Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

https://www.ppe.pl/news/380467/the-expanse-osiris-reborn-polaczy-gre-z-serialem-tworcy-stawiaja-sobie-bardzo-ambitne-cele.html

Gra będzie technologicznym krokiem naprzód w porównaniu z wcześniejszymi projektami studia, a jej akcja rozegra się równolegle z wydarzeniami znanymi z pierwszego sezonu serialu. Twórcy potwierdzili, że w grze pojawią się postacie znane z ekranu, w które ponownie wcielą się oryginalni aktorzy. Dzięki technologii cyfrowego skanowania bohaterowie zachowają swój serialowy wygląd, a dubbing zapewnią głosy, które fani doskonale kojarzą. Na razie nie ujawniono pełnej listy postaci, ale spekuluje się, że wśród kandydatów mogą być członkowie załogi Rocinante.

Grubo, biorę na premierę, jedyne co mogłoby zmienić moją decyzję to stan techniczny na poziomie dzisiejszej premiery Snake Eatera.

A nie lepiej poczekać kilka miesięcy aż załatają ? Żeby zagrać w skończony produkt ? Tak chyba zazwyczaj polecasz wszystkim na forum 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy wiesz @Element Wojny ale jako, że robi to ta sama firma co gry Pathfinder Kingmaker + WotR i ostatnio Rogue Trader, gdzie gry były zabugowane np w Rogue Trader były nie działające skille/pasywki i łatali to przez kilka miesięcy wydając patche z różnym balansem, a Pathfinder też miał sporo patchy, zabraknie jednej strony na forum, by opisać te wszystkie niuanse jakimi się bawili(babrali) by naprawiać grę. Stan techniczny nie był chyba tak zły ale ten silnik pod te ich w.w gry niestety nadal może splatać figle. Niektórzy marudzą, że ciśnie po procku jak głupi, sam pamiętam użycie i temperaturę czy to Ryzena 3600 i 5600x gdzie w większym mieście w WotR potrafiło chrupać, wzrastało użycie procka, a przez to wzrastała temperatura, ogólnie wydajność nadal potrafiła być kiepskawa- spadało poniżej 60fps.

Ja mam styczność z tymi grami, WotR ograłem w ponad 250 godzin z dodatkami wraz ze spolszczeniem- cały czas siedzę u nich na discordzie i bywa dyskusja o Clair Obscure, WotR czy Rogue Trader- stamtąd wiem jak gra była zabugowana, nie wiem jak teraz to wygląda.

Nie podchodziłbym z hura optymizmem do ich gry, spokojnie przeczekał nawet miesiąc, by było wiadomo jaki jest stan techniczny gry, jak bugi, bo obstawiam, że takowe będą na podstawie ich poprzednich gier, chyba nie ma nic gorszego niż dodać pasywkę/skill który okazuje się, że nie działa tak jak w opisie :E

edit:
Na discordzie ze spolszczeniem do Pathfindera WotR to mają w Pathfinderze z 1k godzin, w BG3 podobnie, oni lubują się w takich grach, dlatego też jeden z nich wynalazł, że niektóre pasywki w Rogue Trader były zabugowane, teraz stan gry powinien być lepszy, dodali już Season Pass 2 na przyszłe miesiące, gdzie dodadzą nowe dodatki. Mam grę, czekam z zagraniem, do tego na innym discordzie grupa zapaleńców robi spolszczenie do Rogue Tradera, wiadomo, że każdy patch, dodatek popsuje ich pracę i trzeba częściowo naprawiać. Owlcat się zgłosił chyba po spolszczenie do WotR(nie pamiętam czy Pathfinder czy Rogue Trader) ale po gotową pracę to podziękowali. 

Cytat

Postęp tłumaczenia Warhammer 40,000: Rogue Trader
Data aktualizacji: 06.08.2025
Podstawowa Kampania
Postęp tłumaczenia: 81,3%  
DLC: Void Shadows
Postęp tłumaczenia: 75,9%  
DLC: Lex Imperialis
Postęp tłumaczenia: 0%  

https://store.steampowered.com/app/3710600/Warhammer_40000_Dark_Heresy/

To ich kolejna gra, widać to jakby kontynuacja(pod względem rzutu izometrycznego i świata i grafiki) Rogue Tradera, widzę zaciągnięte pewne assetty. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Wiem doskonale kto robi tą grę, wiem że te ruskie osły nie zrobią też polskiej lokalizacji bo nie lubią Polaków, i wiem że na premierę pewnie będzie wylew, dlatego dodałem wstawkę o stanie technicznym. I proszę nie mylić pojęć - kupowanie na premierę to nie preorder. Mogę kupić tego samego dnia, 10 godzin po tym jak wskoczy na Steama i podobnie jak ze Snake'iem i wieloma innymi gierkami, bardzo szybko będzie wiadomo od innych graczy czy technicznie jest hit czy shit. Jak będzie? Nie wiem.

