Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, NotQuite napisał(a):

przewidują wprowadzenie splitów

W sensie? :E 

JA ostatnio ogrywam R3E i na luźne ściganie jest idealne. Dużo wyścigów po 15 minut, są też po 30. Fajnie dobiera ludzi o zbliżonym ratingu, jak ktoś Ci się wpieprzy w tył na T1 to nie masz rozwalonego auta tylko co najwyżej wypadniesz na trawę i jesteś z tyłu, ale ścigać dalej się możesz. W takim LMU czy iRacing jak idiota Cię dotknie to już masz uszkodzenia i trzeba zjeżdżać do pitu xD Ile ja wyścigów w LMU miałem DNF nie z mojej winy to nie zliczę... Czekasz 1h na wyścig i po 2 minutach Alt+f4 bo nie ma sensu jechać. 

• Upvote 1
Opublikowano

No fajnie tylko że to auto jest już w 5 innych ścigałkach. 

Miałbym pretekst do kupienia gdyby dali sporo torów takich nieoczywistych jak ten Sebring, który u innych jest dodatkiem za kilkadziesiąt monet. Tylko w AC mam pełną listę torów i swobodę wyboru.

Opublikowano

Raceroom po ostatnich aktualizacjach wygląda kozacko. Bywały jakiś czas temu problemy z serwerami, ale teraz ok. Dla mnie top to AMS2 i raceroom. IRacing ok, ale typowo pod rankingowe. Do LMU próbuję się przekonać, ale nie daje mi tyle frajdy co wcześniej wymienione. 

Opublikowano (edytowane)

No ja aż z ciekawości spróbowałem pograć i może fizyka jakoś się broni (chociaż cholera wie na ile, darmowy seat prowadzi się jak fura z gnojem, mazda jak fura bogatego gospodarza, z kolei to coś na wzór GT4 banalne, ale tutaj to już z kosmitami w multi trudno nawiązać rywalizację :E), to grafika, brak warunków pogodowych, konieczność używania zewnętrznych apek by podmienić HUD (LOL)... i ja miałbym zapłacić za to 300-400 zł w promocji, by mieć jakiś sensowny zestaw torów i wozów?

No to już bym wolał w LMU zainwestować, że o skompletowaniu DLC do AMS2 nie wspomnę. No ale ja nie jestem multikowy, to może zaburza perspektywę. 

Szkoda, że ten PMR to będzie takie graficzne padło... dźwięk faktycznie dobry, jak to u Bella, no i fizyka ponoć tym razem top, a ludzie twierdzą po analizie filmików, że AI ogarnięte... może jakieś mody wyjdą :E 

Edytowane przez Zas
Opublikowano
8 godzin temu, Adikon napisał(a):

Raceroom po ostatnich aktualizacjach wygląda kozacko. Bywały jakiś czas temu problemy z serwerami, ale teraz ok

A u mnie wyleciał już z dysku bo właśnie problemy z serwerami mnie dotknęły. Trzykrotnie nie mogłem dołączyć do wyścigu z winy gry/serwera, tak się nie da grać na dłuższą metę. Czekasz na wyścig i dupa, raz wybaczę, trzy nie ma mowy. 

5 godzin temu, Zas napisał(a):

używania zewnętrznych apek by podmienić HUD

HUD to pikuś, bez apek nie ma nawet radaru i ludzie się wbijają w Ciebie bo nie wiedzą że trzeba coś instalować... Ale to problem głównie darmowych wyścigów.

LMU do single sie nie nadaje, a online to też najlepiej mieć suba i jeździć w płatnych wyścigach, bo na darmowych pełno idiotów i nikt nie sprawdza raportów, także jeżdżą bezkarnie. 

