Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ale mu ego pękło, aż mundur opluł. Dobry będzie z niego dyplomata :D 

Dres zapomniał, że co jak co ale Polacy do żołnierzy szacunek mają i to po każdej stronie.

• Upvote 4
Opublikowano
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Będzie dwucyfrówka. A jak pomogą w eliminacji ze sceny PSL to tylko się cieszyć.

Oj, nie będzie. Dochodzą słuchy, że połowa Razemków na drugą turę nie idzie. Cóż, w 2026 już nawet nie będą musieli. Paradoksalnie Zandberg chyba znów dopuści PiS do władzy.

• Upvote 1
Opublikowano
59 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ale mu ego pękło, aż mundur opluł. Dobry będzie z niego dyplomata :D 

Ale że ten rosyjski?

GB78gETXUAAxHTV.jpg:large

To chyba na plus dla Nawrockiego nie? Przecież wy tu wszyscy "slava Ukrainu" jesteście.  ;D 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ale wiesz że to nie moje zdjęcie prawda? Czy nie wiesz?  :E 

A mówiąc poważnie to Pytel na pewno nie jest żadnym autorytetem, to kolejny wściekły nienawistnik który z zasady zaatakuje wszystko co z PiS związane.

Coś jakby Pińskiego cytować.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Boldwyn napisał(a):

Wg rocznika statystycznego za 2024 mamy:

<18 lat: ~6.8 mln

18-39 lat: ~10.1 mln

40+ lat: ~20.6 mln

razem: ~37.6 mln

Źródło: https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/roczniki-statystyczne/roczniki-statystyczne/rocznik-demograficzny-2024,3,18.html

Wciąż brakuje tutaj frekwencji w danej grupie. 

Nawet jakby pominąć frekwencję to korzystając z grafiki, którą wcześniej wstawiłem, trzeba by mieć grupy 40-49, 50-59 i 60+ 🤣

Edytowane przez michasm
Opublikowano
5 minut temu, Mar_s napisał(a):

A mówiąc poważnie to Pytel na pewno nie jest żadnym autorytetem, to kolejny wściekły nienawistnik który z zasady zaatakuje wszystko co z PiS związane.

Wiem, że to nie ty. Legendy twierdzą, że kto spojrzy w Twe oblicze umiera w środku :E 

Autorytetem nie jest i nie sądzę, by ktoś go tutaj tak traktował. Istotna jest raczej wściekła reakcja kandydata gangsterskiego, która nie przystoi - szczególnie w tym kontekście.

• Upvote 4
Opublikowano

A ja nawiązałem do tego że wrzucano tutaj, i wielokrotnie wałkowano, zdjęcie Brauna z rosyjskim dziennikarzem, natomiast tutaj cytuje się gościa który chlał nie raz i nie dwa z rosyjskim wywiadem (czyli tymi co na pewno mają krew na rękach, i to sporo), oraz robił sobie zdjęcia w ichnich uniformach.

To co na niego mają jeszcze to tylko oni wiedzą, bo wiadomo że tego typu spotkania zawsze są nagrywane.

Ale to tylko tyle z mojej strony, over and out.

Opublikowano
Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

Oj, nie będzie. Dochodzą słuchy, że połowa Razemków na drugą turę nie idzie. Cóż, w 2026 już nawet nie będą musieli. Paradoksalnie Zandberg chyba znów dopuści PiS do władzy.

To nie wina Zandberga przecież.

Jeszcze ta akcja z tym zablokowaniem dopłat do kredytów.

Większość Ludzi jest przeciwko tym dopłatom.

Trzaskowski dobry ruch... obiecał, że to zablokuje.

A reszta PO to albo osoby chcące zwycięstwa Nawrockiego albo Imbecyle.

Opublikowano
3 minuty temu, Mar_s napisał(a):

A ja nawiązałem do tego że wrzucano tutaj, i wielokrotnie wałkowano, zdjęcie Brauna z rosyjskim dziennikarzem, natomiast tutaj cytuje się gościa który chlał nie raz i nie dwa z rosyjskim wywiadem (czyli tymi co na pewno mają krew na rękach, i to sporo), oraz robił sobie zdjęcia w ichnich uniformach.

To co na niego mają jeszcze to tylko oni wiedzą, bo wiadomo że tego typu spotkania zawsze są nagrywane.

Ale to tylko tyle z mojej strony, over and out.

Jest pewna różnica pomiędzy:

1. Spotkaniem w Moskwie ze szpiegiem wydalonym z Polski za szpiegostwo i ufundowanym przez tego szpiega :) 

2. Kontaktami ze rosyjskimi służbami w ramach OFICJALNEJ WSPÓŁPRACY czy WSPÓLNYCH ĆWICZEŃ.

Jeśli ktoś nie widzi tej różnicy to faktycznie ma problem :) 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Nienawistnik? Serio? Weź przejrzyj w końcu na oczy bo albo to brak wiedzy albo w Twoim mniemaniu można celowo zniszczyć dobre imię generała WP.

https://tvn24.pl/polska/byli-szefowie-skw-generalowie-janusz-nosek-i-piotr-pytel-uznani-za-pokrzywdzonych-st8280236

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Mar_s napisał(a):

Ten opis pasuje mi do 90% towarzystwa tego forum :E

Edytowane przez SM_M4E5TRO
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Szambo napisał(a):

To nie wina Zandberga przecież.

