Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem, czy w moim obecnym zestawie:

AMD Ryzen 5 5600

ASRock B550M Pro4

RX 6650 XT

16GB Patriot DDR4 16GB 3733MHz CL17

Lexar 1TB M.2 NM620

Corsair RM650x

warto jest cokolwiek zmieniać, jeżeli mam do dyspozycji "tylko" 2000zł? Tak na szybko nawet sama nowsza karta graficzna w tym budżecie niewiele by tutaj ulepszyła, ale może źle mi się wydaje?

Warunki: Gram na monitorze 23,5 cali w 1080p. Maksymalna długość karty graficznej do mojej obudowy to 240mm.

Czy jakikolwiek zakup podniesie mi komfort grania, czy lepiej te 2k przeznaczyć na coś rozsądniejszego niż kąkuter? ;) 

Opublikowano
9 godzin temu, Dudzio napisał(a):

Czy jakikolwiek zakup podniesie mi komfort grania, czy lepiej te 2k przeznaczyć na coś rozsądniejszego niż kąkuter? ;) 

A co obecnie powoduje dyskomfort podczas gdy? Zbyt mało fpsów w poszczególnych tytułach? Jak tak to sprawdź co podczas rozgrywki ma blisko 1100% zużycia, to jest twój winowajca.

Opublikowano (edytowane)

Do niektórych obudów wchodzą większe karty niż w specyfikacji. Możesz podać model? Ogólnie do 1080p i tak można brać coś słabszego, ale dopiero za rok będzie coś sensownego - rtx5060 super. :E 
Możesz szukać używanych rtx4070, powinny być krótkie modele.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
23 godziny temu, Dudzio napisał(a):

A czy są jakiekolwiek do 240mm?

Są np VENTUS :E ale ich lepiej unikać jak wyżej kalderon pisał no chyba że zrobisz jakieś spore UV to może się uda doprowadzić ten model do stanu używalności ;) 

Opublikowano

Zaraz zaraz, ale obudowy nie mam zamiaru zmieniać - jej wielkość i uroda doskonale pasują do wystroju wnętrza, więc zostanie ze mną jeszcze długo.

Zresztą czy przyrost mocy 9600 XT vs 6650 XT uzasadnia w ogóle zamieszanie?