PMR im dłużej czekam tym większej kupy oczekuję, za duża promocja tu leci, codziennie wrzucają posty/filmiki na X/IG, to się skończy wtopą :E 

Opublikowano

Jak przeglądałem swego czasu opinie, to wszyscy bardzo chwalili AI w LMU? 
Mnie tam w sumie w takiej grze kariera średnio potrzebna, to nie F1 czy MotoGP, a inne serie i tak w rozsypce, albo ich nie śledzę. Wiadomo, jest ciekawiej, ale nie raz czy dwa wolałem sobie w takim CARS 1/2 odpalić wyścig w konkretnych warunkach na konkretnym torze, niż lecieć z "kampanią"... Rozważania oczywiście mocno teoretyczne, wiele musiałoby się zdarzyć, bym zainwestował w LMU, ale jakieś perspektywy na coraz bardziej nieciekawą przyszłość trzeba mieć. A taka złota era simów miała być: ACE, PMR, Forza Motorsport, Rennsport... :E 

Opublikowano

Simów to może nie, ale ścigałek jest teraz. W zasadzie wszystko jest, okej, nawet jak forza okazała się taka sobie. Do pełni szczęścia jeszcze potrzebne Gran Turismo w wersji definitive na pieca.

A to że tyle tytułów jest w tym samym czasie to nie jest za dobrze, bo nisza graczy jest podzielona. Ściganie się jednak trochę kosztuje, więc mało kto praktykuje więcej niż 2-3 tytuły. Moim zdaniem niektóre z nich padną, bo muszą, a niekoniecznie z powodu bylejakości.  PMR też musi trafić coś czego inni nie mają, więc będzie trudno.

• Upvote 1
Opublikowano

Problem jest taki że nie ma jednego sima który by robił wszystko.

LMU pod kątem FFB i fizyki dla mnie wygrywa i niszczy wszystko, tylko co z tego skoro to WEC i ELMS i nie pojeżdżę sobie GT3 na Watkins Glen albo Bathurst... Nie wspominając o GT4, GT1, GTE w sumie też już umarło. 

AMS2 jest blisko ideału z racji zawartości, nawet bym przymknął oko na FFB czy fizykę, ale multiplayer nie istnieje, jest straszny. Na LFM jest mało serii i mało graczy, praktycznie martwe (do tego problemy z serwerami bo gracze hostują).

Raceroom też był blisko ideału, ale jak trzykrotnie nie mogłem dołączyć do wyścigu na który czekałem godzinę to wyleciał z dysku.

ACC niestety już brak wsparcia, a problemy swoje wciąż ma. 

Rennsport to scam roku kolejny. 

iRacing... No gdyby nie model finansowy to bym chyba tu wrócił. Nawet sub nie jest taki drogi bo te 40 zł na miesiąc mogę odżałować, ale kupowanie KAŻDEGO samochodu i KAŻDEGO toru to przesada. A jak suba nie opłacisz to tracisz całą zawartość. Nie wydam 3-4k na sima żeby ograć 3 wyścigi tygodniowo...

I tutaj wjeżdża Project Motor Racing, chyba jedyna nadzieja że coś nowego będzie. Tylko patrząc na ich marketing i brak rzetelnych recenzji widzę to średnio :E 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@galaxy 

W iracingu każdy wybiera 1 serię która go interesuje, są poradniki zakupowe. 

To nie gierka jak Automobilista 2, tylko droga platforma simracingowa. 

Sezon to 13 tygodni, 

Powyżej licencji rookie i D - 

Pierwszy sezon kosztuje 110-150$ w zależności od samochodu i wylosowanych torów, nie ma się niczego. 

Drugi to koszt 60-110$ w zależności od wylosowanych torów, część powtarza się z pierwszego sezonu, juz kupione tory + bezpłatne. 

Trzeci sezon to ponownie około 50$

Powtarza się to do czasu zakupienia wszystkich torów i losowania. 

Wejście to około 200$ i później co 3 miesiące wydatek 30-50$ przez jakiś czas aż do momentu opłacania samego abonamentu 13$. 

Wolę grać w LMU, fizyka jazda jest lepsza od iracingu, do tego nie trzeba płacić abonamentu.. Iracing porzuciłem.

AC, ACC, R3E to simcade w porównaniu do RF2, LMU i iracingu. 

