.

• Like 1
Opublikowano

@crush dając dożywotkę za gwałt to sprawcy bardziej by się "opłacało" ją zabić bo też by mu groziła dożywotka, a nie byłoby komu zeznawać przeciwko niemu :) Każdy normalny system karny (nie mówię o Chinach) opiera się o jakieś racjonalne założenia i gradację kar. Wiadomo, że każdy czyn jest zły z punktu widzenia społecznego no ok może wprowadzanie do obrotu fałszywych banknotów albo wyłudzanie VAT trochę mniej ale wszelkie rozboje, pobicia, zabójstwa drogowe, sprawy narkotykowe to wszystko na tej zasadzie można by dać na dożywocie. W USA gdzie są bardzo wysokie kary za niemal wszystko wcale nie ma niższej przestępczości niż np. w krajach skandynawskich gdzie są łagodne kary.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...