No ja nie jestem przekonany do końca, bo poszedł we wręcz symetryczny przekaz, a jednak doskonale wiemy, że PiS nie jest do końca tym samym, co Tusk.

Jakieś prognozy słyszałem o 40% Razemkach bez drugiej tury. No cóż, będą mieli się okazję przekonać o konsekwencjach już na wiosnę 2026 roku.

Zandberg robi to samo co w 2015. Oczywiście, ja wiem, że rząd mu w tym nie pomaga, ale to jest jakiś rechot historii, jak braknie znów tych % z Razem xD

W 2015 to właśnie wynik Razem ustawił nam PiS na 8 lat.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 3
Opublikowano
17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jest pewna różnica pomiędzy:

1. Spotkaniem w Moskwie ze szpiegiem wydalonym z Polski za szpiegostwo i ufundowanym przez tego szpiega :) 

2. Kontaktami ze rosyjskimi służbami w ramach OFICJALNEJ WSPÓŁPRACY czy WSPÓLNYCH ĆWICZEŃ.

Jeśli ktoś nie widzi tej różnicy to faktycznie ma problem :) 

Widzę, ale niestety Ty nie, zero zaskoczenia.  :) 

• Upvote 1
Opublikowano

Dobre jest to, że konfederacja i pisiory obiecują i kłamią, to zero reakcji. A jak typ z KO jebnie "cóż szkodzi obiecać" to grzeją temat jak porąbani. 
Oczywiście wszystko to jest żenujące i typa z KO, który to powiedział powinni wy**ć z klubu, ale wciąż chodzi mi o ludzi reagujących na to. 

Podobnie jest z innymi kwestiami. "Weź pracę, zmień kredyt", "ośmiorniczki", "za 6k tylko głupi będzie pracował". Grzane to było nie wiem. 
Zderzamy to demontażem systemu sprawiedliwości przez pis czy wyciąganiem szmalu z funduszu sprawiedliwości dla ofiar przestępstw i wtedy jest cicho, jakby to była norma. 

To świadczy, że nasza część społeczeństwa jest zepsuta bardzo. Ja myslałem tak 10-15 lat temu, że się to pomału skończy jak młodzi, którzy nie mieli styczności z PRLem będą bardziej uczciwi i wypleni się to kombinowanie i cwaniakowanie. Że jak wynoszę coś z pracy/funduszu to jest to złodziejstwo a nie radzenie sobie. Ale to chyba jeszcze 1-2 pokolenia muszą minąć.

• Upvote 6
Opublikowano
4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

No ja nie jestem przekonany do końca, bo poszedł we wręcz symetryczny przekaz, a jednak doskonale wiemy, że PiS nie jest do końca tym samym, co Tusk.

Jakieś prognozy słyszałem o 40% Razemkach bez drugiej tury. No cóż, będą mieli się okazję przekonać o konsekwencjach już na wiosnę 2026 roku.

Zandberg robi to samo co w 2015. Oczywiście, ja wiem, że rząd mu w tym nie pomaga, ale to jest jakiś rechot historii, jak braknie znów tych % z Razem xD

W 2015 to właśnie wynik Razem ustawił nam PiS na 8 lat.

Ja głosowałem na Zandberga i idę w drugiej turze głosować na Trzaskowskiego.

Taki mam plan przynajmniej.

Ale jako, że dla mnie najważniejsza jest dobra polityka mieszkaniowa i zaczynają się z tym odstawiać cyrki to może być i tak, że zostanę na II turze w domu.

I czyja to będzie wina?

Zandberga czy PO/Trzaskowskiego, że kompletnie nie umieją dowieźć tego czego oczekuje większość Polaków?

Opublikowano
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

To są nic nie warte prognozy. Przed nami debata oraz przesłuchania Memcena. Dopiero po nich można coś z sensem przewidywać na podstawie deklaracji. A większość poza twardym elektoratem i tak prawdopodobnie podejmie decyzję w ostatnich 24h.

Opublikowano
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

No akurat Trzaskowski zdaje się to bardziej rozumieć, niż obóz rządzący. Dość paradoksalne.

Tylko też problem jest taki, że za rok mamy znowu brunatny rząd.

No przykro mi z tego powodu, ale to odpowiedzialność polityków.

My jako w miarę rozumni wyborcy przez lata pchaliśmy ich do przodu pomimo tego, że ABSOLUTNIE NIE DOWOZILI.

Nawet sami zaczęliśmy wyglądać jak typowy wyborca PISu - ten z mema co go PIS okłada i kopie, ale przecież Wszystko Zniesie.