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano

Wiem i znam model iRacing, przejeździłem jeden sezon i nie opłacałem już suba bo ilość idiotów którzy niszczą Ci wyścig w sumie podobna jak w innych grach. Nie po to płacę kupę kasy żeby mi na T1 w dupę wjeżdżali... 

Od LMU mam przerwę bo jest wysyp ludzi którzy niszczą Ci wyścig. Niestety ale pozwalanie na granie ludziom bez LC w autach które nie mają ABS to pomyłka. A w LMU wystarczy dotknąć innego auta z siłą rocznego dziecka i już aero uszkodzone, na Circuit de la Sarthe jesteś już w plecy bo długie proste. Raporty sprawdzają tylko na płatnych zawodach... 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Wiem i znam model iRacing, przejeździłem jeden sezon i nie opłacałem już suba bo ilość idiotów którzy niszczą Ci wyścig w sumie podobna jak w innych grach. Nie po to płacę kupę kasy żeby mi na T1 w dupę wjeżdżali... 

Od LMU mam przerwę bo jest wysyp ludzi którzy niszczą Ci wyścig. Niestety ale pozwalanie na granie ludziom bez LC w autach które nie mają ABS to pomyłka. A w LMU wystarczy dotknąć innego auta z siłą rocznego dziecka i już aero uszkodzone, na Circuit de la Sarthe jesteś już w plecy bo długie proste. Raporty sprawdzają tylko na płatnych zawodach... 

Ale jak przejeździłeś 1 sezon to nawet ratingu nie wbiłeś.

Gdybym miał czas, to od poziomu ok 2.5k -3k i B safety jeździ się na zderzaku praktycznie większość wyscigów i nie raz dwa zdarzyło mi się ze oddałem pozycje lub ktoś mi oddał - poprostu widać kto jest szybszy.

Bez divebomb, spychania, zajeżdzania i całego syfu który serwuja wszystkie inne simy multi.

Im dalej tym kazdy zna miejsce w szeregu i widzac typa z 7-9k nie bede mu utrudniać zabawy. Czego na poziomie 1-2k nie uswiadczysz - tam kazdy jest Panem toru.

Edytowane przez zozolek
Opublikowano

Przecież im wyżej tym bardziej agresywna jazda. Jest nawet kanał na YT który pokazuje jak ludzie jeżdżą i takie zachowania są notoryczne.

No to może 2 sezon zacząłem i nie skończyłem, rok temu to było, wiem że wbiłem klasę B. 

Opublikowano

Badziew to może nie, ale to jest duuużo za mało. Mamy PCARS 2,5 a czasy na rynku zupełnie inne. 

Żeby oddać sprawiedliwość , AMS2 też na wyjściu było w powijakach, R3E rozwijało się ładnych parę lat (chyba z 4), rFactor2 było po prostu gówniane. Tylko że ta ekipa nie będzie tego łatać tylko obejdzie się jak z PCARS3.

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, NotQuite napisał(a):

Mamy PCARS 2,5 a czasy na rynku zupełnie inne. 

Poza AMS2 i ACC... to w sumie nie ma na rynku nic dużego, dobrego i z trybem singleplayer. Od biedy może to LMU, pomimo modelu sprzedaży... no, w każdym razie patrząc na Rennsport czy po spróbowaniu R3E, to jakoś mi się to LMU na YT bardziej podoba. :E I to tyle, bo kiedy będzie ACE, nie wiadomo.

Także nisza na rynku jest, tylko teraz, o ironio, Bell nie polegnie chyba z powodu fizyki, ale z powodu oprawy, choć to dzięki niemu powstał silnik do najładniejszych ścigałek na rynku (po wycofaniu CARS 2 i 3 ze sprzedaży - całej jednej :)). 

Tzn. z powodu bugów potencjalnie też, skoro fizyka nierówna i gra się tu i tam sypie - ale to raczej będą łatać i raczej załatają, bo tym razem to dla nich być albo nie być jeszcze większe niż CARS 3, gdzie leżała cała koncepcja - a tutaj wydaje się ona spoko.

