Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Badalamann napisał(a):

@musichunter1x Nie pisałem o szkodach a o kibolo-huligańskim i faszyzującym elemencie jaki organizuje marsz i jaki w nim masowo uczestniczy.

Kolejne rzucanie faszyzmów, bo nie widzisz różnić w nacjonalizamach? Nie każdy nacjonalista to skinhead, a kiboli to pewnie nie ma tam nawet 10%.

Wiecie jak durnie wygląda ten wasz elitaryzm, z naciaganymi wnioskami?

Jak szukałem sedna tych powiązań Nawrockiego to wychodzi, że jego wersja jest bardziej realna niż wasza, czy to odnośnie wrzucania wszystkich kibiców i nacjonalistów do jednego wora lub natury znajomości Nawrockiego.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

Kolejne rzucanie faszyzmów, bo nie widzisz różnić w nacjonalizamach? Nie każdy nacjonalista to skinhead, a kiboli to pewnie nie ma tam nawet 10%.

Elitaryzm >>>>>> bandyterka, chuliganka, oszukiwanie starszych ludzi, wyłudzanie lokalu komunalnych :) 

Teraz, musichunter1x napisał(a):

Jak szukałem sedna tych powiązań Nawrockiego to wychodzi, że jego wersja jest bardziej realna niż wasza, czy to odnośnie wrzucania wszystkich kibiców i nacjonalistów do jednego wora lub natury znajomości Nawrockiego.

Czyli dotarłeś do PRZEKAZU?!

Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ależ stek głupich bredni i kłamstw. Nie pisz takich więcej, zacznij czytać coś mądrzejszego niż prawicowy ściek to może będziesz miał w głowie coś więcej niż prawicowe kłamstwa.

Ktore niby? Bo pierdzielisz tak samo jak reszta

Opublikowano
32 minuty temu, DjXbeat napisał(a):

Ale prawactwo się rozjazgotało. Mocno ich w d... piecze Trzaskowski Polityczna sekta XXI wieku

W normalnym społeczeństwie demokratycznym to, że kandydat na najwyższy urząd w państwie miałby powiązania z przestępczym półświatkiem, byłby zamieszany w afery majątkowe, oszustwa, a jego przeszłość pełna byłaby moralnych i prawnych skaz — oznaczałoby polityczny koniec. Ale nie w Polsce. A na pewno nie w środowisku, które przez ostatnie lata stworzyło wokół Jarosława Kaczyńskiego i jego wskazań polityczno-religijną sektę.

W żadnym innym cywilizowanym kraju nie mieściłoby się w głowie, że prawie 30% dorosłych obywateli gotowych byłoby poprzeć kandydata, o którym wiadomo, że:
 • przyjaźnił się z gangsterami i ludźmi z marginesu,
 • był blisko związany z osobami skazanymi za handel kobietami i przymuszanie do prostytucji,
 • dopuścił się oszustw majątkowych,
 • porzucił osobę, którą miał się opiekować,
 • odbierał ubogim ich ostatni majątek,
 • wyłudzał pieniądze od samorządów, wykorzystując mechanizmy pomocy publicznej.

I mimo tego całego katalogu zarzutów — nie medialnych insynuacji, ale faktów — ten człowiek staje się jednym z faworytów wyścigu o prezydenturę. Dlaczego?

Bo został namaszczony. Bo tak chciał Kaczyński. Bo “guru” wskazał i wierni przyjęli.

Ten mechanizm nie ma już nic wspólnego z polityką. To nie jest wybór światopoglądowy, to nie jest nawet „mniejsze zło”. To jest akt posłuszeństwa wobec lidera, który przez lata budował wokół siebie lojalność opartą nie na rozumie, ale na emocji, strachu i wrogości wobec „innych”. To jest polityka jako religia, a konkretnie – religia oparta na kulcie jednostki.

