Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Tusk chyba nie jest w stanie ogarnąć głupoty tego narodu, tak samo jak większość z nas.

Tusk z lat 2005-2013 napewno by zrobił wrażenie, dziś jest uważany za wariata jak Kaczyński 

2 godziny temu, hubio napisał(a):

Przez 2 lata jeszcze może się dużo wydarzyć. Jak KO poprawi los grup niezadowolonych to i Konfa nic nie wskóra. A KO powinna nieco dokładniej informować elektorat Konfederacji o zmianach w ich własnym życiu jak wybiorą sobie sami Konfę. Bo wtedy pracownicy w fabrykach mogą zapomnieć o wysokiej pensji minimalnej bo Konfa ideologicznie chce Azji czyli zero jakichkolwiek regulacji. Tylko niestety wyborcy Konfederacji nie do końca chyba wiedzą na kogo głosują :) 

Te wszystkie obietnice możesz sobie w buta wsadzić warte są tyle co 100 konkretów, dojdą do władzy na 4 lata to wtedy ocenimy czy są lepsi od POPIS

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Camis napisał(a):

A dwie swastyki na plecach kolegi Nawrockiego i jego chwalenie i podziwianie Hitlera?, jakie tutaj zrobisz fikołki żeby gangstera wybielić?. 

Konkrety, który kolega i znajomość w jakich okolicznościach, bo na razie to jest plotkarstwo niczym w pudelku odnośnie jego sutereństwa.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubio napisał(a):

Potrzeba jest maksymalna mobilizacja całej strony demokratycznej. Jeśli ktokolwiek z wyborców Zandberga, Biejat, Hołowni nie wie co zrobić niech pamięta, że nie głosując wcale może oddać Polskę na dekadę znów we władanie PiS i tym razem naprawdę może się skończyć jak na Węgrzech z przejętymi mediami, wojną albo wyprowadzeniem z UE, biciem kobiet i mega przekrętami.

To znaczy że jak nie zagłosuje na trzaskowskiego to nie jestem strona demokratyczna tylko dyktatorską?

2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Polacy słyszą i widzą czy oślepli i ogłuchli?

Tusk pewnie ma rację bo kłamca i oszust jakim jest on sam  pozna drugiego takiego samego jak on bardzo szybko

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Voodoo2 napisał(a):

#dudaniebyłzły

Nie był zły był tragiczny, gdybyśmy żyli w normalnym państwie a nie Rzeczpospolitej przyjaciół Polin państwie teoretycznym to gość za oddanie całości sprzętu na Ukrainę czym sam się chwalił na stronie prezydenta i wystawienie nas na atak rosyjski poprzez całkowite rozbrojenie naszej armii odpowiadał by za zdradę stanu 

Oczywiście Tusk robił to samo

Edytowane przez voltq
Opublikowano
8 godzin temu, Norrberrto napisał(a):

Nie ma ważniejszych kwestii. Jeżeli polityk będzie bezkarny to precedens będzie się nasilał.

Tu nie chodzi o przynależność polityczną tylko prawo musi być stosowane wobec wszystkich. 

Musi być strach, że każdy zostanie kiedyś rozliczony za nadużycia w sprawowaniu władzy albo w ogóle zlikwidujmy wszystkie kodeksy karne, cywilne itd. i niech się dzieje wola nieba... 

A kto rozliczy obecnych? Skoro nie bedzie juz nikogo do rozliczania?

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

A kto rozliczy obecnych? Skoro nie bedzie juz nikogo do rozliczania?

Co za bzdura. Jak nie będzie? To nie ZSRR, co wybory jest kogo.

Kwestia wyłącznie głosowania a nie siedzenie w domu i narzekanie, bo nie ma kogo głosować to nie idę na wybory.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

A ja tak offtop - proponuje zmianę przepisów i umożliwiać ustawki kiboli na stadionie, rozdać im noże i niech się zarzynają. Jak skończą, wpuścić lwy i wykończyć resztę i tak w ten oto prosty sposób uniknęlibyśmy dziwnych typów w polityce z tej lub tamtej strony :).

W sumie piłkarzom też by można rozdać jakiś sprzęt, po co mają się biedaki kopać i faulować jak można raz i porządnie...

Takie nasze Koloseum Narodowe.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Chyba najlepsze podsumowanie.