• Upvote 2
Opublikowano
14 godzin temu, leelooo napisał(a):

Przeczytałem cały artykuł, a nie jak ty tylko nagłowek

Czytaj ze zrozumieniem, rafaello i tron to mój komentarz, a nie cytat z artykułu który też przeczytałem.

Jeżeli uważasz za normalne ukrywanie przed społeczeństwem decyzji wobec których ogromna większość jest przeciwna kiedy Rudzielec otwarcie kłamie że się nie zgodzi a Ursulka to łaskawie toleruje bo wybory to ja nie mam zTobą o czym rozmawiać.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Szambo napisał(a):

Ja głosowałem na Zandberga i idę w drugiej turze głosować na Trzaskowskiego.

Taki mam plan przynajmniej.

Ale jako, że dla mnie najważniejsza jest dobra polityka mieszkaniowa i zaczynają się z tym odstawiać cyrki to może być i tak, że zostanę na II turze w domu.

I czyja to będzie wina?

Zandberga czy PO/Trzaskowskiego, że kompletnie nie umieją dowieźć tego czego oczekuje większość Polaków?

Przypominam, że wybieramy prezydenta a nie rząd a prezydent nie podpisze niczego co nie przejdzie przez sejm. A KO jak nie zmieni kursu to straci duuużo wyborców w 2027 r.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @Send1N Dzięki prawdopodobnie moje wybredne uszy i tak będą musiały same się przekonać. Myślałem używać je na karcie graficznej w okolicach 800-1000-1200 zależnie od tego jakie temperatury osiągnę. Fabryczne wentyle 6700xt Hellhound a raczej pewnie ich łożyska(dualball bearig) dźwięk podobny do świerszczenia cewek co lekko mi przeszkadza temperatury były w granicach rozsądku. Obroty ustawione na sztywno 1150~~. Próbowałem już 2x Arctic P12 pwm pst które przeszczepiłem z chłodzenia wieżowego by sprawdzić czy to ma sens wyniki były dobre przy dwóch sztukach temperatury były podobne do fabrycznych za to kultura na moje ucho lepsza trochę ciszej w znaczeniu generowanego rodzaju hałasu który był znacznie mniej natarczywy zwyczajny szum ,obroty 1000-1100. Ogólnie uważam że te wentylatory oferują dobry kompromis między ceną/wydajnością/kulturą pracy. Ostatnio kupione po taniości 11.50zł sztuka  Thermalright tl-c12c-s trzy sztuki zamontowane na tej samej karcie przy 800rpm uzyskują podobne temperatury do fabrycznych i 2x Arctic P12 pwm zachowując przyzwoitą kulturę pracy jednak główną ich zaletą jest cena w moim przypadku to co jestem w stanie znieść to max 40% dla porównania P12 mogą działać na 60%.  
    • tak, auto to symbol statusu dla wielu ludzi i ogolnie pożądana rzecz, szczegolnie dla tych starszych osob bedzie to czesto europejska/niemiecka motoryzacja a nie chinczyk   kolejny raz pokazales ze w ogole nie znasz realiow  ty sie moglbys z nimi nie zgadzac ale ty ich nawet nie rozumiesz
    • To w sumie podsumowuje moje doświadczenie. 250h, generalnie są mecze że bawię się super. A potem pare takich, gdzie walę w typa 5 pestek a pierwszy ginę od jednej wystrzelonej po mojej serii. RPG se nie wybucha a team zamiast grać na cele biega jak bezgłowy kurczak zbierając bezwartościowe fragi.   No i baby. K*rwa. Dajcie mi wybrać płeć operatora bez rozbienia wyzwań "zdobądź 10000 punktów w eskalacji". W jednym meczu Nienawidzę grać babami niech se beda ale dajcie mi wybrać kim ja gram. A póki co gra zmusza żeby jakaś klasa to zawsze była laska. Laska z plecakiem amunicji o LKMem. Nosz k***wa.
    • Cześć wszystkim,  Jak już mogliście zauważyć po tytule chodzi mi o podkręcenie mojego RTX’a 2070 super z którego chciałbym osiągnąć jak najlepsze wyniki podkręcenia, więc przychodzę do was z zapytaniem ja polecacie podkręcić tą kartę graficzną? Dodam że próbowałem podkręcać tą kartę graficzną tak jak większość ludzi pokazuje na youtubie lecz niestety te wyniki mnie nie zadowalają więc chciałbym się dowiedzieć czy można jeszcze więcej wyciągnąć z tej karty za pomocą „Curve Editor” lub np poprzez wymuszenie wyższych napięć, wszystko oczywiście w MSI Aferburner. Dodam że posiadam również od dłuższego czasu podkręcony CPU i5 9600k na którym udało mi się osiągnąć stabilne 5,1 GHz z Ring Ratio 45, AVX -1, napięcie Vcore 1.36 V. Tutaj moja specyfikacja i5 9600K 5,1 GHz  MSI  RTX 2070 Super Gaming X Trio Aorus Z390 Pro WiFi  Corsair 64GB 3600MHz CL 18  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...