Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, ODIN85 napisał(a):

...

Ewidentnie był jakiś problem z wydajnością Ady z PT na moim buildzie RE Requiem, być może to kwestia konkretnego miejsca testowego, może nie. Wydaje mi się, że różne buildy krążyły przed premierą w zależności od tego, od kogo kto miał klucz, bo czytałem, że u kogoś gra miała Anti-Laga 2 oraz XeSS, a moja wersja ze Steam nie ma ani jednego, ani drugiego %-)

• Sad 1
Opublikowano
4 minuty temu, caleb59 napisał(a):

a później w zamkniętych lokacjach można spokojnie grać.

Tak, ale w zamknięty lokacjach bez zniszczeń i dynamiki spokojnie można zrobić podobne oświetlenie bez PT, ani RT.

Oby sterowniki poprawiły wyniki, ale ciekawe jak to sprawuje się w 4K z DLSS L w trybie UP lub 1440p Performance M. Domyślnie gra używa presetu D przy PT.

Opublikowano
12 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Oby sterowniki poprawiły wyniki, ale ciekawe jak to sprawuje się w 4K z DLSS L w trybie UP lub 1440p Performance M. Domyślnie gra używa presetu D przy PT.

Gra ma wymuszone RR przy PT, to nie wiem, jak Ty chcesz DLSS 4.5 odpalić z PT %-) Poza tym 4K z DLSS UP, na jakimkolwiek modelu, to jest "4K" a nie 4K, coś jak lizanie loda przez szybę.

• Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, tomcug napisał(a):

Ewidentnie był jakiś problem z wydajnością Ady z PT na moim buildzie RE Requiem, być może to kwestia konkretnego miejsca testowego, może nie. Wydaje mi się, że różne buildy krążyły przed premierą w zależności od tego, od kogo kto miał klucz, bo czytałem, że u kogoś gra miała Anti-Laga 2 oraz XeSS, a moja wersja ze Steam nie ma ani jednego, ani drugiego %-)

Nie ma skalowania Intel, nigdzie :) 

Opublikowano

Nie ma żadnego limitu, po prostu uznałem, że lepiej będzie na jednym wykresie, żeby można było łatwo porównać bezpośrednio PT i RT. Choć zdaję sobie sprawę, że wykombinowanie takiego sposobu prezentacji wyników, żeby każdemu pasował, jest raczej niemożliwe :)

Opublikowano

Przecież nie trzeba nadzwyczjnej inteligencji by porównać ze sobą wyniki z dwóch tabelek (zwłaszcza jeżeli jedna jest bezpośrednio pod drugą).

A tak wyniki na pierwszy rzut oka mogą być nieco konfudujące.

Gdyby nie fakt że 5090 z PT jest wydajnościowo poniżej 5070 z RT, dzięki czemu wszystkie wyniki z PT są na dole tabeli, to byłby misz-masz.

Opublikowano
4 minuty temu, Paw79 napisał(a):

Gdyby nie fakt że 5090 z PT jest wydajnościowo poniżej 5070 z RT, dzięki czemu wszystkie wyniki z PT są na dole tabeli, to byłby misz-masz.

To fakt, ale akurat tak się wyniki ułożyły, że RT i PT się "zgrupowały" osobno, więc uznałem, że jest ok. Ale przemyślę jeszcze to na przyszłość.

Opublikowano

W sumie dopiero teraz zauważyłem że tam są wrzucone jeszcze wyniki ze zwykłego rastra.

Mimo że tabelka ma opis "Wyniki wydajności - RT i PT".

I pomyśleć że mnie za młodu cofali sprawozdania z laborek za nie opisanie jednostek na osiach w jednym wykresie... :boink: 

Opublikowano
50 minut temu, azgan napisał(a):

@ODIN85 co Cię tak zdziwiło 🙄? Chodziło mi o materiał od DF. Mega dobrze to wygląda zwłaszcza wygląd postaci. Odnieś się do tego jakoś a nie confused i nara 😂

Poziom poprzdnich dwóch części jak dla mnie.

Opublikowano (edytowane)

@tomcug

A sprawdzałeś może jak się skaluje wydajność z poziomem detali przy włączonym PT?

Np. w Cyberpunku 2077 w zwykłym rastrze lub z włączonym RT można zyskać ok. +30% fps zrzucając wolumetryczną mgłę, chmury i SSR na medium.

Ale z PT to już tak nie działa.

Przestawienie całego presetu na medium (nie tylko mgły, chmur i SSR) daje zaledwie ok. +8% fps.

Ciekaw jestem czy tu jest tak samo.

Edytowane przez Paw79