Tu się nie ma co obrażać. Jeżeli wygra sutener, a następnie za 2 lata wygra pis to trzeba będzie sprzedać lokum zawinąć biznes i rodzinę i spierdzielać gdziekolwiek. Powoli przestaje widzieć przyszłość dla tego narodu. Mogę jeszcze zrozumieć lewicę lub odłamy centro i prawicowe, próbujące zmienić obecny układ pomimo marginalnego poparcia. Mogę zrozumieć, że ktoś nielubi Tuska lub Kaczyńskiego ale żeby popierać kandydata na prezydenta, który jawnie łamie prawo i jest bez hamulca moralnego, w dodatku sympatyzuje z nazistowskim elementem przestępczym... to już jest przegięcie.

Jest tyle pięknych miejsc na świecie, a nie zamierzam łożyć na x% baranów, którzy sami na siebie szykują rzeźnię. 8 lat patrzenia na degradacji tego kraju już mi wystarczyło. Kabaret Neo-Nówka w skeczu Niebo chyba jednak przewidział przyszłość. Coś jest z Polskim narodem nie tak.

22 minuty temu, crush napisał(a):

Chcesz tak potraktować Donka? 😩

Dlaczego nie, niech się nawala z "Najmrodzkim" (Nawrockim). 2 pasożytów mniej. 

Chociaż pomimo mocnych oskarżeń PISu chyba mimo wszystko Donek jest mniej faszystowski od Sutenera.

Edytowane przez Norrberrto
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/spotkanie-nawrockiego-z-mentzenem-obraz-pogardy-i-okrucienstwa/k7l9sgc,2b83378a

Im więcej takich artykułów tym więcej głosów zyska Nawrocki, tak trzymać :D

58 minut temu, Norrberrto napisał(a):

Tu się nie ma co obrażać. Jeżeli wygra sutener, a następnie za 2 lata wygra pis to trzeba będzie sprzedać lokum zawinąć biznes i rodzinę i spierdzielać gdziekolwiek. Powoli przestaje widzieć przyszłość dla tego narodu. Mogę jeszcze zrozumieć lewicę lub odłamy centro i prawicowe, próbujące zmienić obecny układ pomimo marginalnego poparcia. Mogę zrozumieć, że ktoś nielubi Tuska lub Kaczyńskiego ale żeby popierać kandydata na prezydenta, który jawnie łamie prawo i jest bez hamulca moralnego, w dodatku sympatyzuje z nazistowskim elementem przestępczym... to już jest przegięcie.

Jest tyle pięknych miejsc na świecie, a nie zamierzam łożyć na x% baranów, którzy sami na siebie szykują rzeźnię. 8 lat patrzenia na degradacji tego kraju już mi wystarczyło. Kabaret Neo-Nówka w skeczu Niebo chyba jednak przewidział przyszłość. Coś jest z Polskim narodem nie tak.

Chociaż pomimo mocnych oskarżeń PISu chyba mimo wszystko Donek jest mniej faszystowski od Sutenera.

8 lat przeżyłeś PiS i 10 lat Andreja Dudy i nie wyjechałeś z kraju , więc przestań głupoty wypisywać 

http://youtube.com/post/UgkxRXLess2UiNZAPIccgkKiEUd1ERqMkaUf?si=KNYBJVK0P96oIlTH

Nawrocki zaraz ogłosi że ułaskawi Brauna i cyk wzrost poparcia i głosy wyborców Brauna 

ale banner xD

Screenshot_2025-05-23-03-17-51-818_com.google.android.youtube-edit.jpg

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Norrberrto napisał(a):

Alez piekne udawanie ze nie jest sie tuskowym lemingiem

Szkoda tylko ze powielajac tyle bzdur albo trzeba byc glupim albo zlemingowienie jest tak ogromne ze udawanie nie ma sensu

Godzinę temu, voltq napisał(a):

https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/spotkanie-nawrockiego-z-mentzenem-obraz-pogardy-i-okrucienstwa/k7l9sgc,2b83378a

Im więcej takich artykułów tym więcej głosów zyska Nawrocki, tak trzymać :D

8 lat przeżyłeś PiS i 10 lat Andreja Dudy i nie wyjechałeś z kraju , więc przestań głupoty wypisywać 

http://youtube.com/post/UgkxRXLess2UiNZAPIccgkKiEUd1ERqMkaUf?si=KNYBJVK0P96oIlTH

Nawrocki zaraz ogłosi że ułaskawi Brauna i cyk wzrost poparcia i głosy wyborców Brauna 

ale banner xD

Screenshot_2025-05-23-03-17-51-818_com.google.android.youtube-edit.jpg

Tam powiniem byc dopisek raczej

Sfinansowane przez pozytecznych idiotow

Albo przez sam rzad, nielegalnie

Nikt, nikt nie potrafi tak siać hejtu, obłudy i pluc jadem jak usmiechnieci eazem z lewica

I to jak kali ukrasc krowe... ;)

3 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

Przepraszam najmocniej, czy w tych wyborach startuje Tusk i jest wybór między nim a Nawrockim? Z tego co ja się orientuję, to kontrkandydatem Nawrockiego jest Trzask bez kibolskiej przeszłości. Poza tym wady jednego kandydata by nie tłumaczyły wad drugiego. 

