Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ale mu ego pękło, aż mundur opluł. Dobry będzie z niego dyplomata :D 

Dres zapomniał, że co jak co ale Polacy do żołnierzy szacunek mają i to po każdej stronie.

• Upvote 4
Opublikowano
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Będzie dwucyfrówka. A jak pomogą w eliminacji ze sceny PSL to tylko się cieszyć.

Oj, nie będzie. Dochodzą słuchy, że połowa Razemków na drugą turę nie idzie. Cóż, w 2026 już nawet nie będą musieli. Paradoksalnie Zandberg chyba znów dopuści PiS do władzy.

• Upvote 1
Opublikowano
59 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ale mu ego pękło, aż mundur opluł. Dobry będzie z niego dyplomata :D 

Ale że ten rosyjski?

GB78gETXUAAxHTV.jpg:large

To chyba na plus dla Nawrockiego nie? Przecież wy tu wszyscy "slava Ukrainu" jesteście.  ;D 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ale wiesz że to nie moje zdjęcie prawda? Czy nie wiesz?  :E 

A mówiąc poważnie to Pytel na pewno nie jest żadnym autorytetem, to kolejny wściekły nienawistnik który z zasady zaatakuje wszystko co z PiS związane.

Coś jakby Pińskiego cytować.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Boldwyn napisał(a):

Wg rocznika statystycznego za 2024 mamy:

<18 lat: ~6.8 mln

18-39 lat: ~10.1 mln

40+ lat: ~20.6 mln

razem: ~37.6 mln

Źródło: https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/roczniki-statystyczne/roczniki-statystyczne/rocznik-demograficzny-2024,3,18.html

Wciąż brakuje tutaj frekwencji w danej grupie. 

Nawet jakby pominąć frekwencję to korzystając z grafiki, którą wcześniej wstawiłem, trzeba by mieć grupy 40-49, 50-59 i 60+ 🤣

Edytowane przez michasm
Opublikowano
5 minut temu, Mar_s napisał(a):

A mówiąc poważnie to Pytel na pewno nie jest żadnym autorytetem, to kolejny wściekły nienawistnik który z zasady zaatakuje wszystko co z PiS związane.

Wiem, że to nie ty. Legendy twierdzą, że kto spojrzy w Twe oblicze umiera w środku :E 

Autorytetem nie jest i nie sądzę, by ktoś go tutaj tak traktował. Istotna jest raczej wściekła reakcja kandydata gangsterskiego, która nie przystoi - szczególnie w tym kontekście.

• Upvote 4
Opublikowano

A ja nawiązałem do tego że wrzucano tutaj, i wielokrotnie wałkowano, zdjęcie Brauna z rosyjskim dziennikarzem, natomiast tutaj cytuje się gościa który chlał nie raz i nie dwa z rosyjskim wywiadem (czyli tymi co na pewno mają krew na rękach, i to sporo), oraz robił sobie zdjęcia w ichnich uniformach.

To co na niego mają jeszcze to tylko oni wiedzą, bo wiadomo że tego typu spotkania zawsze są nagrywane.

Ale to tylko tyle z mojej strony, over and out.

Opublikowano
Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

Oj, nie będzie. Dochodzą słuchy, że połowa Razemków na drugą turę nie idzie. Cóż, w 2026 już nawet nie będą musieli. Paradoksalnie Zandberg chyba znów dopuści PiS do władzy.

To nie wina Zandberga przecież.

Jeszcze ta akcja z tym zablokowaniem dopłat do kredytów.

Większość Ludzi jest przeciwko tym dopłatom.

Trzaskowski dobry ruch... obiecał, że to zablokuje.

A reszta PO to albo osoby chcące zwycięstwa Nawrockiego albo Imbecyle.

Opublikowano
3 minuty temu, Mar_s napisał(a):

A ja nawiązałem do tego że wrzucano tutaj, i wielokrotnie wałkowano, zdjęcie Brauna z rosyjskim dziennikarzem, natomiast tutaj cytuje się gościa który chlał nie raz i nie dwa z rosyjskim wywiadem (czyli tymi co na pewno mają krew na rękach, i to sporo), oraz robił sobie zdjęcia w ichnich uniformach.

To co na niego mają jeszcze to tylko oni wiedzą, bo wiadomo że tego typu spotkania zawsze są nagrywane.

Ale to tylko tyle z mojej strony, over and out.

Jest pewna różnica pomiędzy:

1. Spotkaniem w Moskwie ze szpiegiem wydalonym z Polski za szpiegostwo i ufundowanym przez tego szpiega :) 

2. Kontaktami ze rosyjskimi służbami w ramach OFICJALNEJ WSPÓŁPRACY czy WSPÓLNYCH ĆWICZEŃ.

Jeśli ktoś nie widzi tej różnicy to faktycznie ma problem :) 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Nienawistnik? Serio? Weź przejrzyj w końcu na oczy bo albo to brak wiedzy albo w Twoim mniemaniu można celowo zniszczyć dobre imię generała WP.

https://tvn24.pl/polska/byli-szefowie-skw-generalowie-janusz-nosek-i-piotr-pytel-uznani-za-pokrzywdzonych-st8280236

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Mar_s napisał(a):

Ten opis pasuje mi do 90% towarzystwa tego forum :E

Edytowane przez SM_M4E5TRO
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Szambo napisał(a):

To nie wina Zandberga przecież.

No ja nie jestem przekonany do końca, bo poszedł we wręcz symetryczny przekaz, a jednak doskonale wiemy, że PiS nie jest do końca tym samym, co Tusk.

