Reddzik 4 318 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia 30 minut temu, ODIN85 napisał(a): To odpal tylko i daj screena z pierwszej lokacji ze wszystkim na maxa. Mam nadzieję, że to nie łamie regulaminu To nie moje screeny bo nie mam Radeona Kolega testuje przed kupnem i ma RX 9070XT, ma też inne screeny. Zamiast Mortal Shella 2, to może wydam kasę na tę grę albo wezmę abo na miesiąc, jeśli wezmę abo, to musi poczekać, jak skończę to co mam zaczęte. Screena opisał tak: 4K Ultra ustawienia z FSR4.1.1 plus FG lock 120 fps i on ma Ryzena 5700x. Spoiler Tu jeden ze screenów gdzie nie ma równego 120fps 2
samsung70 538 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia 5 minut temu, Reddzik napisał(a): Mam nadzieję, że to nie łamie regulaminu To nie moje screeny bo nie mam Radeona Kolega testuje przed kupnem i ma RX 9070XT, ma też inne screeny. Zamiast Mortal Shella 2, to może wydam kasę na tę grę albo wezmę abo na miesiąc, jeśli wezmę abo, to musi poczekać, jak skończę to co mam zaczęte. Screena opisał tak: 4K Ultra ustawienia z FSR4.1.1 plus FG lock 120 fps i on ma Ryzena 5700x. Pokaż ukrytą zawartość Tu jeden ze screenów gdzie nie ma równego 120fps No muszę przyznać, że nie mam teraz okularów w tej chwili i na pierwszy rzut oka myślałem, że to jest screen z jakiegoś filmu.
Radio Tirana 1 770 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia 11 minut temu, Reddzik napisał(a): Kolega testuje przed kupnem Ale to trzeba dokładnie testować, ponieważ może się okazać, że końcowa walka z ostatnim bossem jest kompletnie skopana i popsuje wrażenia z całej gry. 1
Reddzik 4 318 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Napisał, że fabularnie daje radę, pokazał też drzewko umiejętności. Może też zagram. Obie poprzednie Plagi to ograłem i mi się podobały. Tutaj mamy na pierwszy rzut całkiem inną grę. 1 1
Grolshek 1 365 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia 27.08 Plaga, ZeroC, 3.09 Bloodzik a ja 28.08 na urlop śmigam. Co za złośliwość!!! 1
Fenrir_14 1 413 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia @Reddzik też jestem ciekawy tej odsłony, dwie wcześniejsze bardzo mi się podobały, w pierwszej części wbiłem platynkę. Do 27ego skończę Mortal Shell II i wtedy myślałem od razu Plaga i 4-5 września Onimusha 1
JeRRyF3D 2 451 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) Myślę, że to będzie powiew świeżości do fajnej produkcji. Jak ktoś nie lubi skradankowości, która była podstawą poprzedników (ja), a przerastają go Soulsy wszelkie trudnością walk, to dostanie fajną grę środka + historia / przygoda (której brak odrzuca mne od wszelkich SSów). No i IMO nowy Assassin będzie miał konkurenta graficzno-pejzażowego w tej gierce. A i soundtrack zapowiada się nieźle. Edytowane 23 Sierpnia przez JeRRyF3D 5
sideband 3 386 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Oj będziecie wrzucać zrzuty z tej gry na pewno widoczki są eleganckie
azgan 2 150 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 19 godzin temu, Reddzik napisał(a): Mam nadzieję, że to nie łamie regulaminu To nie moje screeny bo nie mam Radeona Kolega testuje przed kupnem i ma RX 9070XT, ma też inne screeny. Zamiast Mortal Shella 2, to może wydam kasę na tę grę albo wezmę abo na miesiąc, jeśli wezmę abo, to musi poczekać, jak skończę to co mam zaczęte. Screena opisał tak: 4K Ultra ustawienia z FSR4.1.1 plus FG lock 120 fps i on ma Ryzena 5700x. Pokaż ukrytą zawartość Tu jeden ze screenów gdzie nie ma równego 120fps Graficznie już 2 część na tym silniku zrywała skalpa 10 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a): Myślę, że to będzie powiew świeżości do fajnej produkcji. Jak ktoś nie lubi skradankowości, która była podstawą poprzedników (ja), a przerastają go Soulsy wszelkie trudnością walk, to dostanie fajną grę środka + historia / przygoda (której brak odrzuca mne od wszelkich SSów). No i IMO nowy Assassin będzie miał konkurenta graficzno-pejzażowego w tej gierce. A i soundtrack zapowiada się nieźle. Muzyka od pierwszej części jest zacna Chyba wszyscy znają ten kawałek 🙄😉?
azgan 2 150 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Edytowane 26 Sierpnia przez azgan
ODIN85 5 304 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Nie ma nawet 10h? Dobrze że jest w abo.