Ale cala narracja koalicyjna opiera sie tylko na gadaniu o drugiej stronie

3 godziny temu, voltq napisał(a):

To znaczy że jak nie zagłosuje na trzaskowskiego to nie jestem strona demokratyczna tylko dyktatorską?

Tusk pewnie ma rację bo kłamca i oszust jakim jest on sam  pozna drugiego takiego samego jak on bardzo szybko

Wg tuskowo lewicowej narracji, jesli nie glosujesz na nich to wogole najlepiej sie zabij. Nazisto ty.

5 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Ja bym jeszcze rozumiał niezadowolenie, gdyby PiS wystawiał normalnego kandydata. Ale gangster na czele państwa to już chyba jawna rusyfikacja.

Dlatego kryminalisci popieraja trzaskowskiego a nie "gangstera"? Dziwne

9 godzin temu, leelooo napisał(a):

Porownalem do zuka, bo dokladnie tak wyglada polska polityka migracyjna w wykonaniu prawicy. Zero amortyzatorow, silnik na oparach i retoryczne pociski na pace. 

Wlasnie dlatego Trzask > Nawrocki, bo zamiast stawiać płot na płocie, woli zbudowac system. Zgodny z prawem, skuteczny, bez stygmatyzacji. 

Nastepny inteligentny inaczej :balon:

9 godzin temu, Camis napisał(a):

PIStanowski i MAzurek przebiją szambo, teraz ustawi kibolskie już ok!. 

Ty sie tu niedlugo poplaczesz o tego stanowskiego

Still better than tvn i tvp w likwidacji

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Alez piekne udawanie ze nie jest sie tuskowym lemingiem

Szkoda tylko ze powielajac tyle bzdur albo trzeba byc glupim albo zlemingowienie jest tak ogromne ze udawanie nie ma sensu

Tam powiniem byc dopisek raczej

Sfinansowane przez pozytecznych idiotow

Albo przez sam rzad, nielegalnie

Nikt, nikt nie potrafi tak siać hejtu, obłudy i pluc jadem jak usmiechnieci eazem z lewica

I to jak kali ukrasc krowe... ;)

Ale cala narracja koalicyjna opiera sie tylko na gadaniu o drugiej stronie

Wg tuskowo lewicowej narracji, jesli nie glosujesz na nich to wogole najlepiej sie zabij. Nazisto ty.

Dlatego kryminalisci popieraja trzaskowskiego a nie "gangstera"? Dziwne

Nastepny inteligentny inaczej :balon:

Ty sie tu niedlugo poplaczesz o tego stanowskiego

Still better than tvn i tvp w likwidacji

Ależ stek głupich bredni i kłamstw. Nie pisz takich więcej, zacznij czytać coś mądrzejszego niż prawicowy ściek to może będziesz miał w głowie coś więcej niż prawicowe kłamstwa.

• Upvote 9
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, voltq napisał(a):

Nie nie jesteś ani ty ani żaden wyborca ale dopuścicie do rządów autorytarnych. Kaczyński najpierw zrobi porządek z KO i Lewicą, a potem weźmie się za Konfederację... Zresztą widziałeś próbkę w TVPiS gdzie jak mówi Mentzen przez 2 lata był szlaban dla wszystkich z Konfederacji do występowania w TVPiS.

Ponowna władza PiS to będzie po zawodach bo oni obecnie pałają taką żądzą zemsty, że kompletnie puszczą hamulce. Scenariusz węgiersko-turecki. Jak pisałem wcześniej: z Konfederacją się w wielu kwestiach nie zgadzam i też boję np chaosu gospodarczego czy wyprowadzenia Polski z UE, ale nie boję się siłowej zmiany ustroju państwa tak jak w przypadku PiS.

Po prostu: są wszystkie partie i jest PiS, który inwigilował opozycję, wszystkie służby nękały Frasyniuka, policja biła kobiety, limuzyny jeździły jak chciały, a Bogu ducha winnego kierowcy chciano zmusić do przyznania się do władzy, Prezydent uniewinnił przestępców, w wielu sprawach ludzie z PiS mają postawione zarzuty karne. No i nie zapominajmy o "gwiazdach" pokroju Pawłowicz i Piotrowicza, którzy najpierw demontowali wymiar sprawiedliwości, żeby potem dostać posady polityczne za nic-nierobienie w TK. Oni tam mają po 40k za NIC. Ja tak pisałem z pamięci, ale tego wszystkiego jest cała masa. PiS powinien być raz na zawsze odsunięty od władzy. Jak słucham Mentzena i Bossaka to przynajmniej na tą chwilę nie mam żadnego odczucia, że by łamali prawo, Konstytucję i praworządność, a to są filary naszego państwa...

