Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

51 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak odbiegając od informacji sterownikowo/wykresowych, to grał już ktoś osobiście i może jakieś pierwsze wrażenia opisać?

Ciekawi mnie odbiór "zwykłych ludzi", a nie recenzentów, czy youtuberów. 

Opublikowano
30 minut temu, caleb59 napisał(a):

Graj jak chcesz, nikt nie broni grać na starszych. Obecnie Nvidia wycofała najnowsze, dedykowane RE 9 bo masa osób zgłaszała problemy z wentylatorami kart, nie wszystkie się kręciły.

zawsze jakieś kabarety z tymi sterami, dlatego pytam. Dawno nie byłem na PC i pewnie bedą jakieś problemy, chociaż ten ich RE ENGINE dla mnie nigdy nie sprawiał problemów. 

9 minut temu, Gordek napisał(a):

Tak odbiegając od informacji sterownikowo/wykresowych, to grał już ktoś osobiście i może jakieś pierwsze wrażenia opisać?

aż dziwne, że nikt tutaj jeszcze nie robimy analizy rodem z kanału od jezusa lub linusa :D
ja bedę grał koło 16 czasu PL, ciekawe czy dam radę się wkręcić. w żadną grę ostatnimi czasy nie mogę grać w nic :(

skąd aż taka różnica w 1440p, przcież to bardzo podobne karty, czyżby NV zaczełą ubijanie wydajności? czy może chodzi bardziej o generacyjne różnice w kartach 

image.png.82503a0137604d1244075a13feead4ac.png

swoją drogą czytam o tym kabarecie ze sterownikami, więc wszystkie te testy można o kant dupy rozbić. 

Opublikowano
Godzinę temu, Gordek napisał(a):

Podbijam pytanie :)

Obejrzałem mniej więcej godzinę gry na youtubie i trzeba przyznać że prowadzenie tak rozbudowanej kampanii marketingowej która obejmuje aż 4 trailery dla gry trwającej w porywach 15 godzin to czyste zabójstwo, mam wrażenie że całą tą godzinę widziałem już na ich wrzutkach sprzed miesięcy :hihot: 

Opublikowano (edytowane)

RTX 50xx odjeżdżają mocno w PT, do tego lepiej działający DLSS + już samo RT które jest wydajniej liczone. Jak pobierasz wszystkie plusy z technologii i skalerów to wyjdzie taka różnica. 

W rasterze bez RT, PT, DLSS różnica wydajności się zgadza.

Kwestia czy będzie im się chciało pieścić sterowniki pod 40xx skoro ostatnio wala takie babole. Doświadczenie z zielonymi mówi jasno, im dalej od premiery tym bardziej olewają stare generację. Dlatego takie słupki będą coraz częściej gościć na wykresach. 

Edytowane przez Totek
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Gordek napisał(a):

Kłamali w reckach na plus i minus.

Zagadek i kombinowania jest dużo.

Grace ma nawet więcej ammo niż Leon i obiema postaciami idzie grać na Rambo:yuppie:

Jak to pójdzie w takim kierunku jak myślę to fabuła będzie sztos:lovin:

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, samsung70 napisał(a):

zawsze jakieś kabarety z tymi sterami, dlatego pytam. Dawno nie byłem na PC i pewnie bedą jakieś problemy, chociaż ten ich RE ENGINE dla mnie nigdy nie sprawiał problemów. 

aż dziwne, że nikt tutaj jeszcze nie robimy analizy rodem z kanału od jezusa lub linusa :D
ja bedę grał koło 16 czasu PL, ciekawe czy dam radę się wkręcić. w żadną grę ostatnimi czasy nie mogę grać w nic :(

skąd aż taka różnica w 1440p, przcież to bardzo podobne karty, czyżby NV zaczełą ubijanie wydajności? czy może chodzi bardziej o generacyjne różnice w kartach 

image.png.82503a0137604d1244075a13feead4ac.png

swoją drogą czytam o tym kabarecie ze sterownikami, więc wszystkie te testy można o kant dupy rozbić. 

Równie dobrze to może być wina gry i musi wlecieć latka. Pewnie prędzej czy później jak nie gra to sterowniki wleci poprawka ewidentnie jest coś nie tak.

Opublikowano
1 godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Graj jak chcesz, nikt nie broni grać na starszych. Obecnie Nvidia wycofała najnowsze, dedykowane RE 9 bo masa osób zgłaszała problemy z wentylatorami kart, nie wszystkie się kręciły.

nie tylko wentyle, byly tez prblemy z boostwoaniem kart i dropami w HDR, sporo gier zaczela skakac itp. wyglada jakby stery robilo AI jak w Microslopie.... 

• Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, Totek napisał(a):

W rasterze bez RT, PT, DLSS różnica wydajności się zgadza.

Z RT też się przecież zgadza, jedynie z PT kuleje Ada.

czyżby NV zaczełą ubijanie wydajności?

Na bank tak jest kierowniku!

Doczytaj, czego dotyczył ten kabaret.

Opublikowano
4 godziny temu, Kabor napisał(a):

Ciekawe dawno nie sprawdzałem :E ale z tego co wiem nie było i nie ma AL2 na STEAMIE.

Nie było i nie ma. 

Ale aktywacja podobna na Epicu i Steamie.

Jak dla mnie optymalizacja na plus, jeżeli na 5 letnim kompie z RT w 1440p trzyma ponad 60 fps.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Screenshot_20260227-065220.thumb.png.d4e5ed1da6c5940de2d76e3c5077966a.png

Screenshot_20260227-065430.thumb.png.efad2715832c4605be40dd217b1e57d8.png

Screenshot_20260227-065315.thumb.png.9d0d05268e96eda5f2b59c3bec1c21a8.png

Jako uczestnik labowego słynnego sporu "nvidia sztucznie obrzydza starsze karty w taki czy inny sposób" - w którym to walczyło ze 20 osób, a żadne dwie osoby nie dyskutowały na ten sam temat, myśląc, że owszem - tutaj na początek zajmę przeciwne stanowisko, ponieważ

- to nie ma sensu, bo nie zależy im na sprzedaży kart graczom. Sprzedają tyle ile zrobią, a i to przycinają aby dać wafle do AI

- w przypadku takich akcji nawet miłośnicy ignorancji by się zaczęli zastanawiać. W necie zrobiłbym się dym. Tak jak się zrobił dekadę temu przy Wiedźmin 3 vs Kepler. 

Dlatego tutaj zakładam jakieś błędy w metodzie pomiarowej. Seria 50xx nie ma żadnych cud technologii, dzięki którym nagle by było 200% wydajności 4090tki na 5090tce, a 5080tka to w zasadzie 4080+20%, co też nie ma żadnego sensu. 

Ale obudźcie mnie jeśli się mylę i jednak to nie CzystoPieC dał dupy z testem, bo zawsze zdrowo jest się pośmiać ;)

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, tomcug napisał(a):

:lol2:

Wyjaśnij proszę co Cię tak śmieszy. 

Co jest bardziej prawdopodobne? Błąd w teście czy to, że duża firma oleje generację kart, której u graczy jest więcej niż tej nowszej (40xx vs. 50xx)?

(w sensie developera, który tak zignorował 40xx że nie zauważył problemu)

"tutaj zakładam" =/= "jedyną opcją jaką widzę jest ..."

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, tomcug napisał(a):

Wszystko jest dobrze zmierzone i nie ma sensu ani snuć teorii spiskowych o "ubijaniu" (%-)), ani że to błąd w pomiarach.

Tych pierwszych nie było nigdzie, a to drugie nie jest żadną teorią spiskową. Błędy się zdarzają. I to nawet najlepszym.

Napisałem to jako najmniej "dziwny" powód z tych, które mogły potencjalnie zaistnieć. Przecież jakbym napisał, że to wina Nvidii czy wina developera, to dopiero byłby pojazd o teoriach spiskowych ;)

DIGITAL FOUNDRY

A co do DF to u nich co miesiąc jest "Game changer". Szczególnie jeśli chodzi o AI, a przed AI to samo było z PT.

Jedyny game changer, o jakim chętnie usłyszę to info, że z DF odszedł Łysy Ridż i że nowe kierownictwo zmienia o 180° podejście do prowadzenia tego biznesu. Efektem byłby drastyczny spadek "game changerów" w ich filmikach ;)

RT było największą rewolucją w grach w historii.

Potem PT było największą rewolucja w grach w historii.

Potem AI jest/będzie największą rewolucją w historii.

A teraz byle nowa wersja upscallera to game changer :hahaha:

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Gordek napisał(a):

1 godzinę temu, Marvf napisał(a):

Podbijam pytanie :)

Obejrzałem mniej więcej godzinę gry na youtubie...

Macie moje komentarze po zejściu w 7 krąg oburzenia, gdy zacząłem oglądać całość walk w sekwencjach Leona, po niezadowoleniu z krótkich fragmentów, które przebiły się do mnie.

1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Jak to pójdzie w takim kierunku jak myślę to fabuła będzie sztos:lovin:

Bym coś powiedział, ale obiecałem ograniczyć narzekanie na parę tygodni. :E 

image.png.f3132ac1fef53db0aa0cc32385feb544.pngimage.png.b494b315c3d640319ddbdd5499a66935.png

Edytowane przez musichunter1x