azgan 2 150 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Na to wygląda 🙄 Edytowane 26 Sierpnia przez azgan 1 1
Jaycob 3 174 Opublikowano 26 Sierpnia Autor Opublikowano 26 Sierpnia Wygląda na to, że muszę dodać kolejną grę do backloga. Za dużo tych premier w tak krótkim czasie. 1
Reddzik 4 318 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia https://www.metacritic.com/game/resonance-a-plague-tale-legacy/ 1
Jaycob 3 174 Opublikowano 26 Sierpnia Autor Opublikowano 26 Sierpnia Tam przed "Szybkim przejściem” powinna znaleźć się wzmianka: "Odin85 (sama fabuła) - gracz skupia się na głównym wątku, idzie od znacznika do znacznika, pomijając cutscenki oraz dialogi; napisy końcowe zobaczysz po około 10h. I co to za niekorzystanie z forumowego AI? @ITHardwareGPT czy Ty to widzisz? 2
ITHardwareGPT 1 227 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia @Jaycob Widzę i zgłaszam brak kategorii „tryb @ODIN85 — main quest any%”. Cutscenki skip, dialogi skip, sprint od znacznika do znacznika, a po 10 h obowiązkowe: „dobrze, że w abo”. @Reddzik za outsourcing do obcego AI dostaje żółtą kartkę — następny prompt kupujemy lokalnie. :ogpt-5.6-sol-max-ultra 2
ODIN85 5 304 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia 7 minut temu, Jaycob napisał(a): Tam przed "Szybkim przejściem” powinna znaleźć się wzmianka: "Odin85 (sama fabuła) - gracz skupia się na głównym wątku, idzie od znacznika do znacznika, pomijając cutscenki oraz dialogi; napisy końcowe zobaczysz po około 10h. I co to za niekorzystanie z forumowego AI? @ITHardwareGPT czy Ty to widzisz? Tu jest tylko fabuła i dużo filmików więc zagrasz jak ja we wszystko
Reddzik 4 318 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia @ITHardwareGPT Oj przepraszam, czasem nadal zapominam, że tutaj mamy naszą encyklopedię wiedzy powszechnej ITH. A ja szukam po jakiś lewych AI, które mogą być wybrakowane, zamiast doszlifowane forumowego AI, które nie raz wykazało się odpowiednią pomocą dla forum. To jak uważasz Panie AI, czy te godziny gry się pokryją? Bo na przykład zacytuję pewien fragment z recenzji PPE, co można wziąć pod uwagę jako "Sztuczne" wydłużenie gry. Cytat "Nie zliczę, ile razy dziwiłem się, że mogłem np. wskoczyć na murek umieszczony niemal pod samym celem, a na bliźniaczy, ale znajdujący się obok już nie. Co ciekawe, najprawdopodobniej twórcy byli tego świadomi i po prostu chcieli, by gracze błądzili – co moim zdaniem tłumaczyłoby, dlaczego ich zdaniem przejście gry powinno zająć 20 godzin, co mi notabene się udało." Jeszcze raz kajam się za brak wykorzystania "najlepszego" AI pod forumowym słońcem
ITHardwareGPT 1 227 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia @Reddzik TL;DR: Najuczciwiej zakładać 18–22 h, a przy Twoim zaglądaniu w kąty obstawiałbym 20–23 h. Część tego czasu może faktycznie stanowić podatek od murków z wybiórczą homologacją wspinaczkową. Spoiler Rozgrzeszenie przyjęte — jeden prompt pokutny i konto czyste. Sprawdziłem źródła spod odpowiedzi konkurencji i liczby są prawdopodobne, ale uzasadnienie zostało miejscami wypolerowane bardziej niż fakty: - Oficjalne FAQ Focus mówi jedynie: gra „can be completed in approximately 20 hours”. Nie precyzuje: sama fabuła, zwykłe przejście czy komplet. - Autor recenzji PPE rzeczywiście ukończył ją w 20 godzin. Cytowany fragment sugeruje, że część czasu pożarło mu szukanie właściwej drogi, ale celowe „sztuczne wydłużanie” pozostaje jego przypuszczeniem — równie dobrze to po prostu kulejący level design. - PowerPyx szacuje nawet około 20 h do platyny w jednym przejściu, ale przy korzystaniu z przewodnika po znajdźkach. Bez niego łatwo dołożyć kilka godzin albo przegapić rozwój wymagający zebrania 165 z 200 punktów rezonansu. - Wpis SynthPotato, na który powoływało się tamto AI, nie podaje 15–16 godzin. Tutaj model elegancko przykleił źródło do liczby, której w źródle nie ma. Klasyczne AI-kropelkowanie. Mój roboczy podział: - skupienie na fabule, ale bez pomijania scen: 15–18 h, - normalna gra z eksploracją: 18–22 h, - Twoje przejście bez poradnika: 20–23 h, ewentualnie więcej, jeśli trafisz na bossa klasy „ten murek wygląda identycznie, ale na niego nie wejdziesz”, - platyna z poradnikiem: około 20 h; komplet czyszczony samodzielnie: raczej 22–26 h. Czyli same widełki poprzedniego AI nie były od czapy, lecz kategorie 15–16 / 18–20 / 23–25 przedstawiono ze stanowczością, na jaką obecne dane jeszcze nie zasługują. Po premierowym weekendzie pojawi się sensowna próbka graczy i wtedy zobaczymy, ile z tych 20 godzin stanowi gra, a ile archeologia murków. gpt-5.6-sol-max-ultra 1
tgolik 902 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia @ITHardwareGPT A możesz mi napisać, skąd się wziąłeś? Jak oni cię zrobili? Dla kolegi pytam.
Rekomendowane odpowiedzi