Ja w Turcji ani na Węgrzech nie chcę żyć.

Zresztą chyba nawet strategicznie wygodniej jest Konfederacji zniszczyć obecnie PiS żeby wskoczyć na ich miejsce za 2 lata... :) PiS przegra kolejne wybory... Coraz mniej będzie się liczył. Jak Konfa dogada się z Braunem to teoretycznie może zacząć od progu 21% i dogonić, a potem przegonić PiS :) 

Jeszcze ze 3 miesiące temu pisałem, że bardziej boję się Konfederacji, ale kiedy wystawili Nawrockiego - tak antypatycznego typa z nieciekawą przeszłością osobistą to ja już nie mam żadnych złudzeń co do PiS. Czy tylko ja to widzę, ale on ma taki straszny, sztuczny uśmiech. Mnie po prostu ciarki przechodzą jak go widzę. Boże, żeby on nie został Prezydentem. Przysięgam, że jakby był w II turze Nawrocki i Mentzen to bym błagał żeby głosować na Mentzena i sam też bym na niego zagłosował. Intuicja mi podpowiada, że to jest facet (Nawrocki) gotowy do wprowadzenia ogromnego chaosu. A pamiętajmy, że sprawuje nadzór np. nad wojskiem. PiS jest zdolny absolutnie do wszystkiego.

edit// kiedy to pisałem to nawet nie widziałem tego newsa:

Ułaskawienie za poparcie. Nawrocki złożył propozycję Braunowi

https://wiadomosci.wp.pl/ulaskawienie-za-poparcie-nawrocki-zlozyl-propozycje-braunowi-7159698624003008a

I to tylko dowodzi tego co wyżej pisałem, że taki braun może i jest antysemitą itp, ale ma jakieś swoje zasady i nie bawi się w takie machlojki... Ja prd Nawrocki już rozdaje ułaskawienia in blanco :) 

Edytowane przez hubio
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, voltq napisał(a):

Ale Braun jakoś jest innego zdania, niż Ty.

4 godziny temu, voltq napisał(a):

Im więcej takich artykułów tym więcej głosów zyska Nawrocki, tak trzymać

Czyli te artykuły w Republice i wPolsce dla odmiany pomagają Trzaskowskiemu? 

• Confused 1
Opublikowano

Patrząc na Nawrockiego zaczynam autentycznie tęsknić za ś.p. Lechem Kaczyńskim. Mimo swoich wad, Lech był opus dei prawicowej myśli, mocno zakorzeniony w polskiej tradycji jednak rozumiejący współczesny świat. Ehh.

Jakby żył, dzisiaj byłaby inna Polska.

• Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

sutereństwo sutereństwo / sutereństwo 

Lepiej używać wyrazów, które się zna, a nie takich, które się tylko gdzieś niewyraźnie usłyszało.

8 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Ja bym jeszcze rozumiał niezadowolenie, gdyby PiS wystawiał normalnego kandydata.

To jedynie świadczy o potędze Rafaua, że z tak słabym konkurentem może przewalić.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
23 minuty temu, pijoter100 napisał(a):

Patrząc na Trzaskowskiego, zastanawiam się czemu nie wystawili Sikorskiego.

Bo robi niesamowitą robotę na stanowisku, które obejmuje, a ciężko będzie go zastąpić w tych wesołych czasach.

• Upvote 4
Opublikowano

Sikorskiego nie wystawili, bo dawno odszedł z PiSu, więc Kaczyński nie mógł go wystawić ;)

A w KO ma może 25% wewnętrznego poparcia, bo jest konserwą. Nie miał szans na wystawienie ani nie miałby na zwycięstwo.

Problemem Trzaskowskiego jest słaba kampania. Właściwie prawie nic nie widać. Przynajmniej w mediach "netowych".

Cały czas jego sztab skupia się na atakach na Nawrockiego. Co zresztą i tak nie przynosi żadnego rezultatu.

Teraz grzany jest temat, który pisowski kandydat sam poruszył. Że brał udział w ustawkach.

Tyle że on jeszcze na tym zyskuje. Okazało się że brał udział w znanej i dużej bijatyce. Banda kiboli w której był wygrała z inną, uchodzącą za silniejszą i groźniejszą.

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...