Także niby ten rynek bogaty, ale tylko dla zapaleńców z bardzo specyficznymi potrzebami i nastawieniem, dla kogoś, kto chce pograć na T300, T598 czy innym entry level Fanatecu DD - to powiedziałbym, że szału nie ma. Świat ludzi z load cellami, button boxami, bass shakerami, butt kickerami, używających SimHuba i trenujących codziennie jest jednak trochę specyficzny i hermetyczny, nawet jeśli wygląda bardzo fajnie i nawet jeśli gry dla nich mogą bawić również niedzielnych graczy. No bo jakoś tam mogą, ale sporo w tym kompromisów.  A CARS 2 czy ACC dalej bawi bez nich, przynajmniej z perspektywy kogoś takiego jak ja. :)

Edytowane przez Zas
Opublikowano
W dniu 21.11.2025 o 17:39, galakty napisał(a):

Tak coś czułem że wyjdzie badziew, za dużo marketingu, codziennie spamują postami xD 

Chyba dam drugą szansę iRacing, mają promki na powrót i roczny sub wychodzi spoko. 

AC Rally + Irka i nic więcej nie trzeba. 

Opublikowano
1 godzinę temu, zozolek napisał(a):

AC Rally + Irka i nic więcej nie trzeba. 

Z mego doświadczenia, im więcej różnorodności tym lepsza nauka. 

Tak jak trenuje się "sztuczną inteligencję" masą różnorodnych danych, tak samo trenowanie naszej białkowej inteligencji jest lepsze gdy damy sobie więcej różnorodności.

Są badania pokazujące że przy tych samych schematach uczenie się u człowieka znacznie spada. 

Mój preorder już czeka na start. 

Spodziewam się wrażeń na kierownicy podobnych do GTR2, którego nadal ogrywam.

Mam fajną retrospekcję początków swego jeżdżenia, kiedy wszystko wymykało mi się spod kontroli. 

W porównaniu do teraz, gdy nad wszystkim mam pełną kontrolę.

Opublikowano
14 godzin temu, NotQuite napisał(a):

Badziew to może nie

PRzecież to ledwo 50FPS wyciąga na 7800X3D i 5090 xD 

9 godzin temu, Zas napisał(a):

Poza AMS2 i ACC... to w sumie nie ma na rynku nic dużego, dobrego i z trybem singleplayer. Od biedy może to LMU, pomimo modelu sprzedaży... no, w każdym razie patrząc na Rennsport czy po spróbowaniu R3E, to jakoś bardziej mi się to LMU na YT bardziej podoba. :E No i to tyle, bo kiedy będzie ACE, nie wiadomo.

Do single to tylko AMS2, nic innego nie ma i dlatego wiązałem nadzieje z PMR...

LMU niestety cierpi na problem z ludźmi, multiplayer to jest koszmar. Przed premierą 1.0 jeździło się genialnie, obecnie się po prostu nie da. 

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, galakty napisał(a):

i 5090 xD 

"A naco to komu ? A komu to potrzebne ?"

"Suwaki w lewo"

No ale marketing już dawno to ustawił na realistyczna grafika ponad wszystko. 

Edytowane przez tekkno
Opublikowano
9 minut temu, galakty napisał(a):

W ogóle Jardier wspomniał że zagra i oceni na premierę, bo dostał niewygodne maila i nie będzie recenzował... Czyli opłacili YouTuberów a i tak streamy są negatywnie oceniane. Będzie crap.

Ostatnio RandomCallsign rozniecił małą dramę na YT o sponsorowanych recenzjach i pewnie czołówka się teraz asekuruje.

Czy będzie crap ?

Wielu ma takie nastawienie do FM8, gdzie ja znalazłem na swój użytek świetne narzędzie do testowania setupów i możliwość szczegółowego strojenia FFB.

No ale każdy ma szansę znaleźć swoją niszę.

Jak nie tu, to tam. 

I bardzo dobrze ze jest wybór.