Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, skypan napisał(a):

Ale to menu ustawień jest totalnie zwalone. Część opcji w różnych miejscach się dubluje. Już myślałem, że w 2042 osiągnęli szczyt debilizmu dzieląc włos na czworo ale w BF6 jeszcze bardziej zaszaleli. Podobnie z wyborem broni i modyfikacjami.

Wyglada jak bios od gigabyte'a po 3x w roznych miejscach te same opcje

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Strilok napisał(a):

Mam założony serwer testowy od początków BF 2042 i do tej pory nie zniknął.

Na początku serwery znikały. Była o tym nawet wzmianka w jakimś patchu.

Patch 2.2.0.

Stałe serwery

Funkcją, której domagała się społeczność Battlefield 2042, jest opcja hostowania stałych serwerów, które pomogą wam rozwijać własne społeczności i grać z ich członkami. Miło nam poinformować, że w ramach nadchodzącej aktualizacji gry wprowadzimy tę funkcję jako nową opcję hostowania serwerów w Battlefield Portal.

Zaprojektowaliśmy stałe serwery z myślą o twórcach i liderach, aby dbać o społeczności, które udało im się stworzyć w Battlefield Portal. To wasza przestrzeń, w której możecie się spotykać. To wy ustalacie zasady.

Dziś przedstawimy opis funkcji stałych serwerów, aby pomóc wam zrozumieć, w jaki sposób będą one działać, gdy już trafią do gry.

Czym jest stały serwer?

Obecnie, jeśli hostujesz serwer w ramach Battlefield Portal, będzie on widoczny tylko w przeglądarce serwerów, o ile są na nim aktywni gracze. Gdy serwer jest pusty, wyłącza się i nie będzie już widoczny w przeglądarce serwerów.

Stały serwer oznacza, że twój serwer będzie widoczny nawet wtedy, gdy nie będzie na nim aktywnych graczy. Dzięki temu społeczności będą mogły grać razem na swoich ulubionych serwerach, nie musząc czekać, aż pojawi się właściciel serwera i go aktywuje.

Zarządzanie serwerem w Portalu na stronce ma wiele modyfikatorów więc można to tak ustawić aby było ok.

To dobra wiadomość aby tak zostało. Widocznie ja trafiałem tylko na takie w których nie mogłem tego zrobić (gdy próbowałem).

Czy w takim wypadku "administrator" serwera może wyrzucić kogoś lub przerzucić go na drugą stronę?

Godzinę temu, Kabor napisał(a):

Jak czytam, o płatnych serwerach i zarządzaniu to płakać mi się chcę (z bólu jak sobie przypomnę czasy 3 i 4

Nic nie zostało przesądzone, więc płacz dalej.

O płatnych serwerach nic nie wspominali (ja nic takiego nie widziałem w necie). Jedynie, że badają serwery na razie na bazie portalu. Bardzo bym chciał aby dedyki płatne wróciły ale nie łudzę się w tej sprawie. Sukcesem będzie jak będą przynajmniej w takiej formie jak w 5. 

Edytowane przez Kabor
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Doamdor napisał(a):

xD.thumb.jpg.90d22801ef8ba206f7333170d0811202.jpg

Nadal 2x więcej detali niż na konsolach z FSRem 2 lub 3 podczas obracania kamerą :E

Tymczasem wychodzi open-alpha bieda-Battlefielda na VR. 

- grafika: 60-90% poziomu Battlefielda 2 na PC z 2005r.

- całość, detekcja kolizji, model sterowania pojazdami, strzelanie, ogólne dopracowanie: 10% BF2-ki

- ale za to ma VR, więc i tak mnie interesuje nie mniej niż BF6 na tą chwilę :D 

Może z czasem gra osiągnie poziom "porządna". Na razie taki trochę jakby studenciaki się bawiły w klona BF2, ale pograć i tak mam ochotę.

https://www.roadtovr.com/forefront-open-alpha-vr-battlefield-team-shooter/

Edytowane przez VRman
Opublikowano

2 minuty temu, Tomek_ITH napisał(a):

Niech sobie walą, ja nigdy nie lubiłem tego typu map w bf.

No ciężko, żeby było inaczej. Nie tego się szuka w tej serii. Przynajmniej na papierze, bo że zwłaszcza dziś można się zdziwić co jest popularne w co nie.

Opublikowano
8 minut temu, caleb59 napisał(a):

ale sprawdzę jutro czy coś się zmieniło pod kątem balansu

Mnie ciekawi jak zbalansowali umieszczenie punktów do wysadzenia w Rush-u. Bo często gęsto w poprzednich odsłonach musieli to zmieniać bo team potrafił utknąć w miejscu a tickety spadały.

• Upvote 1