Członkowie tej wspólnoty nie głosują, bo wierzą w program. Głosują, bo tak trzeba. Gdyby dziś Jarosław Kaczyński wskazał kogokolwiek – kogokolwiek! – z własnego środowiska, elektorat podporządkowałby się bez mrugnięcia okiem. Kandydat mógłby mieć najczarniejszą przeszłość, kompromitujące nagrania, niejasne interesy – to bez znaczenia. Ważne, że pochodzi od „naszych”.

Taki poziom podporządkowania to nie przejaw lojalności. To utrata autonomii myślenia. To forma umysłowego poddaństwa, którą w języku polityki można nazwać tylko jednym słowem: sekta.

Ten komentarz idealnie oddaje co się dzieje po prawicy.

To *********** grzeje ciągle temat gangusowatowości Nawrockiego więc coś chyba o jednego za dużo przechyliłeś.
Kamilek ciągle tu jęczy jaki to łobuz z tego Nawrockiego.

Z jednej strony mam typa co pochodzi ze szkoły sorosowej, który jest tylko pacynką Tuska i kij go wie jakich elit antytożsamościowych.
Z drugiej strony mając do wyboru typa co to napierniczał się z innymi w ustawkach, ale później wyszedł na prostą drogę, zrobił doktorat, został prezesem IPN itp to wybieram człowieka z ulicy, a nie wymuskaną lalę.

Także niech wam dupska pękają, a ja nie będę stał z urojeńcami i nienawistnikami w jednym szeregu. Mimo, że Nawrocki to nie mój kandydat.

• Upvote 1
Opublikowano

Może to nagłaśnianie kibolskiej przeszłości batyra coś da. U mnie od rana w pracy da się usłyszeć głosy starszych, że idą głosować przeciwko temu małpiszonowi bo to już jest przesada. 

Ja powiem szczerze, że nie bardzo wiem co powiedzieć, bo to że kandydat na prezydenta jest takim patusiarzem to srogi absurd. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Elitaryzm >>>>>> bandyterka, chuliganka, oszukiwanie starszych ludzi, wyłudzanie lokalu komunalnych :) 

Najpierw udowodnij te oszukiwanie ludzi, bo na razie więcej tam się klei, niż w twoim odczuciu. ;) 
Bandyterka i chuliganka to kolejne naciągane wnioski, bo medialne tytuły Ci powiedziały. :E 
Wchodziłem w szczegóły i nie widziałem tam tego, ale was w ogóle nie interesuje natura powiązań, a prosząc o konkrety nie dostałem nic.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Masz rację, wydaje ci się.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Sutenerstwo

https://www.extradom.pl/porady/artykul-suterena-co-to-jest-suterena-i-czym-sie-rozni-od-piwnicy

P.S.

Umiejętność przyznani się do błędu to ważna umiejętność. 

Obejrzyj jakiś filmik o języku polskim to będziesz już wszystko wiedział :rotfl2:

Ja akurat widzę tu zbieżność pojęciową. Koleś jest zamieszany zarówno w podejrzane przejęcie lokalu jak i powiązany ze światkiem przestępczym czerpiącym korzyści z nierządu, więc chyba ten kolokwializm można stosować łącznie :)  w tym konkretnym przypadku.

Edytowane przez Norrberrto
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Co wy macie z tym elitaryzmem? Czy my was traktujemy jak chłopów pańszczyźnianych? Nie, sami się do tej pozycji sprowadzacie.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Norrberrto napisał(a):

Nie jestem ani głupi ani zlemingowanym w przeciwieństwie do ciebie. Takim szufladkowaniem przyklejasz sobie łatkę intelektualnego impotenta.

Kiedyś głosowałem na PO ale później się do nich zniechęciłem i olałem jedne wybory (jak dużo osób) no i wygrał PiS. Dalej już wiadomo jak to poszło... Teraz żeby ich rozliczyć musi być Prezydent, który nie będzie ułaskawiał każdego przestępcy. Tak zawłaszczenie majątku państwowego to przestępstwo.

To że nie ma odpowiednio silnej opcji politycznej vs PiS/PO to nie znaczy, że mam głosować na kogoś kto jawnie działa poza prawem lub nagina prawo na swój użytek i jeszcze dorabia do tego ideologię. 