Wiem za to że kocham Expanse, zarówno serial jak i książki, i z pocałowaniem rączki wezmę dobrą grę w tym uniwersum. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

I oby tak było, bo to jeden z niewielu seriali który mnie mega wciągnął i dzięki niemu przeczytałem całą serię. Też chcę dobrej gry w tym uniwersum. 

Tylko czasy mamy jakie mamy, nie napalam się wcale... 

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wszyscy chyba fani gatunku na to liczą, w szczególności miłośnicy uniwersum. Seria książkowa jest bardzo dobra, serial również wyjątkowo się udał. W przypadku gry lepiej się za mocno nie nakręcać, studio nie należy do super utalentowanych, choć seria Pathfinder wielu osobom przypadła do gustu (mi raczej średnio). Dodatkowo to ich pierwsza produkcja w takiej konwencji, stąd warto stawiać znaki zapytania. Mogą wypłynąć na szerokie wody za sprawą tego tytułu, ale nie jest kompletnie wykluczone, że coś nie wypali.

Opublikowano (edytowane)

Jestem na to obecnie bardziej najarany niż na GTA VI i Wieśniaka IV. Serial był rewelacyjny, książki chyba jeszcze lepsze. Właśnie IV tom zaczynam. Niesamowicie mi brakuje w gamingu takiego bardziej realistycznego podejścia do kosmosu. Wiadomo, w Expanse jest jeden "niewielki niebieski czynnik" czegoś z litery F w skrócie S-F, ale nie zmienia to niezwykle realistycznego wydźwięku całości, z aktualnymi zasadami, prawami, pokazaniem efektu Coriolisa w najprostszych rzeczach itd. Po Mass Effekcie żaden inny kosmo świat mnie tak nie wkręcił jak właśnie Expanse. Nigdy nie rozumiałem fenomenu np. takich Star Warsów.

Expanse i Exodus. Te dwie pozycje to obowiązek dla każdego kosmo wariata. Oby obie dowiozły tak jak się na to zanosi.

Edytowane przez TmK
Opublikowano

Ja bym chętnie obejrzał serial w całości, bo widziałem tylko 1,5 sezonu... no ale chyba nadal Amazon nie przywrócił na Prime? Taki to raj VOD... Wnukom będziemy opowiadać, jaka zaj...a była kablówka w latach 90. :E

Opublikowano

Szkoda tylko, że serial nie tknął i już raczej z uwagi na spory przeskok czasu nie tknie bodaj kilku tomów książek. Słyszałem, że zwłaszcza wątki na Lakonii są zdecydowanie najlepsze z całego cyklu, serial się  urwał przed tym.

• Upvote 1
Opublikowano

Szkoda tylko, że twórcy serialu mocno pozmieniali wątki i postacie z książek (mowa o "Ekspansji oczywiście). Jestem obecnie w trakcie lektury "Wzlot Persepolis", w mojej ocenie książki > serial. Rozumiem, dlaczego serial kończy się na tomie 6, ale niestety nie domyka wielu wątków.

W moim osobistym rankingu seriali s-f:

1) "Battlestar Galactica" - wersja z początku XXI wieku. Chciałbym wymazać ten serial z pamięci i znów móc obejrzeć go po raz pierwszy.

2) "Firefly" - szkoda słów, nie wybaczę FOX nigdy

3) "The Expanse"

Opublikowano

Babylon 5 nie ma u Ciebie nawet w top-3? Wow.

Dla mnie osobiście, jedynie The Expanse zbliżyło się momentami do jego poziomu. BSG rewelacyjne pierwsze 2 sezony, od 3-ego już niestety zjazd i dopiero przed finałem wrócił na właściwy poziom; Firefly był tak krótki, że rozpatruję go bardziej jako mini serial. 

Opublikowano

W Expanse wymęczył mnie 4 sezon, najsłabszy ten wątek na planecie był. Ciekawe na czym będzie się opierać gra. Staram nie psuć sobie zabawy i unikam spoilerów i czytania czegokolwiek o niej.

Opublikowano (edytowane)

BSG była nierówna, miała sporo męczących, rozwleczonych wątków. Mimo wszystko to mocno wyróżniająca się pod wieloma względami seria i zdecydowanie topka gatunku. Firefly jest genialne, szkoda że tak krótkie. Regularnie co 2 lata oglądam ponownie. Expanse to dla mnie poziom BSG mniej więcej.

Edytowane przez Vulc