Jakieś prognozy słyszałem o 40% Razemkach bez drugiej tury. No cóż, będą mieli się okazję przekonać o konsekwencjach już na wiosnę 2026 roku.

Zandberg robi to samo co w 2015. Oczywiście, ja wiem, że rząd mu w tym nie pomaga, ale to jest jakiś rechot historii, jak braknie znów tych % z Razem xD

W 2015 to właśnie wynik Razem ustawił nam PiS na 8 lat.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 3
Opublikowano
17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jest pewna różnica pomiędzy:

1. Spotkaniem w Moskwie ze szpiegiem wydalonym z Polski za szpiegostwo i ufundowanym przez tego szpiega :) 

2. Kontaktami ze rosyjskimi służbami w ramach OFICJALNEJ WSPÓŁPRACY czy WSPÓLNYCH ĆWICZEŃ.

Jeśli ktoś nie widzi tej różnicy to faktycznie ma problem :) 

Widzę, ale niestety Ty nie, zero zaskoczenia.  :) 

• Upvote 1
Opublikowano

Dobre jest to, że konfederacja i pisiory obiecują i kłamią, to zero reakcji. A jak typ z KO jebnie "cóż szkodzi obiecać" to grzeją temat jak porąbani. 
Oczywiście wszystko to jest żenujące i typa z KO, który to powiedział powinni wy**ć z klubu, ale wciąż chodzi mi o ludzi reagujących na to. 

Podobnie jest z innymi kwestiami. "Weź pracę, zmień kredyt", "ośmiorniczki", "za 6k tylko głupi będzie pracował". Grzane to było nie wiem. 
Zderzamy to demontażem systemu sprawiedliwości przez pis czy wyciąganiem szmalu z funduszu sprawiedliwości dla ofiar przestępstw i wtedy jest cicho, jakby to była norma. 

To świadczy, że nasza część społeczeństwa jest zepsuta bardzo. Ja myslałem tak 10-15 lat temu, że się to pomału skończy jak młodzi, którzy nie mieli styczności z PRLem będą bardziej uczciwi i wypleni się to kombinowanie i cwaniakowanie. Że jak wynoszę coś z pracy/funduszu to jest to złodziejstwo a nie radzenie sobie. Ale to chyba jeszcze 1-2 pokolenia muszą minąć.

• Upvote 6
Opublikowano
4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

No ja nie jestem przekonany do końca, bo poszedł we wręcz symetryczny przekaz, a jednak doskonale wiemy, że PiS nie jest do końca tym samym, co Tusk.

Jakieś prognozy słyszałem o 40% Razemkach bez drugiej tury. No cóż, będą mieli się okazję przekonać o konsekwencjach już na wiosnę 2026 roku.

Zandberg robi to samo co w 2015. Oczywiście, ja wiem, że rząd mu w tym nie pomaga, ale to jest jakiś rechot historii, jak braknie znów tych % z Razem xD

W 2015 to właśnie wynik Razem ustawił nam PiS na 8 lat.

Ja głosowałem na Zandberga i idę w drugiej turze głosować na Trzaskowskiego.

Taki mam plan przynajmniej.

Ale jako, że dla mnie najważniejsza jest dobra polityka mieszkaniowa i zaczynają się z tym odstawiać cyrki to może być i tak, że zostanę na II turze w domu.

I czyja to będzie wina?

Zandberga czy PO/Trzaskowskiego, że kompletnie nie umieją dowieźć tego czego oczekuje większość Polaków?

Opublikowano
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

To są nic nie warte prognozy. Przed nami debata oraz przesłuchania Memcena. Dopiero po nich można coś z sensem przewidywać na podstawie deklaracji. A większość poza twardym elektoratem i tak prawdopodobnie podejmie decyzję w ostatnich 24h.

Opublikowano
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

No akurat Trzaskowski zdaje się to bardziej rozumieć, niż obóz rządzący. Dość paradoksalne.

Tylko też problem jest taki, że za rok mamy znowu brunatny rząd.

No przykro mi z tego powodu, ale to odpowiedzialność polityków.

My jako w miarę rozumni wyborcy przez lata pchaliśmy ich do przodu pomimo tego, że ABSOLUTNIE NIE DOWOZILI.

Nawet sami zaczęliśmy wyglądać jak typowy wyborca PISu - ten z mema co go PIS okłada i kopie, ale przecież Wszystko Zniesie.

• Upvote 2
Opublikowano
14 godzin temu, leelooo napisał(a):

Przeczytałem cały artykuł, a nie jak ty tylko nagłowek

Czytaj ze zrozumieniem, rafaello i tron to mój komentarz, a nie cytat z artykułu który też przeczytałem.

Jeżeli uważasz za normalne ukrywanie przed społeczeństwem decyzji wobec których ogromna większość jest przeciwna kiedy Rudzielec otwarcie kłamie że się nie zgodzi a Ursulka to łaskawie toleruje bo wybory to ja nie mam zTobą o czym rozmawiać.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Szambo napisał(a):

Ja głosowałem na Zandberga i idę w drugiej turze głosować na Trzaskowskiego.

Taki mam plan przynajmniej.

Ale jako, że dla mnie najważniejsza jest dobra polityka mieszkaniowa i zaczynają się z tym odstawiać cyrki to może być i tak, że zostanę na II turze w domu.

I czyja to będzie wina?

Zandberga czy PO/Trzaskowskiego, że kompletnie nie umieją dowieźć tego czego oczekuje większość Polaków?

Przypominam, że wybieramy prezydenta a nie rząd a prezydent nie podpisze niczego co nie przejdzie przez sejm. A KO jak nie zmieni kursu to straci duuużo wyborców w 2027 r.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...