Też nie uważam, że Trzask to najlepszy kandydat pewnie lepiej by było gdyby wrzucili Sikorskiego. Teraz nie wybieram nawet mniejszego zła tylko wybór jest między nijakość vs przestępca.

Ja w odróżnieniu do Ciebie sprawdzam różne źródła i nie mam wrytej narracji republiki. Tak naprawdę nie potraficie nic mu zarzucić oprócz jakiś ogólników, że jest tęczowy czy inne pierdoły. Wszystkie argumenty opierają się o Tuska i PO, a nie samego Trzaska.

Za to w druga stronę nawet nie trzeba poruszać że Nawrot jest z mafijnego układu PiS. Sam sobie wystawia już takie świadectwo, że gorzej raczej być nie może.

A tak tak, rebublika, niewlasciwe media, gdzies juz to slyszalem xD

Konkretow jak bylo zero za to dalej jest zero

Edytowane przez SM_M4E5TRO
Opublikowano
1 minutę temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Wspaniałe media, które cenzurują swojego kandydata, gdy mówi nie to co potrzeba XD 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Najpierw udowodnij te oszukiwanie ludzi, bo na razie więcej tam się klei, niż w twoim odczuciu. ;) 
Bandyterka i chuliganka to kolejne naciągane wnioski, bo medialne tytuły Ci powiedziały. :E 
Wchodziłem w szczegóły i nie widziałem tam tego, ale was w ogóle nie interesuje natura powiązań, a prosząc o konkrety nie dostałem nic.

Zaraz Ci powiedza ze Republike ogladasz xD

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

Konkrety, który kolega

Np śledziu, gościu wielbi i popiera Hitlera, oraz ma m.in dwie swastyki na plecach na ramieniu portret Hitlera: 

vINktkpTURBXy9jNWZlNTBmZjlkZGUzZGEwODNkO

Edytowane przez Camis
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

Wspaniałe media, które cenzurują swojego kandydata, gdy mówi nie to co potrzeba XD 

Wy juz tak sie odkleiliscie, ze lepiej wiecie co ogladam. To juz jakas 4 gestosc cyrku :rotfl2:

Edit: 

Ja tylko TVP i TVN. Tam teraz czysta woda i inteligentny przekaz

Opublikowano
2 godziny temu, Umpero napisał(a):

To **** grzeje ciągle temat gangusowatowości Nawrockiego więc coś chyba o jednego za dużo przechyliłeś.
Kamilek ciągle tu jęczy jaki to łobuz z tego Nawrockiego.

Z jednej strony mam typa co pochodzi ze szkoły sorosowej, który jest tylko pacynką Tuska i kij go wie jakich elit antytożsamościowych.
Z drugiej strony mając do wyboru typa co to napierniczał się z innymi w ustawkach, ale później wyszedł na prostą drogę, zrobił doktorat, został prezesem IPN itp to wybieram człowieka z ulicy, a nie wymuskaną lalę.

Także niech wam dupska pękają, a ja nie będę stał z urojeńcami i nienawistnikami w jednym szeregu. Mimo, że Nawrocki to nie mój kandydat.

On brał udział w ustawce w wieku 26 lat. Wtedy już pracował w IPN. Poza tym nie wiadomo czy później też się nie lał. To ma być elita? Ten facet jest penerem, a jak zostanie prezydentem to dzieci będą widziały, że można lac ludzi po mordach i społeczeństwo nie widzi w tym niczego złego. To jest fatalny przykład dla młodych. Nawrocki nie wstydzi się tego co robił i nazywa to czymś szlachetnym. To jest skandal. 

• Upvote 9
Opublikowano
2 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Wy juz tak sie odkleiliscie, ze lepiej wiecie co ogladam. To juz jakas 4 gestosc cyrku :rotfl2:

Edit: 

Ja tylko TVP i TVN. Tam teraz czysta woda i inteligentny przekaz

Ty nawet czytać nie umiesz, gdzie ja napisałem, że oglądasz republikę? 

Opublikowano
16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

"mapandowód.jpg" ? :) 

Śmiej się, ale ja przechodziłem przy tym miejscu, i tam jest tylko logo empiku bez sklepu, a jest tam przejście pod budynkiem, za którym stały wozy telewizji. Ale nigdy się nie przyznasz do urobienia się przekazem medialnym.

16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A wiesz o czym był mowa, czy kolejny do błyszczenia się znalazł?
Pisałem cytując z artykułów "handel kobietami / sutereństwo", a sutereństwo nie zawsze wiąże się z handlem kobietami... Nie grzebałem już za co konkretnie był skazany KODwiec, wiec podałem obydwa frazy, które padały. ;) 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Zaraz Ci powiedza ze Republike ogladasz xD

Linkowałem sprawę za którą był skazany ten Patryk oraz sprawdziłem w jakich okolicznościach poznali się z Nawrockim.
Sprawdzam fakty i wypowiedzi na temat wydarzeń. Lepsze to niż jaranie się nagraniem słów Tuska, niezwiązanego ze sprawą. :E

Więc jeszcze raz, podajcie mi konkrety na który wyrobiliście swoją opinię o tej sprawie. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kwik lewej strony już jest tak wielki, że z byle g***a zrobia sobie narracja jakoby to koniec swiata mial byc, byleby tylko po ich mysli bylo choc odrobine

W kolko czcze pierdzielenie nic wiecej

Jestescie tu wszyscy najprosciej w swiecie zalosni. Za robote sie lepiej wezcie

• Confused 1
Opublikowano

PIS tak naprawdę wiedział o tych wszystkich akcjach Batyra.

I stwierdzili, że to atut.

Nie ma co się obrażać. Tak wygląda demokracja.

Karol Nawrocki będzie naszym prezydentem.

Wyjdzie, że ta akcja z 2023 to był po prostu wyjątek od reguły i ten kraj się cofa w rozwoju intelektualnym. :pajac:

• Upvote 5
Opublikowano
2 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Konkretow jak bylo zero za to dalej jest zero

To chyba jesteś ślep jak nie widziałeś dokumentów w jaki sposób przejął mieszkanie i na jakich zasadach oraz w jakich okolicznościach.

I nie potrafisz czytać skoro nie widzisz komunikatów że sam wszem i wobec oświadczał że będzie się opiekował a przez prawie rok nie odszukał tej osoby, którą się podobno zaopiekował. Wszędzie w internecie są potwierdzenia jak robi sobie fotki z nazistami (kolegami).

Wiarygodność jego jest zerowa. Z republiki nie trzeba robić memów ta pseudo tv propagandowa sama sobie robi memy paskami.

Naprawdę tak trudno odróżnić fakty od ukierunkowanego przekazu?

Nie mówię, że należy oglądać TVN czy inny wybrany kanał ale chociaż weryfikować informacje, do których dostęp jest na szczęście jeszcze powszechny... 

• Upvote 7
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Umpero napisał(a):

Czyli chociażby Marcin Palade to wychowanek Sorosa?

https://pl.m.wikipedia.org/w/index.php?title=Kategoria:Absolwenci_Wydziału_Dziennikarstwa_i_Nauk_Politycznych_Uniwersytetu_Warszawskiego&pagefrom=Kornaga%2C+Dawid Dawid+Kornaga#mw-pages

Grubo, to już przynajmniej piąta gęstość a Matrix wymięka :E

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 4
Opublikowano

No dalej dawajcie fikołki że to tylko salut rzymski, zamawiał piwo itp :rotfl2:

A jaki fikołek na dwie swastyki na plecach a na ramieniu portret Hitlera?!

Lewaku to wielki artysta był malarz więc kumple Nawrockiego go sobie malujom!!1.

Gd0KYfoXEAAbKfQ.jpg

9fTCcXE.png

9QpZN8n.png

Y8Kyb6J.png

GrVr_qzWIAAC4BX.jpg

FrVtiLX.png

FmLT6NU.png

• Upvote 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...